Valkkutreeneissä tehtiin tänään pitkästä aikaa ihan perus ratatreeniä. Outi oli koutsausvuorossa. Radassa oli 35 estettä ja yksi pätkä Oreniuksen radalta TT-leiriltä, joka mentiin molepiin suuntiin. Semmoinen hankala hyppykuvio ahtailla väleillä.

Tein Nipsun kanssa ensin koko radan kisamaisesti. 0-treeniin en nyt lähtenyt, olisi ollut noin pitkällä ja vaikealla radalla aika rankkaa. Ei se nyt kamalan huonosti mennyt, siinä hankalassa kohdassa yksi ylimääräinen hyppy mun huonon sijoittumisen takia ja myöhemmin yksi kielto takaakiertoon lähetyksestä, jossa jäi vika askel ottamatta.

Loppuaika tehtiin lähinnä sitä hyppykohtaa eri variaatioilla. Hankalin takaakierto saatiin onnistumaan kolmella eri tavalla (valssi+niisto, persjättö+pakkovalssi, saksalainen), tosin kaksi ensimmäistä tuntuivat huonoilta ja vasta kolmas oli aika hyvä. Siinä jouduin kierrättämään yhden hypyn pidempää reittiä, mutta oli linjojen takia varmaan lopulta aika nopea.

Samassa hässäkässä oli kaksi hyppyä, jotka mentiin välistävetona sekä mennessä että tullessa. Tein lopulta takaakiertoina molemmat. Näissä tuli tosi paljon huolimattomuusvirheitä. Nipsu meni lujaa ja munkin piti mennä lujaa, että ehdin, joten ei vaan koira osunut oikeille puolin esteitä sitten millään ;) Tuommoiset on muutenkin vaikeita meille, kun Nipsu livahtaa niin helposti väärälle puolen hyppyä. Pitäisi vaan itse pystyä ohjaamaan huolella ja rauhassa kovassakin vauhdissa. Nytkin tein esim. päällejuoksun ihan liikaa hätiköiden.

Ihan hauskat treenit kuitenkin. Hiki tuli sekä koiralle että ohjaajalle! (Kun treenin alkuun vetää 35 esteen radan kertaalleen läpi, niin saa hyvät alkulämmöt päälle ja sykkeen nousemaan...)