Piiran jälkeen Luu on ottanut ihan vaan iisisti, vähän vastahakoisesti tosin. Eilen ja tänään on käyty uimassa. Kahlasin Luun kanssa rantavedessä ja sain sen houkuteltua monta kertaa uimaan. Pitkiä lenkkejä se ei ui, vaan pyörii maks. kymmenen metrin päässä rannasta, etsii kuvitteellista keppiä ja tulee kohta takaisin. Mutta se menee jo ilman heittämistä!

Ollaan yritetty opetella uimaan menoa ilman hyppäämistä. Se onkin mielenkiintoinen projekti. Luulla tuntuu olevan erittäin voimakas toimintamalli tai päähänpinttymä siitä, että uimaan on pakko mennä nimenomaan hyppäämällä. Se voi kahlata melkein kaulaa myöten vedessä, ja vaikka sen ei tarvitsisi siinä kuin ottaa vielä yksi askel eteenpäin ja vain irrottaa tassut pohjasta, niin ei kykene. Sen sijaan se hyppää vedestä ilmaan ja loiskauttaa itsensä johonkin puolentoista metrin päähän. Aika älyvapaan näköistä, voin kertoa. Ja kastelevaa, senkin voin kertoa, vieressä seisseenä. Tänään sitten sain sen houkuteltua pari kertaa silleen puolivahingossa veden varaan ilman sitä hehtoloikkaa, joten elättelen toivoa, että joku lamppu vielä syttyy tämänkin asian suhteen. Uimaan se ei näillä vahingoilla vielä lähtenyt, vaan siihen tarvitiin edelleen hyppy.

Tuittukin on kahlaillut ahkerasti ja reippaasti, kun olen heitellyt sille nappuloita rantaveteen. Sillä raja on suunnilleen vatsalinjan kohdalla, syvemmälle se ei mene, vaikka nami olisi viiden sentin päässä kuonosta. Kun tietää, miten ahne Tuittu on, voi päätellä, miten kova kynnys kylkien kastuminen on. Tänään se yritti saavuttaa muutaman sentin liian kaukana kellunutta nappulaa juomalla vettä. Silleenhän ne namit vesikipostakin saa. Ja jos Tuittu osaisi puhua, niin luultavasti jokunen kirosana olisi kajahtanut ilmoille niilläkin kerroilla, kun se keskittyi pitkään ja hartaasti kohti namia kurottamiseen, tähtäsi ja nappasi - ja nappula lipsahti muodostuneen minilaineen mukana taas muutaman sentin kauemmas.

Tänään treffattiin kisatiimin kanssa kennelpiirillä. (Niin, mähän yritän viimeiseen asti vältellä kaiken maailman hallituksia ja tiimivastuita, mutta jotenkin olen nyt ajautunut tilanteeseen, jossa kouluttamisen ja valkkuryhmän asioiden hoitamisen lisäksi olen koulutustiimissä, kisatiimissä ja halliyhtiön hallituksessa.) Koska kennelpiirille mennessä pitää aina mahdollisuuksien mukaan hyödyntää Tallin läheisyys, otin koirat mukaan, varasin hallilta puolituntisen ja kävin Luun kanssa treenaamassa kontakteja. Ehdittiin tehdä myös vajaa tuntinen lenkki Peltolammilla.

Tehtiin ensin kaikki kontaktit yhden esteen kautta muutamaan kertaan. Puomilla pari nousuvirhettä :( Lyhyehkö väli ja loivasti vino lähestyminen ovat vaan vaikeita. Ei meinannut edes korjata, mutta kyllä se sitten onnistui ja suostui selvästi keskittymään. Keinullakin meni ehkä kerran yli, muuten ok. Aa oli ihan hyvä, mutta alastulo aika hidas. Nopeutui kyllä vähän. Lopuksi tein kaikki kontaktit samalla radalla, välissä aina joku yksi hyppy (rima ihan matalalla). Puomille tultiin lujaa ja vähän vinosti putkesta (pitkällä estevälillä), olin itse vedättämässä ulkokaarteen puolella. Veti ekalla kertaa ihan suoraan puomin läpi, osui hienosti kontaktille, mutta ei saanut käännettyä itseään suoraksi. Huh, kun pelästyin. Onneksi tuli aika matalalta ja ihan hallitusti neljälle tassulle, eikä puomin alla sattunut olemaan vaikka putkea. Vauhtia oli vaan niin paljon, että olisi voinut sattua. Laitoin sitten pituuden kepit ohjureiksi molemmille puolille. Tähtäsi hyvin niiden väliin ja suoristi, mutta teki silti saman kerran uudestaan. Nyt tosin rauhallisemmin ja vieläkin hallitummin. Otettiin väliin pienemmällä vauhdilla ja sitten onnistui putkenkin kautta.

Keinulla tuli lopuksi vielä pientä vääntöä alastulon suoruudesta, kun jäi väkisin vinoon, vaikka juoksin edelle. Onneksi voitin suht helpolla ja muutaman yrityksen jälkeen pystyi taas menemään suoraan. Puomilla sitten muisteltiin suoruutta ja eteenpäin katsomista vielä pelkällä alastulolla. Niin, ja keinulla ei meinannutkaan lennellä, vaikka vedätin ihan huoletta. Saas nähdä, kuinka kisoissa taas käy. Lentokeinuja on tullut viime aikoina aika isolla prosentilla. Kisoissa siis, tietenkin.