Harjoittelin keskiarvojen laskemista ;) No, ei, luotin exceliin. Luu saa (/joutuu) pitämään nyt vähän tokolomaa, joten ohjaajalla on aikaa tehdä ajatustyötä. Aloitin sen tekemällä koosteen karsintakokeiden tuloksista:


PieksämäkiLempääläVantaaHausjärviKeskiarvo

Yhteensä300,5276,5293273285,8

Istuminen10101099,8


Makuu10109,5109,9

Seuraaminen9,58,5988,8

Idari
9,59109,59,5

Luoksetulo
9,59
9,59
9,3


Ruutu1091079,0

Ohjattu978,598,4

Hyppynouto999,588,9

Tunnari8,5897,58,3

Kaukot97,5798,1Voisi sanoa, että ei huano! Neljä ykköstä keskiarvolla 285,8. Ei yhtään nollaa, kaikkien liikkeiden pistekeskiarvot yli kahdeksan. Ainoat "oikeat" virheet ovat olleet yksi kaksoiskäsky kaukoissa, yksi kaksoiskäsky ruudun maahanmenossa ja ohjatun (onnistunut) korjaus. Ei mitään tyypillisiä virheitä Luulle (paitsi ohjattu ko. kokeen jälkeen...), mutta tuommoisia nyt sattuu varsinkin näin kokemattomalle parille. Muut pistemenetykset olivat sitten esim. vinoja perusasentoja, etenemistä kaukoissa ja luokkaa "olisi voinut tehdä paremmin".

Pisteistä päätellen vahvimmat liikkeemme ovat paikallaolot, idari ja luoksetulo (!). Myös ruutu olisi vahvoilla ilman sitä yhtä tilastovirhettä. Eniten otamme takkiin kaukoissa, joissa on huonoin pistekeskiarvo ja nelosen kerroin... Myös tunnari on muihin liikkeisiin nähden heikoilla kantimilla. Ohjatun keskiarvoa laskee se yksi seiskaan johtanut moka, mutta onhan siinä muutenkin viilattavaa.

Istuminen on hyvällä mallilla. Viimeisessä kokeessa tuli sitä ihme heijailua, jonka syytä en tiedä, mutta epäilen väsymystä. Treeneissä voisi miettiä haasteen lisäämistä, että saisi Luun ymmärtämään pönöttämisen tärkeyden myös vaikeissa olosuhteissa.

Paikkamakuussakaan ei ole ollut merkittäviä ongelmia. Nousuissa on välillä jähmeyttä, mutta on noussut kuitenkin joka kerta ilman moitteita. Suora maahanmeno vaatinee vieläkin vahvistamista, lisäksi pään laittaminen hyvässä asennossa maahan. Viimeisessä kokeessa palasi vanha ongelma valahtaa mutkalle, toivon, että ei jäädäkseen. Se oli meillä ennen pitkään kisavireongelmana, josta oli hankala päästä eroon.

Seuraaminen on saatu jo varsin kelvolliselle mallille. Vuosi sitten en ehkä olisi uskonut, että päästään siinä melkein ysin keskiarvoon! Harjoitukset jatkuvat, vaikka tuosta pisteiden nostaminen on aina vain vaikeampaa. Nyt tuntuu, että pitäisi keskittyä taas enemmän tekniikkaan. Asenne on ollut pääsääntöisesti hyvää, mutta vinoja perusasentoja ja huonoja käännöksiä on tullut paljon.

Idari on toiminut varsin mallikkaasti. Ei yhtään väärää asentoa. Asennot ovat olleet aika hyviä. Seuraamisessa Pieksämäellä tippuili kontakti, muuten on vähän painanut. Pistemenetysten perusteluita en tiedä, mutta luulen, että ovat menneet lähinnä seuraamisesta...?

