Perjantain tokotreeneissä valkkuryhmäläisiä oli paikalla kuusi, lisäksi Marke vieraili tavoitteellisista. Mieluisa vieras olikin, sillä Marke toi tullessaan järkyttävän hyvää kanttarellipiirakkaa, jota syötti meille pellillisen ;) Yhtä syömistä tämä treenaaminen nykyään! Oltiin eteläpuistossa ja jakaannuttiin kahtia. Me treenattiin Katin, Maijun ja Lotan kanssa.

Ensin tehtiin koko porukalla paikallaolot. Istumisessa Luu kökötti taas rääkätyn koirapoloisen näköisenä, mutta hyvin pysyi. Makuun jätössä tuli pientä säätöä ja Luu jätti ensin pään ylös. Sitä ennen oli lisäksi siirtänyt toista etujalkaa liikkurin "liike alkaa" -käskystä. Otettiin jättöä ja paluuta vielä erikseenkin. Muuten ei ongelmia.

Tehtiin muutama liike kokonaisena. Ensin kaikki voittajan noudot putkeen ja palkka vasta tunnarista. Hyppynoudossa otti kapulan suoraan ja vähän rumastikin. Sivulletulon teki vähän yli. Metallin otti huonosti vinoon suuhun, mutta ei korjannut eikä kalistellut, vaan piti hyvin! Tunnarissa etsiminen hyvä. Puri tuodessa ja ennakoi sivulle siirtymisen.

Sitten ruutu. Oltiin laitettu kehänauhaa ruudun taakse ja toiselle sivulle. Luukin meni hämyyn. Pysähtyi tomerana ruudun ja sivunauhan väliin. Uudella käskyllä korjasi ruudun vasempaan takakulmaan. Stoppasin siihen, pistin maahan ja jatkoin loppuosaan. Tulipahan kisamainen treeni. (Paitsi pisteiden toivossa pitäisi laittaa suoraan maahan.) Maassa pysyi hyvin, seuraamiseen tulossa liirasi melko kurvilla pitkäksi.

Vielä kaukot. Vaihtoväli oli viittä sekuntia nopeampi, joten ei ehtinyt katsella ohilipuvia laivoja tai muuta. Asenne pysyi ihan kivana ja teki kaikki vaihdot ekalla käskyllä. Tekniikka nyt toki petti. Seiso-istun teki väärin (mutta sinne päin, siirsi reilusti myös etujalkoja taakse). Istu-seison teki vähän hassusti "hissinä", jolloin seuraava maahanmeno ei myöskään ollut hyvä. Ja eka istuminen oli vähän tahmea ja vajaa. Mutta jos edes näillä mentäisiin sunnuntaina, niin hyvä.

Lopuksi tehtiin vielä itseksemme. Seuraamispätkiä hihnan kanssa. Suoraa ja käännöksiä. Ei juuri valu eteen, mutta painaa... Siinä sitä seuraavaa projektia.

Muutama istuminen. Nyt ei taas sitten istunutkaan, ei ole totta... Vartaloavulla toimi.

Pari läpijuoksua ja stoppia kierrolla. Nyt sain vartaloavuilla kunnon yritystä.

Muutama toisto kaukojen s-i-jumppaa. Teki yhden hyvän kauempaakin.

Sitten uudestaan ruutuun menoa. Ekalla meni taas sinne ruudun ja kehänauhan väliin. Odotin vaan, ja korjasi lopulta itse ruutuun. Tästä kehut ja namit. Seuraavalla lähti kaartamaan sinne vasemmalle, mutta korjasi linjan ja meni ruutuun hyvälle paikalle. Tästä kunnon palkka. Yksi lähetys vielä eri suunnasta, niin että kehänauha oli takana ja oikealla sivulla. Kaarsi edelleen vasemmalle, mutta meni hyvin oikeaan paikkaan.

Otin vielä loppuosaa osina, ilman ruutua. Yksi maahanmeno yli 25 metristä, hyvin. Ei ollut niin jähmeä kuin tiistaina. Sitten seuraamaan kutsuja. Ensin maasta pienemmällä vauhdilla ja lopuksi kerran tolpankierrolla. Annoin käsiapua ja palkkasin heti sivulla.

Loppulenkillä kulutettiin piirakkakaloreja kiipeämällä näkötornille. Ilma oli jotenkin tosi hiostava, joten lämmin tuli.

Ai niin, mainitaan nyt vielä, että Nipsulla oli tänään synttärit! Kokonaista kolme vuotta tuli mittariin! Kukaan ei meinannut sheltin merkkipäivää edes muistaa, mutta se ei taida sankaria häiritä. Huomenna pääsee aksaamaan, joten mitä muuta sitä voisi enää toivoa? :)