Alkuviikko kisattiin. Maanantaina Nipsun kanssa ja tiistaina Luun. Ekat kisat uudella hallilla!

Mineillä tuomarina oli Minna, joka oli tehnyt taas kivat radat. Agilityrata meni ihan mukavasti ja tuntui hyvältä, mutta alun päällejuoksussa jäin vähän koiran eteen ja siitä rima alas. Puomilla Nipsu vähän häröili, tuli tavallaan läpi ja pysähtyi maahan.

Nipsu A

Hyppäri oli vähän haastavampi ja yliaikanollia tuli useampia. Se ei tuntunut ihan niin sujuvalta, mutta periaatteessa ihan hyvin. Sinni teki niistoissa selttikiellot, joten ne tuli ohjattua ekstravarmasti :D Tästä nollavoitto! Oli muuten ensimmäinen hyppärinolla sitten SM-kisojen. Nipsu on nopeampi hyppäreillä (koska hidas puomi ja keinukin), mutta ollaan sitten ryssitty just ne esim. karsinnoissa ja PM-kisoissa.

Nipsu B

Kävin jäähkälenkillä, ja kun kaikki muut olivat jo lähteneet, jäin vielä tokoilemaan Luun kanssa. Tommi  enää jotain koneita sääti, mutta kohta oltiin ihan ypöyksin koko isossa hallissa.

Ensin vähän seuruujuttuja. Peruuttelua ja niitä jääviä.

Kiertonouto kokeiltiin kerran kokonaisena ilman mitään apuja. Pakko kai, kun on menossa kokeeseen :p Kaarsi tolpalle, mutta siellä kääntyi aika tiukasti. Vahinko kai sekin ;) Muuten ok. Sitten verkot tolpalle avuksi. Jonkun verran yritti taas kiertää niitäkin, lähinnä mennessä.

Mene-juttua tyhjään, näyttämällä ja muistaakseni lelullekin.

Kaukoja. Ekassa kisamaisessa aloituksessa oli kiva asenne. Muuten lähinnä tekniikkaa.

Tunnarissa taas joku harva kuvio. Pientä säätöö, mutta nosti oman heti sille tultuaan. Tämä kelvatkoon toistaiseksi.

Vielä tolppaa uudestaan niin, että heitin kapulan ja lähetin kiertämään. Alkeellistakin alkeellisempi häiriö siis, kun en edes noudattanut ensin. Ja meni silti! :D Tämä meni jo vaikeaksi, sillä kun Luu lopulta lähti tolpalle, se yritti kiertää verkon ja jouduin tietty puuttumaan siihenkin. Sitten se ois taas mennyt kapulalle tai hypylle. No, saatiin sekin lopulta onnistumaan.

Tiistaina Luu pääsi sitten kaahottamaan kisaradoille. Wyffe tuomarina ja mukavat radat, tosin ilmeisen paljon helpommat semmoisille tavallisille agilitykoirille :D Nollia tuli paljon, mutta Luun kanssa kohtasimme haasteita.

Agiradalla takaakierto ekan putken jälkeen. Ajattelin, että ei saa peittää siivekettä niistossa, koska muuten väärä hyppy jää koiran näkyviin. Siinä itseäni mallatessa Luu tulikin jo ja sujautti hypyn suoraan. Vähän piti väistääkin, ettei kolaroida. Inasen takaakiertoon tökkäys siis vaan myöhässä :p Aalta tuli vähän läpi ja rytmitys hypylle epäonnistui. Kepeille yritin vaan lähettää, mutta Luu bongasi hypyt. Luu ei tuntunut mahdottomalta, itse en vaan ohjannut täydellisesti.

Luu A

Hyppärin alku tuntui vaikealta ja siihen se kosahtikin. Roiskaisin Luun hypylle ja lähdin pinkomaan, että ehdin muurille valssiin. Sinnehän se sitten meni. En vieläkään tiedä, miten olisin saanut tuon kohdan ohjattua. Muuten hyppäri tuntui ihan hyvältä ja nopealta. Vähän olin välillä ohjauksissa jäljessä, mutta homma pysyi jotenkin paketissa. Lopussa tuli yksi rima, ainut molemmissa starteissa. Melkein olisi voinut harmittaa enemmän, jos olisi jäänyt taas ainoaksi virheeksi ;)

Luu B