Tänäänkin tokoiltiin Maijun kanssa, tällä kertaa Tallilla. Pohjiksi käytiin tunnin metsälenkki.

Testattiin Luun kanssa Messarin kehäjärjestys. Tehtiin lähes kisamaisesti, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Ihme teki aina "kehien" väleissä, joten niissä tuli taukoa.

Seuraaminen. Alussa hidasta ja jotain nysväystä. Aika vaikeita juttuja, mutta ihan hyvin Luu selvisi. Ja tuntui kivan tasaiselta tuossa alussa. Monesti askeleet ym. on vaikeita, jos tehdään seuraaminen ekana liikkeenä ja niitä tulee paljon alussa. Juoksussa ainakin joku käännös vähän levisi ja suoralla meinasi keulia. Ja hitaassa meinasi istua kai parikin kertaa.

(tauko)

Idari. M-I-S. Tais olla ihan ok...? Paitsi eka käännös oikeelle oli huono.

Tunnari. Rivi. Meni tosi levottomasti, aloitti kyllä vasemmalta. Oma oli toinen oikealta ja kävi rivin päässä asti. Paluukierroksella nosti oman. Sivulle vähän vajaa, korjautin uudella käskyllä. Tehtiin uusilla kapuloilla, jotka Maiju laittoi pihdeillä, koska halusin nyt erottelusta mahd. helpon.

Ruutu. Tässä semmoinen poikkeus, että pysäytin ennen ruutua ja tein loppukävelyt siitä ilman maahanlaittoa. Halusin välttää sen, että menee yli ja joudun poikkeamaan kisamaisuudesta ;)

(tauko)

Luoksetulo. Aika normisuoritus Luulta. Paitsi tässä uusin alun, kun oli taas koomassa...

Ohjattu. Vasen. Piti pysäyttää ennen nostoa, muistin liian myöhään ja ehti ottaa kapulan. Pysäytin sitten kapula suussa ennen palautusta. Tässäkin taisi tulla vähän vajaaksi.

Kaukot, perinteinen järkkä. Hyvin! S-M näytti ihan vähän pompsahtavan (tuskin juuri eteni), mutta S-I oli erinomainen :)

Hyppynouto, Ihmeen kapulalla. Palkkasin kontaktista heiton jälkeen ja lähetin lennosta. Ihan ok ote, sivulle taas vajaa. Uusin koko palautuksen. Asenne kiva.

Ihan hyvä kokonaisuus! Ongelmia on, mutta niitä on aina. Kun edellisistä pääsee, niin uusia tulee.

Lopuksi vielä muutamaa juttua.

Tunnaria rivissä. Oma ensin pari kertaa ekana, sitten jossain neljäntenä ja vielä toisena. Piti ottaa kerran tai kaksi pois.

Ruutua... Tehtiin Luu-kokeita pysäytyksen kanssa. Oli ihan sama, huusinko pysäytyksen heti etunauhan jälkeen, metriä ennen vai melkein kahta metriä ennen ruutua. Meni aina ihan taakse. Tosin vain ekan kerran yli, kahdella muulla pysyi sisällä. Yli meni myös ilman pysäytystä, mutta siis suunnilleen samaan. Kun pysäytin reilummin (n. 3 m?) ennen ruutua, pysähtyi ennen ruutua. Pysähdysmatka on tosin sen kolmisen metriä...

Kaavojen rikkomista pitäisi vain jatkaa, koska merkki-ruutu-kaavaan tämä varmasti liittyy. Toki stoppeja pitää treenata erikseen, jotta oikeasti reagoisi niihinkin... Mutta mä en ikinä pysty ajoittamaan noinkaan nopean koiran stoppaamista oikein, joten kyllä sen pitää osata itse mennä oikeaan paikkaan. Lopuksi lähetin ruutuun vapaamuotoisesti ilman merkkiä ja silloin meni hyvin. Vähän hitaammin ja selvästi enemmän ajatellen.

Vielä vähän ohjatun palautuksia heitellen ja merkin kautta yhdellä kapulalla. Näissä tulee jo onnistumisiakin! Eikä punkea enää niin sitkeästi taakse, vaan jää välillä vajaaksi. Edistystä kai sekin :D

Nipsu teki pari puomia ja pari keinua, joka oli jätetty matalaksi. Ekan puomin pysähtyi maahan, sen jälkeen oikein, mutta hitaasti vaan edelleen. Radan osana ei olla tehty tätä vielä ollenkaan, mutta sitähän on tosi fiksua kokeilla ekan kerran sitten kisatilanteessa!

Tuittu höntsäsi jotain tokojuttuja. Takki rajoitti sen mielestä vähän liikkumista ja varsinkin luoksetulossa oli tosi hankala juosta. Maahankin pystyi menemään vasta kolmannella käskyllä ;)

Kiva iltapäivä, kiitos tytöille taas seurasta! :)