Tänään käväisin pitkästä aikaa navetalla. Nipsun kun koukkaa mukaan, niin tulee sinne vähän vähemmän ajelua. kiitos Maijulle vuoron lahjoituksesta! ;)

Treenit menivät vähän humputteluksi. Oli mulla jotain suunnitelman tapaista, mutta tehtiin kuitenkin vähän mitä sattuu. Tässä asiassa mun pitäisi kyllä oikeasti ryhdistäytyä! Aloitettiin Nipsun kanssa pujottelulla. Laitoin suoran putken pujottelun rinnalle ja tehtiin sen kautta avo- ja umpikulmaa. Noin jyrkkä avokulma vaatii vielä apuja. En voi vaan päästää Nipsua, vaan on pakko vekata sen linja hyväksi. Umpikulmassakin tuli yksi virhe, mutta on se helpompi. Sitten treenailtiin itsenäisyyttä irtoamisella, layeröinnillä ja semmoisella, että stoppasin yhtäkkiä oman liikkeeni ennen viimeistä keppiväliä. Siinä Nipsu reagoi, mutta kepitteli silti loppuun. Muuten ei missään mitään ongelmaa. Ihan sama, missä minä olen, kun the naru on keppien päässä :) Tehtiin aika monta toistoa, ja kertaakaan Nipe ei jättänyt keppejä kesken. Tehtiin myös loivempaa avokulmaa putken ja hypyn kautta niin, että olin itse vasemmalla. Tässäkin oli pakko himmata, yhtään ryysimällä Nipsu oli heti jossain viidennessä välissä. Maltillisemmin kuitenkin hyvin.

Sitten puomia pari kertaa pelkiltään ja sitten vauhdin kanssa helpon radan päätteenä. Kun jättäydyin voimakkaasti jälkeen, Nipsu jäi kerran kyttäämään, eikä mennyt alas asti. En palkannut tästä, ja seuraavalla kerralla onnistui tämäkin. Aika hienon näköistä, kun koira viipottaa alastulolle, ei vilkaisekaan taakse vaan tuijottaa tiukasti eteenpäin :) Otettiin puomin jatkeeksi vielä rengas ja palkka vasta sen jälkeen. Tässäkin ekalla kerralla Nipsu jäi odottelemaan mua, mutta sen jälkeen hienosti kontaktille ja siitä renkaalle.

Keinua tehtiin yksittäisenä. (En jaksanut siirtää esteitä, hah.) Vähän oli hidasta, mutta nopeutui joka kerta. Kolme kertaa tehtiin kaikkiaan.

Sitten Nipsu sai mennä huilimaan ja Luukin pääsi hetkeksi touhuamaan. Tehtiin irtoamistreeniä hypyillä ja putkilla. Näissä Luulla syttyi joku valo ja se teki tosi hienosti :) Parhaimmillaan mentiin jopa viiden esteen rata (tai, no, Luu meni...) :D Hypyltä loivaan u-putkeen ja siitä hyppy-suora putki-hyppy-suoralle. Luu ei yhtään vilkuillut putken jälkeen, vaan ampui täpöjä hypylle (=sen takana olevalle lelulle), vaikka jäin sinne johonkin parin esteen taakse. Tuli vaan mieleen, että pitäisiköhän mun kohta alkaa tehdä jotain ohjausjuttujakin... Jos treenaan ekan vuoden pelkkää irtoamista, saatan olla ns. in a deep shit :D Toisaalta suhtaudun tähän bordercollie-agilityyn vähän niin, että pulassa tulen olemaan joka tapauksessa, tein sitten mitä ja miten tahansa.

Lopuksi Nipsun kanssa vielä pikaisesti pientä pyöritystä hypyillä ja putkilla. Seuraavat treenaajat odottelivat jo pihalla, joten eipä tullut kovin hyvin keskityttyä. Ulkokulman kiertoa tms. pitäisi kyllä tehdä. Nipsu kiertää niissä vähän liian kaukaa, nyt esimerkiksi pussin kautta... Pari tiukkaa takaaleikkausta meni ihan hyvin.

Tuittu sai viettää treenit lämpimässä takahuoneessa. Kovasti se oli sieltä aina tulossa, kun kävin vaihtamassa Nipsua ja Luuta. Todennäköisesti ei vaan kestänyt samassa tilassa möykkäreiden kanssa... Toivottavasti päästäisiin perjantaina Harjun treeneihin!