Viime viikolla treenattiin maanantain jälkeen aika laiskasti, omatoimitreenit jäivät kokonaan väliin.

Tiistaina Syyn tokoissa ei tehty mitään erityistä, niitä samoja juttuja. Paitsi sivulletuloja tehtiin vaihteeksi taas alustan kanssa muistutellen. Ollaan alettu tehdä sivulletuloja myös vähän enemmän loppuun asti. En vaan haluaisi ajatusta istumisesta vielä tässä vaiheessa liian vahvaksi, mutta pakko kai niitäkin on alkaa tehdä :D

Keskiviikkona päästiin Luun kanssa agivalkkuun parin viikon tauon jälkeen. Radassa oli pätkiä EO-karsintatuomareilta. Yksi kepeillemeno oli tosi hankala ja onnistui silleen, kun askeleet menivät just eikä melkein kohdalleen. Muuten sujui, pienellä hienosäädöllä toki. Putken umpikulmasta Luu menee kyllä turhan helposti ohi, jos mulla on liikettä. Tässä meinasi tulla jatkoon kiire, kun piti jäädä odottelemaan.

Lauantaina mentiin Tending-pikkujoulutreeneihin Hyvinkäälle. Treeniaikaa oli puoli tuntia, jonka jaoin molemmille koirille.

Luun kanssa tehtiin ensin kokonaisuussetti. Kentällä oli kaksi koiraa yhtäaikaa ja aika paljon merkkejä (kaksi ruutuakin), joten ajattelin niiden riittävän haasteeksi. Annoin kuitenkin liikkurille vapaat kädet järjestää yllärijäyniä.

Ensin ohjattu, jonka teki ihan ok.

Ruudussa piti korjata eteenmenoa, kun ennakoi stoppia. Suoruus oli ihan hyvä kuitenkin. Ruutuun mennessä reagoi vähän Maaritin häiriköintiin, mutta meni ihan ok.

Sen jälkeen kiertonouto, jossa tolppa oli päädyssä ruutujen välissä. Ei kovin lähellä edes, eli ei olisi pitänyt olla vaikea. Alussa hinkutettiin niitä hämykäskyjä, että oli muka kuulollakin. Mutta niin vaan Luu lähti ruutuun... Ja vielä sinne eri ruutuun, eikä sinne, joka oli tehty. Tämä treeniaihe on kyllä niin loputon! :D Mutta toisaalta hyvä saada se mokaamaan tämmöisissä treeneissä.

Tunnari oli muuten ihan hyvä, mutta flänkki kapuloille mennessä on taas kasvanut...

Kun aikaa oli, tehtiin vielä uudestaan ruutu ja kierto. Nyt lähti sitten ruutuun mennessä kiertämään... Tämän jälkeen kuitenkin meni sentään kierron kerrasta oikein!

Syyn kanssa treenattiin suosiolla naapurikentän puolella, kun toinen koira teki samaan aikaan juoksujuttuja. Nyt apina keskittyikin aika kivasti. Tehtiin melkein koko repertuaari läpi. Seuraamista, luoksetuloa, noutojuttuja ja jääviä. Noutoihin kokeiltiin uutena treeninä nosto-lelu-vaihtoja läheltä.