Viime viikon torstaina ihan pikaiset treenailut koulutusvuoron jälkeen. Luu teki tokossa tunnarin palautusta, ohjatun palautusta ja seuraamista. Syy teki puomia.

Lauantaina käytiin tekemässä pelkkää aksaa. Oli vähän tiukka aikautaulu ja hikinen ilma (vaikka hallissa onkin mukavan viileää!), ja molempien treeneistä jäi aika nihkeä maku. Luun treeni loppui siihen, että se tiputti yhtä tiettyä rimaa uudestaan ja uudestaan. Pienemmällä vauhdilla onnistui, mutta radan yhteydessä ei millään. Syyn treeni taas siihen, että se loikki puomia. Ja siinä vaiheessa ei toistot enää auttaneet, kun koira oli läkähdyksissä. Saatiin me kai jotain juttuja treenattuakin, Syy teki ainakin onnistuneita keppejä.

Sunnuntaina sitten tokoa. Oltiin taas hallissa hellettä paossa. Syy teki pari kokonaisuussettiä, joissa sai pidosta lelupalkan. Ensin seuraaminen ja pito. Tässä mokasi ekan. Otettiin uudestaan koko setti lyhyellä seuraamisella ja sitten onnistui. Toisessa hyppy, maahanmeno ja pito. Tässäkin pysyi kapula suussa :)

Kaukot tökki ja meni vähän hinkkaukseksi. Ei vaan taas millään noussut m-i kunnolla, kun teki liikkeenomaisesti. Lopuksi tehtiin vielä ruudun paikkaa. Tässä meinasi tulla turhaumaa, mutta loppu hyvin! Jos meni selvästi vaan merkeille pyörimään, keskeytin, eikä Syy vetänyt hernettä nenään, vaan korjasi.

Luun kanssa yritän taas varioida liikkeitä vähän enemmän. Tänään tehtiin kokonaisuuksia vähän erilaisilla yhdistelmillä. Seuraamista jäävillä, luoksetulo kierrosta, ohjattu ilman merkkiä eteenmenolla ja ruutu vanhalla kunnon merkillä. Kierto oli taas vaikeaa, kun oli näkyvä keltainen merkki lähettyvillä...

Syy teki taas myös vähän aksaa. Meni paljon paremmin kuin eilen ja kontaktit sujuivat sen verran järkevästi, että illalla uskaltauduin ilmoittamaan sen kokeilun vuoksi parille aksaradalle. Sen jälkeen onkin tehotreenattu vielä lisää kontakteja ja keppejä radan osana...

Tiistaina seuraava vastaava setti. Syy teki tokossa taas parin liikkeen kokonaisuuksia, joissa sai aina pidosta palkan. Näissä ollaan nyt edistytty, nyt ei räkäissyt kertaakaan! :D Luoksari & pito, kierto & pito ja nouto (käteen) & pito. Kierron kävin näyttämässä ja tehtiin aika läheltä, sekin meni hyvin. Lisäksi palauteltiin taas seuraamisen paikkaa.

Luu teki zetan seuraamista, kaukoja, merkki/kierto/eteenmeno -erottelua, luoksaria noudon kanssa ja ohjatun ja kiertonoudon palautusten erottelua. Hyvin huomaa, miten paljon vahvempia ne vanhat jutut on. Viimeisessä lähti helpommin hakemaan takaa, vaikka noudettavat kapulat näkyivät etuviistossa.

Ja lopuksi Syylle lyhyt aksasetti. Tehtiinköhän edes muuta kuin puomia.

Eilen Luu teki tokoa ja Syy vain aksaa. Luulle zetaa seuraamisen osana, eli käytiin tekemässä aina yksi zetan suora kesken muun seuraamisen. Kaukoissa vapautin/temputin/namipalkkasin joka vaihdon. Lisäksi pidempi sarja ihan läheltä. Luoksari suorana. Ihan inasen vajaa pa, vaikka nää on nyt alkaneet toimia treeneissä hyvin. Kiertonoutoa kutsuna, ja kierto palautuksen jälkeen kapulan kanssa. Ohjattua samalla logiikalla, eli jätin kapulan lähelle ja palautuksesta lähetin kapulan kanssa merkille. Loppuleikeissä pari eteenmenoa ihan vaan lelulle. Meinasi kyllä tässäkin harhailla matkalla näkyville kapuloille.

Syy teki muutaman esteen ratapätkiä kontakteilla ja kepeillä. Ensin puomilla pari palkkausta. Ja päädyttiin treenaamaan putki-puomi -erottelua vähän pakon edessä :D Ja vielä jäi treenattavaa, sen verran helposti livahti putkeen! Aika yllättävää sinänsä, koska puomilta on saanut varmaan tuhat kertaa enemmän palkkaa. Puomilla tuli ensin pari huonoa osumaa (jos niitäkään), sitten tosi hyvä. Radan osana jatkettiin takaakiertoon ja näytti osuvan hyvin. Aat oli ihan ok. Keinulta lipsahti ekan kerran, sitten pysyi. Mutta tätä joudun vielä varmistelemaan... Kepeillä tehtiin erikseen vähän umpi- ja avokulmaa, kun niitä ei saanut sujuvasti rataan. Molemmat on vaikeita. Tehtiin myös kepeiltä jatkoa puomille ja aalle. Hyvin kyllä pujotteli loppuun! Ja vauhti vaan kiihtyy.

Muuten ollaankin lähinnä lepäilty ja korvattu lenkit uimisella.

WP_20180717_10_17_58_Pro.jpg