Tänään oli vuorossa agilitya. Nipsu tuli meille pariksi päiväksi hoitoon, joten sekin pääsi näppärästi mukaan. Demarilla oltiin.

Luun kanssa tehtiin viiden esteen ratoja ;) Olin piirtänyt muistista ja jostain videosta alut kahdesta taannoisesta Liedon kisastartista. Ei tarvinne muistuttaa, että sössittiin molemmat radat alkumetreille...? Kentällä oli puomi ihan keskellä, ja kun en jaksanut alkaa siirtää sitä, mun kuviot kapenivat inasen suunnitellusta, eivätkä siis kaiken piirtämisen ja rakentamisen jälkeen varmaankaan paljoa muistuttaneet alkuperäisiä. Mutta sieltä se innoitus tuli...

Ekassa pätkässä yritin hinkata kakkosen jarrua, mutta päädyin siihen, että mun on ehkä vaan elettävä sen kanssa. Siis sen, että jos haluan Luun oikeasti kokoavan ja hyppäävän pienesti, mun on pakko olla ja jäädä hypylle. Jos on pakko päästä ajoissa pois, sitten on kestettävä lentäminen. Testailin myös ajoitusta. Kun Luu laskeutuu ykköseltä, on myöhäistä alkaa jarruttaa. Ekalla kertaa tosin jollain säkällä jarrutti näinkin (!), sen jälkeen lensi läpi. Hypyn aikana en voi tietty tehdä mitään, joten aloitin jarrun sitten jo kutsussa. Oli vähän parempi.

Kepeille vein leikaten (mitä yritin kisoissa, mutta Luu kääntyi puomille, jonka suunnassa oli nyt putki) ja valssilla. Valssi tuntui yllättävän hyvältä! Leikkauksessa joutui ärsyttävästi seisomaan paikallaan. Kerran jäin keppien väärälle puolelle ja törmäsin suoraan siivekkeeseen, kun en tajunnut siinä mitään hyppyä olevan. Jos ei koira hajota rataa, niin ohjaaja sitten...

Toinen pätkä oli vaikeampi. Yritin ensin tehdä neloselle leikkausta, mutta en saanut Luuta mitenkään ohjaukseen mukaan. Tää kohta meni ahtaammaksi kuin piti, joten siitä tuli kyllä leikkaukselle turhan kökkö. Oli sitten pakko tehdä persjätöllä ;) Se saatiinkin onnistumaan erinäisten säätöjen ja rimojen tiputtelun jälkeen. Siinäkin ajauduin liian lähelle nelosta, mutta Luu kykeni hyppäämään silti.

Näistä on videollakin "parhaat palat". Materiaalia oli enemmän, mutta ollaan nyt positiivisia :)

Lähdöt kestivät hyvin, vaikka toistoja tuli paljon! Ihan pari-kolme kertaa piti puuttua tassun siirtämiseen. En vaan voi uskoa, miten helposti nämä lopulta ovat alkaneet parantua...!

Nipsun treenien teemana oli puomi. Ensin tehtiin pelkkää puomia, etupalkalla ja ilman. Meni vaan kerran läpi. Sitten varmistelin kyllä tiukalla käskyllä ja jäämällä taakse, mutta muutamalla toistolla saatiin varmuutta ja lopulta pystyin juoksemaan ohikin.

Nipsun puomit videolla.

Nipsu teki myös pari ratapätkää, joissa mentiin puomi. Toisessa kaksi kertaa, eka nopealla vapautuksella. Hyvin pysähtyi ja meni muutenkin :)

Luukin teki vielä muutaman puomin. Pitkästä aikaa namipalkalla. Alkuun pientä vinotusta, mutta korjasi hyvin ja saatiin hyviä suorituksia. Radalla se jäkitys yleensä vaan tuleekin, mutta tuskin näistä treeneistä haittaakaan on.