Tänään treenattiin tokoa! Jo tässä on aikakin ryhdistäytyä, juuri eilen tuli vahvistus Lempäälän karsintaan, joka on siis viikon päästä. Ensi viikoksi on onneksi luvattu leudompia kelejä, joten ainakin olosuhteiden puolesta pitäisi olla mahdollista muistutella tokojuttuja mieleen. Nyt oltiin Katin kanssa Tallilla.

Sen verran oli orientoitumisvaikeuksia, että en saanut aikaiseksi suunnitella treenejä. Tein sitten vaan kaikkia liikkeitä jollain tavalla.

Ekan setin alkuun seuraamista. Saatiin taas sitä ääntä aikaiseksi! En kyllä ole varma, onko sitä verta pakko kaivaa nenästä, kun ääntely ei ole (ollut, eikä toivottavasti tule olemaan!) mikään oikea ongelma. Treenitauko alla, nopeat virittelyt ja heti alkuun hidasta seuruuta tai askelsiirtymiä - niillä voi saada vaimeita piippejä aikaan. No, pääseepähän puuttumaan, ja seuraamisessa on päästy jo sille tasolle, että Luu jopa reagoi puuttumiseen.

Idari kokonaisena, M-I-S. Ihan ok vissiin.

Suora luoksetulo. Tuli suoraan, ei törmännyt ja sivullekin siirtyi ihan hyvin. Tää palkatta.

Ruutu. Merkki ok. Odotin hetken, hytkyin ja käänsin päätä. Pientä nykimistä, mutta pysyi merkillä. Ruutuun hyvään paikkaan, palkka siitä. Merkille meno vielä uudestaan peräänjuoksulla palkaten.

Toisessa setissä sitten noudot ja ne kaukot. Tehtiin ne kaukot ensin pois alta. Ensin tekniikkaa läheltä. Meni vähän överiksi. Luu lähinnä moikkaili ja kieri. Yhden kerran teki seiso-istun tasajalkaa. Tykkäisin ehkä saada sen semmoiseksi (pitää painon tasaisemmin takajaloilla), mutta tarjoaa niitä niin harvoin, ettei se ole vielä kovin vahva. Sitten liikkuroituna I-S-M-alkua. Rysäytti taas maahanmenoa, joten piti hinkuttaa tätäkin tovi.

Noudoista ensin ohjatun palautuksia. Pari muistuttelua läheltä oikealta. Sitten liikkeenä. Yritti taas ihan pokalla skipata merkin ja mennä vissiin vasemmalle kapulalle...! Kahteen kertaan! Ihan ihme juttu. Merkki oli matala, mutta ollaan me niitä ennekin käytetty. Kun päästiin kapulalle asti, räjäytti sen tosi rumasti. Kiersi kyllä takaa, mutta kriteerinä on nykyään myös se, että kapula pitää saada kerrasta suuhun ja se ei kyllä nyt toteutunut. Joten taas peli seis... Lopulta pääsi palauttamaan, mutta ei tietty voinut tulla ihan suoraan. Tehtiin tätä sitten niin, että jätin Luun kapulalle ja kutsuin. Toisella tai kolmannella vihdoin riittävän suora. Tosin edelleenkään ei ole sivusuunnassa ihan keskellä, vaan lähempänä toista kenkää. Vasen vielä liikkeenä. Senkin toi ekalla vinoon, tokalla just ja ja just kelpuutettava.

Eteenpalautukset on kyllä lähes mahdoton saada täydellisiksi. Koiran on tosi vaikea hahmottaa, onko se millilleen ohjaajan keskilinjalla. Jos pitää jalkoja leveällä, se on helposti lähempänä toista jalkaa kuin toista (ja pisteet ropisee) ja jos kapealla, sen tassu saattaa koskea jalkaa (ja pisteet ropisee). Suoraan sivulletuloissa on omat haasteensa, mutta Pieksämäen karsinnassa nähtiin, että esim. hirveillä kaarrattamisilla ja hidasteluilla sai silti kymppejä, kun se loppuasento vaan oli ok. Me nyt mennään silti ainakin toistaiseksi näillä...

Sitten hyppynouto. Tehtiin kohti ruutua ja onnistuin heittämään kapulan ihan kulmamerkin taakse. Hyvin Luu sen bongasi ja nosto oli ainakin supernätti, kun joutui ihan keskittymään :) Palautus loppuun asti. Sivullesiirtymät on nyt olleet aika hyviä. Kertaakaan ei ole mennyt taakse yli, mutta ei ole myöskään jäänyt vajaaksi. Välillä on ehkä vähän edessä, mutta suorassa kumminkin.

Tunnari tehtiin ihan tavallisesti. Kapulat rinkulassa. Aloitti just oman kohdalta, kiersi kerran ympäri ja sitten nosti. Ihan ok. Tääkin loppuun asti.

Lopuksi tehtiin vähän puomin alastuloa ja aa-hyppy-pöytä -suoraa. Aalla havaittavissa himmailua ja ohjaajan kyttäystä. Voisi tehdä sitäkin enemmän etupalkalla, jos nyt kerran pystyn sitä käyttämään. Tosin pari kertaa olen ollut huomaavina kevyttä jäkitystä, joten voipi tämäkin ilo taas loppua kohta.