Huoh, vaikeaa tämä päivittäminen, jos sitä ei tee heti. Maanantaina tokoiltiin vähän Luun kanssa. Meni aikamoiseksi hinkkaamiseksi parin liikkeen osalta.

Seuraamista muutama pätkä. Koitin myös hidasta kävelyä. Luu ihmetteli ensin, mutta alkoi sitten seurata ihan hyvin peppu siellä missä pitääkin.

Yhdet liikkeestä maahanmenot ja seisomiset. Molemmat ok.

Luoksetuloa istumisesta niin, että ensimmäisellä vauhtipalkka ja toisella eteentulo. Tosi hyvin! Tuli ihan suoraankin.

Luoksetulon stoppeja kiertämällä. Reagoi jo pelkkään suulliseenkin käskyyn, mutta parhaat stopit onnistuvat vasta läheltä ja vartaloavulla.

Metallinoutoa kiertämällä. Tässä tuli nyt semmoinen ongelma, että tuli eteen aina ihan vinoon. Samaan suuntaan kuin ennen luoksetulossa. Se korjaantui ihan palkkakäden vaihdolla, mutta katsotaan, auttaako tähän. Korjailin ja otin aika monta toistoa, mutta ei kyllä mennyt miksikään.

Ja tunnaria. Ensin oma piilotettuna lehtien alle. Luu löysi sen, mutta kävi maate ja alkoi järsiä kapulaa... Uusinnoilla se lähti tuomaan ilman lisäohjeita. Piilottelin kapulaa enemmän ja vähemmän eri paikkoihin, väärien sekaan kuitenkin. Kerran jätin kokonaan näkyviin, ja silloin Luu alkoi heti nostella ja tuoda vääriä.

Tiistaina käytiin Nipsun kanssa vierailemassa valkkuryhmän treeneissä, sieltä kun puuttui porukkaa, ja keskiviikkona mulla oli koulutusvuoro. Teemana oli rääkki ja harjoiteltiin ratojen muistamista. Tutustuttiin putkeen neljään eri rataan, ja sitten jokaiselle arvottiin se rata, jonka suoritti koiran kanssa. Täällä radat ja muuta. Kolme ensimmäistä opin vielä ihan hyvin, mutta neljännellä aloin mennä sekaisin. Sain sitten sen neljännen radan mentäväksi. Muistin radan vielä juuri ennen lähtöä, mutta kun Nipsu ei mennyt ekaan putkeen, menin sen verran sekaisin, että jätin aa-putki-kuvion välistä ja jatkoin rataa siitä, mistä putki mentiin toisen kerran. Loppuradan muistin oikein.

Uudella yrityksellä mentiin sitten koko rata oikein, mutta jotain sählinkiä tuli. Nipsu ei irronnut putkesta putkeen ja lopusta jäi yksi hyppy välistä. Nämä kohdat otin vielä erikseen uudestaan.

Lopuksi tehtiin vielä toinen rata, johon saatiin tutustua vain paperilla. Ekalla räävittiin jotenkin nolla, mutta uusintakierroksella jumahdettiin hankalaan loppuun. Ei sitä kyllä oikein nätiksi saanut millään. Jälkikäteen mietin, että olisi voinut olla lopulta parempi tehdä putkensuulla kunnon jarrutus, jolloin olisi jäänyt vielä enemmän jälkeen, mutta koira olisi ehkä tullut putkesta vähän hallitummin. Nyt Nipsu ampui sieltä kuin tykinsuusta, enkä voinut kuin väkisin hinata sitä hypyn 13 taakse.