Jouluviikolla ehdittiin treenata muutama kerta. Tiistaina jäin taas myöhäistokoihin.

Luun kanssa testailin takapalkkaa ohjatun palautuksiin, luoksetulossa se kun on toiminut ihan kivasti. Luoksarista tehtiin mattostoppeja ja loppuja sillä takapalkalla. Zetassa keskityttiin seuraamiseen varsinkin käännöksissä ja tehtiin vähän asentoja "päin seinää". Aika palkkaisat treenit ;)

Syylle kontaktin pitoa perusasennossa, seuraamista, sivulletuloja ja luoksetuloa, pitoa, kaukoja ja kiertoa. Lisäksi vielä vähän puomitreeniä.

Torstaina Tuitulla oli hammaskivenpoisto. Jännä päivä, mutta kun sydän pelittää virheettä, niin ihan hyvin meni rauhoitus :) Otettiin samalla verikokeet, koska Tuittu on viime aikoina pissaillut enemmän. Sieltä paljastuikin jo ihan kunnolla edennyt munuaisten vajaatoiminta. Siirryttiin siis erikoisruokaan ja toivotaan, että tilanne pysyy sen avulla vielä hyvänä! Harmillista, että herkuttelijan herkuttelua pitää rajoittaa, mutta onneksi munuaisnappulatkin ovat Tuitun mielestä tosi hyviä.

WP_20171231_15_28_43_Pro%20%282%29.jpg

Perjantaina oltiin Syyn kanssa Kaisan opintoihin liittyvällä tempputunnilla :) Opeteltavana temppuna oli ketjutettu tehtävä, jossa koira laittaa ledituikun lyhtyyn ja sulkee lyhdyn oven. Ei saatu ketjua ihan valmiiksi, mutta osiot se hoksasi jo aika hyvin ja koko temppukin meni pienillä avuilla. Hienointa oli kuitenkin nähdä, miten hienosti Syy selvisi tilanteesta. Siellä se treenasi koko tunnin yhtäaikaa neljän muun koiran kanssa ja pystyi jopa keskittymään! Välillä meinasi mennä tunteisiin, kun se ei tajunnut, mutta palautui näistäkin hyvin. Voisihan tämmöisiä puuhailla kotonakin, olen vaan niin laiska...

Jäätiin vielä tokoilemaan Luun kanssa ja tekemään Syyn kanssa keppejä ja puomia. Luulle edelleen ohjattua takapalkalla, tehtiin myös koko liikkeenä. Lisäksi seuraamista, kaukoja ja eteenmenoja.

Aatonaaton iltana lähdettiin vielä käymään hallilla. Piti tehdä tokoa ja aksaa, mutta Syyn treenit loppuivat lyhyeen. Ehdittiin tehdä pari kiertoa, kun huomasin sen katselevan etujalkojaan. Vertakin näkyi ja anturasta löytyi pieni reikä. Tehtiin siinä vielä ihan pienesti jotain rauhallista (=seuraamista ja kaukoja), kun tassu ei sen kummemmin vaivannut, mutta en uskaltanut edes palkata lelulla.

Luu sai sitten vähän tokoilla ja tehdä aksassa ratatreeniä. Tehtiin tunnaria yhdistettynä pujotteluun :) Aika hienosti malttoi haistella. Lisäksi luoksarista loppua ja maahanmenoja.

Joulu meni hyvin perinteisesti lenkkeillen, saunoen ja syöden. Syy ja Tarmo innostuivat leikkimään ihan kunnolla ja painoivat kahdessa päivässä tuntikaupalla. Onneksi säät suosivat, joten annettiin niiten juosta keskenään pihassa.

WP_20171224_12_46_27_Pro.jpg