Luoksetulon seisomiseen en ole ikinä tyytyväinen, mutta ollaan saatu tästä nelosen kertoimen liikkeestä joka kokeessa vähintään ysi... Parannettavaa siinä stopissa toki on, aina vaan. Vauhti on ollut riittävää ja loppuasennot hyviä.

Ruutu on toiminut Hausjärveä lukuunottamatta hyvin. Merkit ovat olleet hyviä tai jopa tosi hyviä ja ruutuun on mennyt kunnolla. Hausjärvellä himmasi liian aikaisin ja lisäksi tuli se mystinen tuplakäsky. Sen laitan tilastovirheeksi. Ruudun paikan kanssa täytyy olla tosi natsina, siinä en voi sallia yhtään lipsuilua. Ruudussakin on nelosen kerroin, joten pidetään se mielellään meidän hyvänä liikkeenä :)

Ohjattua olen pitänyt ihan hyvänä, mutta pisteissä on parantamisen varaa. Lempäälän keskikapulakorjaus toki laskee keskiarvoa, mutta pisteitä ropisee muutenkin. Pureskelua, kapulan rumia nostoja, huonoja palautusasentoja. Merkit ovat olleet hyviä, välillä jopa loistavia! Ohjatussa lienee syytä pilkkoa ja treenata osia vahvemmiksi, nyt kun ei hetkeen tarvitse pitää kokonaisuutta kasassa. Mietinnässä on myös palautuksen vaihtaminen suoraan sivulle...

Hyppynouto on mennyt huonompaan suuntaan. Joku siinä metallissa tökkii. Lähinnä ne palautukset ovat tosi huonoja, enkä ole vielä keksinyt parhaita keinoja treenaamiseen. Ehkä kokeilen yksinkertaisesti treenata tätä enemmän...

Tunnarissa ollaan panostettu nopeampaan etsimiseen. Vähän se on parantunut koetilanteessakin, mutta ei ole toiminut joka kerta. Hausjärvi oli taas ihan pohjanoteeraus. Lisäksi pureskelu pitää poistaa ja palautuksia parantaa.

Kaukot, huoh... Tässäkin keskiarvoa laskee yksi epätyypillinen tuplakäsky, mutta kyllä niitä pisteitä on menetetty tekniikallakin. Kokonaisuus on toki parantunut huikeasti menneestä, enää ei tarvitse pelätä koomaantumista. Mutta tässä liikkeessä ei huvittaisi menettää joka kerta varmasti vähintään sitä yhtä ( x 4) pistettä, joten harjoitukset kohti kympin kaukoja jatkuvat... ;)

Kokonaisuutta ei voi kovasti moittia. Parantamista on kaikessa, mutta kyllä Luu on mennyt huimasti eteenpäin. Sekin kertoo jotain, että minulta kysellään, mitä olen sille vuodessa tehnyt :) Viretilan säätely ja oikea mielentila ovat edelleen hakusessa. En ole kovin luottavainen sen suhteen, että ikinä saankaan tuota eläintä siinä mielessä tahtoni alle. Positiivista on kuitenkin huomata, että kun asioita on treenattu hyvin ja perusteellisesti, niin ne toimivat huonommassakin mielentilassa. Esim. Hausjärvellä Luu kykeni tekemään kaiken, vaikka oli kaikkea muuta kuin optimaalisessa mielentilassa. Vielä joskus vuosi sitten se ei olisi kyennyt, vaan liikkeiden välissä kyyläys olisi heijastunut paljon näkyvimmin itse liikkeisiin. Olen ottanut Luun kanssa vähän sen linjan, että panostetaan tekniikkaan ja osaamiseen ja haetaan se luotto tekemiseen sitä kautta. Oikeaa mielentilaa toki opetellaan koko ajan myös, mutta luulen siihen auttavan, kun liikkeet ovat satavarmoina selkärangassa. Siinä vaiheessa, kun joudun astumaan kehään koira kiireellä viriteltynä ja aivan väärässä moodissa, on kiva luottaa siihen, että se pystyy silti suorittamaan osuutensa.