Maajoukkuekarsintakiertue. Isojen koirien kokeet. Nyt ne on korkattu! Osallistuttiinhan me viime talvenakin pariin, mutta vaan siksi, kun toinen oli Messarissa ja toinen kotihallissa. Lauantaina ajettiin Katin, Inton ja Taiton kanssa Pieksämäelle. Reilu kolme tuntia matkaamista tuulessa ja tuiskussa (kyllä, molemmat tuntuivat autoillessakin!), että pääsi kisaamaan kylmään hiekkapohjaiseen halliin. Tää on tätä koiraharrastamista.

Oltiin saatu vaihdettua molemmat koirat iltapäiväryhmään. Luu starttasi ihan loppupäässä. Ensin tehtiin paikallaolot (Luu sai olla äipän vieressä :) ), sitten liikkeet kahdessa osassa, perinteisessä järkässä. Paikallaolot ja ekan kehän tuomaroi Marko Puranen, loput varatuomariksi ristitty Markku Mäntynen.

Istuminen 10

Paikkamakuu 10 - Ihan ok asentoon alas, ylös nihkeähkösti.

Ekassa yksilöliikekehässä oli vähän hätäinen ja jännittynyt olo. Tokossa tulee agilityyn verrattuna kuitenkin niin harvakseltaan koesuorituksia, että kyllä se oman rentouden ja sopivan viretilan oppiminen vaan vaatii aikaa.

Seuraaminen 9,5 - Tuntui levottomalta ja varsinkin hidas ihan kamalalta. Kehästä tullessa olin vähän pettynyt suorituksiin (lähinnä seuraamiseen seuruussa ja idarissa), ja sitten kun Kati ekana sanoi, että tehtiin ihan hirveät pisteet, niin oli kieltämättä aika wtf-olo. Ilmeisesti tuomari tykkäsi iloisista seuraajista.

Idari 9,5 - Se istui! :) Järkkä oli M-I-S. Asennot hyvät, seuraaminen järkkyä. Ei edes pitänyt kontaktia!

Luoksetulo 9,5 - Ihan kuin olisi ennakoinut seisomista...! Annoin sitten käskyn tosi ajoissa. Pysähtyi aika hyvin. Tuli jotenkin vähän vinossa, ehkä lievää banaania...? Täytyy ottaa enemmän suoria luoksetuloja ohjelmistoon.

Ruutu 10 - Ihan jees.

(tauko)

Ohjattu 9 - Oikea. Merkki ok, nosti tosi siististi! Luovutuasento inasen vino ja sivulle meni taakse yli. Piste siis lähti tuosta lopusta, itse nouto hyvä.

Hyppynouto 9 - Taas piste loppuasennosta.

Tunnari 8,5 - Ilmeisesti piste loppuasennosta ja puolikas siitä, että kapulaan jäi hampaanjälki. (Ei purrut, noston jälkeen korjasi otteen.) Etsintä ihan ok, kerran meni koko rivin läpi ja toisella kierroksella pysähtyi omalle.

Olen viime treeneissä vahvistanut noita sivulletuloja, ne kun tuppaavat jäämään ennemmin inasen vajaiksi. Pitää siis olla vissiin vaan tyytyväinen, että kerrankin saa ihan rehellisesti sitä, mitä vahvistaa! :)

Kaukot 9 - Eka istuminen ei täydellinen ja eka seisominen jähmeä, mutta S-M piti takatassut liimattuna! Jes! S-I liikkui sitten senkin edestä...

Jatkettiin kuin jatkettiinkin meidän yli 300 pisteen tulosputkea, kun pisteitä kertyi (varsin kiltillä arvostelulla) 300,5. Sijoitus oli lopputuloksissa kahdeksas tasapistein Elinan ja Ion kanssa. Melkoinen tulostaso, kun n. kymmenellä ekalla oli yli 300 pistettä ja vaikka kuinka monella melkein 300. Onnea kaikille!

Luu Pieksämäellä