Lauantai-ilta kului taas mukavasti treenailujen parissa. Seuraa saatiin Leasta ja Kinasta ja puuhaa riitti kolmelle koiralle helposti taas parin tunnin ajaksi... Suunniteltuna saman olisi varmaan tehnyt tunnissa.

Aluksi tehtiin Luun kanssa mutkaputkea (aika hyvin) ja puomin alastuloa (ei mitään käsitystä edelleenkään). Kinan ensimmäisen vuoron jälkeen sitten ihan rataa huimalla hyppy-putki-hyppy -kuviolla :D Putki oli mutkalla, vähän vaikeassa kulmassa (kuitenkin avokulman puolella) ja tein sillä takaaleikkauksen. Luu oli aika pätevä pennuksi, joka ei osaa vielä mitään :) Putkesta hypylle -välissä se vähän kyttäili mua, mutta irtosi joka toistolla paremmin lelulle. Taidettiin tehdä koko pätkä kolme kertaa. Sain Luun vietyä lähtöön namien kanssa aika hyvin, vaikka lelun jättäminen vähän häiritsi. Lähdössä sain sen katsomaan ja irtoamaan putkeen, vaikka se lelu odottikin siellä toisessa suunnassa. Super-pentu :) Tässä olikin agiliitoa pienelle koiralle ainakin viikoksi.

Tuittu pääsi välillä tokoilemaan. Alkuun taas seuraamista, jossa kontakti tipahti pari kertaa ihan hetkeksi, mutta palautui, kun vasta harkitsin huomauttamista. En tehnyt kovin pitkään ja palkkasin vauhdista. Sitten pitkästä aikaa istuminen, joka onnistui kerrasta :) Palkkasin melkein heti.

Mulla ei ole mitään muistikuvaa, koska oltaisiin treenattu hyppynoutoa, mutta nyt tehtiin sitäkin. Ensin kisamaisesti ihan siististi. Palautusasentokin jopa ihan ok. Sitten väännettiin vähän vinojen heittojen kanssa, joissa Tuittu tuli pari kertaa hyppäämättä. Nouto oli Tuitusta ihan jees :)

Ruutu oli taas todella huono :( Ensin ei mitään käsitystä, sitten näyttämällä meni haahuilemaan johonkin reunamerkeille. Vein kerran oikeaan paikkaan, minkä jälkeen vissiin yksi siedettävä lyhyemmällä matkalla. Lopulta vein palkkakipon ruutuun, että saatiin edes yksi nopea, suora ja hyvällä asenteella tehty ruutuun meno. Jätin palkan ruutuun ja yritin jostain syystä vielä merkin kautta. Merkkikin tökki urakalla. Tuittu teki vuorotellen hyviä merkille menoja ja vuorotellen oli pihalla kuin lumiukko. Kun lopulta sain sen odottelemaan merkille, se oli tietenkin unohtanut koko ruudun.

Luu teki alkuun namijuttuina vähän peruutteluja (sain pari kertaa jatkamaan sen muutaman askeleen jälkeen, jes.) ja kontaktia sekä seuraamista. Tein ensin muutaman yhden askeleen, mutta kokeilin sitten vähän pidempää pätkää. Sitä ei siis olla koskaan tehty ilman nameja kädessä. Luu seurasi paljon rauhallisemman ja keskittyneemmän oloisena, hyvä juttu! Lea raportoi, että takajalat menivät edelleen jotain ihan muuta kuin kävelyä, mutta Luu oli selvästi suorempi :)

Sitten tehtiin pari luoksetuloa. Luu kuulemma odotti nätisti (ilman mitään käskyä siis toki) ja lähti, kun kutsuin. Näissä ei mitään kummaa, muistin väistääkin. Sitten merkkiä, joka ei taas vaihteeksi ollutkaan super. Ensimmäinen lelulla. Luu on aina tähän mennessä kiertänyt merkin samalla, kun nappaa lelun suuhunsa, nyt se teki mun mielestä ensimmäisen kerran niin, että kääntyi lelulla takaisin päin. Toinen tehtiin ilman lelua. Luu lähti hyvin, mutta pysähtyi merkille aavistuksen eteen. Palkkasin kuitenkin. Seuraavalla kerralla se pysähtyikin sitten metrin eteen... Ei korjannut, vaikka odotin ja annoin uuden käskyn. Tehtiin sitten vielä yksi lelulla ja jätin asian hautumaan...

Mutta melko päteviä olivat pienet tänään. Kina varsinkin yllätti kaikki ja paineli menemään kuin viitamaan piru :) Pikku-borderi taisi vihdoin keksiä olevansa borderi. Toivotaan, että sama vaihde pysyy silmässä. Ehkäpä Team Tulevaisuuden Touhoista kuullaan vielä! ;)