(*Lähes Kaikki Onnistuu)

Sunnuntain ja maanantain ahkeran treenailun jälkeen Luulla oli peräti kaksi totaalisen treenivapaata päivää. On vain lenkkeilty. Tänään sitten agility. Ja räjähtikö koira käsiin...? Ei! Vaan oli ihan super! En kyllä usko sen liittyvän treenitaukoon, sattui vaan muuten saletisti natsaamaan :)

Rata oli muunnelma siitä kakkosten kisaradasta, jonka seurauksena jouduin tuomarin puhutteluun... Onneksi en tunnistanut rataa ja tajusin negatiivisen asiayhteyden vasta treenin jälkeen, kun Marke kertoi radan alkuperän. Jännä, miten parin esteen muutos ja pienet erot linjoissa muuttavat rataa niin, ettei se soita mitään kelloja. Hypyt 4 ja 5 olivat enemmän rinnakkain ja siihen tuli loiva välistäveto, vitonen mentiin siis eri suuntaan kuin kuvassa. Aan tilalla oli pituus, 16 oli okseri ja putki 15 oli vähän eri kohdassa ja mentiin eri päästä. Ja lopetin radan puomiin. Itse asiassa en ohjannut oikein mitään kohtaa samoin kuin kisoissa :D Plus että me oltiin ihan sikana parempia! Luu meni paljon järkevämmin ja mäkin pystyin ohjaamaan rennommin.

Meitä oli treeneissä vain kolme ja ehdittiin tehdä kaksi hyvää kierrosta. Ekalla pyysin Markea palkkaamaan heti kakkosen jälkeen, jos Luu kykenee putkeen kääntymisestä huolimatta pitämään riman. Kykeni :) Sitten palkattiin renkaan jälkeen, kun se kykeni myös kepeistä huolimatta hyppäämään renkaan. Loppupätkässä Luu levisi hypyn 13 jälkeen lähtöhypylle. Tein hypylle 12 viskin ja se oli ihan looginen leviäminen, kun Luu hyppäsi kolmentoista viistoon, enkä tehnyt mitään sitä kääntääkseni. Tää korjattiin seuraavilla kierroksilla. Ekan kerran okseria mennessä tippui takarima. Siinä pidettiin pieni mietintätauko, mutta se olikin ainut rima, joka tippui koko treenin aikana! Mentiin vielä rata kokonaisena ja yhden epäonnistuneen aloituksen (kääntyi kakkoselta väärään suuntaan, kun lähdin ehkä ennakoimaan kääntymistä) jälkeen mentiin se nollana läpi! 18 estettä! Pieni juttu useimmille kisaaville koirille, mutta meillä tätä ei todellakaan tapahdu edes joskus ja jouluna! En edes muista, koska ollaan viimeksi tehty kisamittainen rata nollana...

Toisella kierroksella tehtiin pätkiä ja kokeiltiin pariin kohtaan eri ohjauksia. Putkelta kepeille onnistui myös puomin puolelta renkaalla leikaten. Yritettiin palkata Luu kepeiltä, kun otin sivuetäisyyttä, mutta se ei meinannut millään huomata palkkaa, kun katsoi vaan mun perään. Mutta pujotteli joka kerta loppuun asti, kohti seinää, vaikka irtosin provosoivastikin helposti jonkun kymmenen metriä. (Kepit olivat eri kulmassa kuin kuvassa, niiltä käännyttiin putkea kohti aika lailla 90 astetta.) Lopulta Marke heilutteli lelua keppien päässä, mä menin jossain toisella puolella kenttää ja Luu vaan kepitti ;) Äänitehosteet vaan kovenivat, kun tuli kiire.

Hypyn 13 koitin myös viskin sijasta sisäradan puolelta ihan vaan puolivalssilla ja työnnöllä. Tässä Luu meni ensin ohi, nää on vaikeita. Palkattiin kerran hypyn taakse ja sitten sujui sekin. Lopuksi tehtiin muutama kerta putkista puomille niin, että Marke heitti lelua eteen ja jäin kontaktilla taakse. Ekalla kääntyi vähän vinoon (ei tiennyt lelusta), mutta sitten siirtyi fokus eteen ja teki hyviä kontakteja.

Harmi, kun treenejä ei ole videolla. Mutta kyllä tällä fiilikselläkin jaksaa taas hetken <3