Mikä ihme katoviikko tämä on? Ylimiehitetystä (tai siis -naisitetusta) ja aktiivisesta kehariryhmästäkin oli tänään VIISI koirakkoa poissa ja vain Aino&Liitu treenaamassa. Otin sitten Luunkin mukaan, ettei tarvinnut Liitua juoksuttaa ihan henkihieveriin.

Tehtiin hyvin palvellutta rataa, jota valkkuryhmä on treenannut alunperin Mouhiksella vuonna 2008 ;) Ollaan tehty sitä valkussa sen jälkeenkin, tosin itse olen treenannut sitä vain tuolla ekalla kerralla Tuitun kanssa.

Luun kanssa räpellettiin rata pätkissä läpi. Oli taas ihan lievää aivottomuutta ilmassa. Jäi haltuunottoihin kiinni (no, jarrutti ainakin) ja semmoista. Keppien jyrkässä avokulmassa meni MONTA kertaa kakkoseen (joo, oli vaikeahko, mutta ei todellakaan johtunut osaamisen puutteesta) ja rimoja tippuili muutamia.

Radan alku jäi kyllä kaivelemaan, siihen en keksinyt toimivaa ratkaisua. Ihan vastaava ongelma kuin viime tiistain radalla. En vaan saanut Luuta kääntymään kakkosella ja se kaahotti kolmosesta ohi. Kokeilin ihmisnuolella, valssilla ja sivuirrotuksella. Kaikilla lensi kakkosen suoraan eteenpäin. Sivuirrotuksellakin, vaikka olin kolmosen takana ottamassa vastaan... Näille pitäisi ehkä keksiä jotain, ongelma on tunnistettu.

Koska halusin sitten löytää edes jonkun kiertotien ko. kohdan ohjaamiseen, tein kakkoselle vastakäännöksen, kolmoselle leikkauksen ja nelosen takaakiertoon todella tökerön pelasteluvippauksen. Siinä jäi niin jälkeen, että ei sitäkään sujuvaksi saanut. Mutta vastakäännöksellä se kääntyi kakkosen.

Päästiin me sentään jotain muutaman esteen pätkiä. Takaakierto-niisto kovasta vauhdista oli hyvä ja vikan vielä vaikeemman keppikulman haki kerrasta oikein. Nyt onnistui myös ihan vastaava putkileikkaus kuin viimeviikkoisella radalla, vaikka leikkasin ja liikuin vielä provosoivammin.