Toko-koepaikan saaminen on ollut tässä loppukeväästä aika haastavaa. Meillä kolmas yritys tärppäsi ja sain paikan Tuulokseen alunperin kuudennelta varasijalta! Siihen se hyvä onni tämän kokeen suhteen loppuikin ;)

Koe oli kaikin puolin hyvin järjestetty, ilmojen vastaanottojan avuliaisuudesta lähtien. Kenttä oli iso ja rauhallinen hiekkakenttä, tosin autotien vieressä. Pohja oli muuten kiva, mutta siellä oli rallattu autoilla ja renkaista oli aika mojovat jäljet, jotka hankaloittivat liikkumista esim. seuraamisessa. Tuomarina kokeessa oli Hannele Pörsti, joka teltassa istuen jakoi pisteitään varsin auliisti :) Vähennyksiä tuli lähinnä selkeistä liikevirheistä, ja niistäkin hyvin maltillisesti. EVL-koiria oli kymmenen, Luun numero 9. Ensin tehtiin paikallaolot ja sitten yksilöliikkeet yhteen putkeen sekoitetussa järjestyksessä.

Luu ei mennyt niin pahasti kuplaan kuin joskus, mutta ei ollut superhyväkään. Tein melkein joka liikkeen alussa sivulletulon takaa, ja ne toimivat aika kivasti. Ei mennyt hirveän jähmeäksi, mutta nihkeili jonkun verran esim. kontaktin ottamisen / pitämisen kanssa. Muuten tuntui inhottavan löysältä ja ponnettomalta, eli ei missään tapauksessa pistänyt parastaan. Oli ehkä niin helpot olosuhteet hänen mielestään, että semmoinen puoliteho riitti vallan hyvin? :p

Paikkamakuu 10 - Hyvin alas ja ylös, ja kai se paikallaan pysyi ;)

Istuminen 10 - En ainakaan huomannut, että tassut olisivat eri paikassa. Yksi koira lähti heti jätössä ohjaajansa perään ja jäi sitten makoilemaan siihen rivin etupuolelle.

Hyppynouto 10 - Liikkuri pahoitteli, että Luulle jäi vahingossa liikaa lautoja - sama korkeus kuin edellisellä valtavalla beussilla. Mutta eipä se ollut kuin viisi lautaa, eli ihan tuttu korkeus :D Palautus hidas ja taisi olla vinokin :/

Luoksetulo 10 - Stopit aika normit. Loppuun hidasti enemmän kuin viime aikoina.

Seuraaminen 10 - Tuntui, että piti koko ajan semmoista näennäistä kontaktia. Ei kyllä painanut tai edistänyt, vaan pysyi kohtuu tasaisena. Ja askeleet teki löysyyteen suhteutettuna varsin hyvin, jopa peruutti! Näistä olin kyllä muistutellut juuri ennen kehää, kun yritti sluibailla.

Ruutu 10 - Meni merkille oikean kautta, eikä kovin tomerasti. Ruutu oli vasemmalla. Lähti ensin kaartamaan kohti jotain merkkejä (mur!), mutta korjasi linjan ruutuun. Paikka taisi olla suht ok. Ennakoi vähän maahanmenoa. Loppuseuruu oli huono.

Idari 9 - i-m-s, ehkä? Asennot vissiin ok, seuruu semmoista sinnepäin. Maahanmenosta ei lähtenyt mukaan, eli siihen toinen käsky. Ei ehkä tuulen ja automelun takia kuullut kunnolla, ja kuuntelutreenien vuoksi luuli mieluummin hämyksi?

Ohjattu 10 - Merkin voisi tehdä paremmin. Oikea, nosto tavallisen ruma kaarrotus. Sivulle hitaasti, ja sitten joutui vielä asettautumaan, kun olin jäänyt vahingossa merkin oikealle puolen. Taisi kyllä tulla suoraan.

Tunnari 0 - Rivi. Meni huolimattomasti rivin keskelle, alkoi kyllä sitten haistella ja tarkensi kahden kapulan välillä. Toi väärän. Tuuli varmaan vaikeutti joo, mutta näki jo kapuloille menosta, että ei tehnyt kunnolla. Puhuttelin tunnarin jälkeen niin pitkään ja hartaasti kuin vain kehtasin :D Tulipahan treenattua kokeen jatkaminen tuollaisen jälkeen, vaikka yksi liike enää olikaan jäljellä.

Kaukot 10 - Jähmeä ja joku vajaahko asento. Teki kuitenkin kaikki ekalla käskyllä, eikä kai hirveästi liikkunutkaan. (Kymppiin tuskin olisi tarvittu edes sitä ;) )

320 pistettä oli tarjottimella ( ;) ), 287 otettiin. Sillä sijoittui luokassa kolmanneksi. Pisteillä ei nyt tässä tapauksessa ollut mitään merkitystä. Tunnarin nollauskaan ei kaada maailmaa, vaikka toki harmitti. Uskon, että se kuitenkin saadaan kuntoon. Muuten jäi aika ankea fiilis. Mulla liittyy SM-kisoihin epäonnisen historiamme takia jotenkin ihan kamala ahdistus, joten olisi ollut mukava saada sitä ennen yksi loistavan fiiliksen koesuoritus. Näillä kuitenkin mennään mitä on. Tehdään treeneissä parhaamme - ja sitten joku voisi korjata ohjaajan pään :p

Niin, ja siitä epäonnesta puheenollen, kotimatkalla koesuoritusta märehtiessäni ajoin kaiken kruunuksi kameraan. Siinä salaman välähtäessä teki kyllä mieli heitellä vaikka jotain esineitä.