Keskiviikko, torstai ja perjantai olivat koirille mummulapäiviä. Itse olin Hollannissa. Kotiuduin aamukolmen jälkeen lauantain puolella ja kymmeneltä alkoi Taskisen Satun tokokoulutus valkkuryhmälle. Nukuin sen verran pommiin, että oli jopa lähes pirteä olo. Enkä myöhästynytkään kuin vartin verran ;)

Treenejä en ollut tietenkään suunnitellut mitenkään ja muutenkin orientoituminen oli vähän vaikeaa. Varasin vapaaehtoisesti viimeisen vuoron ja ehdin päättää, että katsotaan ensin tunnarin palautusvauhtia. No, saatiin sitten aihetta katsoa myös haisteluakin. Tehtiin ensin kisamaisesti ja Luu jäi nuuskimaan jotain hajua (?) kapuloiden viereen...! Annoin tästä aika äkäistä palautetta ja uusinnalla meni kyllä paremmalla asenteella hommiin, mutta haistelu meni sahaamiseksi. Saatiin ihan kivoja treenivinkkejä sekä palautusvauhtiin että sahaamisen karsimiseen ja ehdittiin kokeillakin niitä. Nyt näytti hyvältä, jatketaan harjoituksia! Ja yritän pitää mielessä, että tärkeintä tunnarissa kuitenkin on, että koira tuo oman kapulan koskematta vääriin ;)

Iltapäivällä jatkettiin palautusteemalla ja tehtiin jälleen kerran sitä paskametallia. Sitä on kyllä pohdittu nyt monessa koulutuksessa ja monen ihmisen voimin, mutta ehkä se toimiva keino löytyy näiden kokeilujen kautta. Toistaiseksi on tuntunut, että ongelma junnaa paikallaan, enkä vieläkään tiedä, miten sitä nyt oikeasti kannattaisi työstää.

Satu kannatti tekemistä nostattamisen ja vauhdin kautta ja täytyy sanoa, että se tuntui ainakin tänään hyvältä. Tultiin siinä tehdessä ja miettiessä semmoiseen tulokseen, että huono palautus saattaa juontaa kuitenkin ihan vain huonosta otteesta. Juoksuttamalla ja kierrättämällä ote parani (nyt kalisti taas nostojen yhteydessä...), jolloin saatiin aikaiseksi jopa ihan kelvollisia palautuksia. Sain kuin sainkin jopa päätä nousemaan lelulla houkuttelemalla...!

Lopuksi tehtiin yhdessä paikallamakuuta. Luu oli juuri treenannut ja niin läähätyksissä, että ei kyennyt pitämään leukaa maassa. Piti käydä monta kertaa korjaamassa. Alkuja ja loppuja tehtiin erikseen ringissä. Näissä saatiin pientä koomaa aikaiseksi pariin maahanmenoon, mutta ihan kivasti muuten.

Kiva päivä ja kivoja treenivinkkejä!

Lopuksi tein vielä itsekseni jääviä eri tavoilla (hitaasta, juoksusta, heti käännöksen jälkeen), ruutua (lähti merkiltä Katin käskystä, meni ensin hämymerkille, ruudun paikka tosi hyvä) ja varmaan jotain kaukojakin.