Viime viikon treenit aloitettiin tiistaina, kun käytiin pikaisesti tokoilemassa ja vähän aksaamassa.

Syy teki kokonaisuutena hypyn ja seuraamista, merkkejä taas kentällä. Nyt meni tietty paremmin, kun oltiin vaan kaksin ilman liikkurointia. Pitoa vaihteeksi lelupalkalla, ei tosin ollut merkittävää eroa. Lisäksi kaukoja ja platzia lähinnä tarjoamisen kautta.

Luun kanssa virittelynä merkkiä, tai lähinnä sen alkua. Sitten ohjattua. Vasemman nostaa edestä, mutta oikea on aina vaan vaikea. Zetasta tehtiin erikseen seuraamista ja asentoja. Luoksetuloa suorana. Luu oli jotenkin ihan villinä. On sen asenne vaan melkoinen <3

Syyn kanssa tehtiin aksajutuista vähän kisahihnaharjoittelua :D (Laita pää pantaan, niin saat repiä hihnaa.) Ja puomia.

Torstaina vaan aksasetti Syylle. Samaa hinnajuttua, keppejä ja puomia. Kepit etenee hitaasti ja epävarmasti :D Puomilla on alkanut nyt löytyä osumia, kun mennään kovaa ja suoraan. Putki edessä on vaikea, mutta hypylle jatkettiin jo onnistuneesti.

Perjantaina olikin pidemmän kaavan treenipäivä. Aamulla ajettiin Sipooseen ja päivitettiin Syyn kotiläksyt Christan avustuksella. Näytettiin kehäänmenoja, pitoa ja tolppaa, ja tunnollisena oppilaana Syy onneksi näytti taas kaikki ongelmansa :D Pidon ja tolpan kanssa löysennettiin kriteerejä ja helpotettiin treeniä. Mutta olihan Syy jo paljon parempi kuin viimeksi, vuoronsa alunkin makoili rauhassa kentän laidalla! Ja autistin sijaan se muistuttaa kuulemma jo vähän ihan tavallista kamalaa teinikoiraa, mikä on siis tässä tapauksessa ihan positiivista! :D Sen kanssa treenaaminen onkin pitkässä juoksussa tasapainoilua sen suhteen, mitä siltä voi ja pitää vaatia. Elämämme helpottui huomattavasti, kun hyväksyin ja ymmärsin, että se on aika erityinen, mutta täytyy pitää koko ajan mielessä, että sekin kasvaa ja kehittyy!

Sitten takaisin Tampereelle ja käytännössä suoraan omalle hallille, missä Katja oli kouluttamassa SM-joukkuelaisia. Luukin pääsi siis omiin treeneihin! Katja oli suunnitellut meille kisakehän, jossa tehtiin kiertonouto, tunnari, ruutu, ohjattu ja omavalintainen liike, joka oli meillä zeta.

Kierrossa Luu näytti parastaan ja tolpan sijaan kiersi hämymerkin. Huomasi ehkä itsekin mokansa, mutta ei suinkaan jäänyt toimettomaksi, vaan hyppäsi hypyn ja palasi tomerasti sivulle. Piti ihan käydä näyttämässä tötsää, että se löytyi. Sitten teki koko liikkeen ihan siististi. Tötsä oli vihreä ja näkyi varmasti huonosti, mutta toisaalta koiran pitäisi tietää, että "tolppa" löytyy aina suoraan edestä ja kaukaa, eikä läheltä etuviistosta kuten kyseinen hämymerkki... Tunnari oli ihan ok. Ruudun eteenmeno oli vaikea, vino ja lähetys naapurikentän puolelta. Alun fokusoinnissa piti hinkata, mutta osui sitten hyvin ympyrään. Ruutuun meni hyvin. Ohjatussa tein vasemman. Noston jälkeen aivan törkeä kaarratus, kiersi kapuloiden takana olevan hypynkin... Sivulletullessa vissiin vähän pyöräytti kapulaa :/ Zetan seuruu tuntui huonolta, mutta ei kuulemma näyttänyt niin pahalta kuin aiemmin. Maahanmeno oli ekana ja piti uusia monta kertaa, kun meni huonosti. Muut asennot ok. Maahanmenoja pitää nyt muistutella!

Korjaussarjassa tehtiin tolpanbongailuja eri puolilla kenttää. Luovuutta löytyi Luun ratkaisuista edelleen, joten jäi vielä kotiläksyjäkin ;)

Syyn kanssa käytiin vielä jossain välissä tekemässä muutama puomi. Niitä suoria vaan, ja osa osuikin ;)

Viikonlopusta iso osa kului karsintoja seuratessa (ja synkistellessä). Sunnuntai-iltana piti lähteä purkamaan aksatreeni-intoa :D Oli kyllä harvinaisen epäonnistuneet treenit.

Kentän vapautumista odotellessa ehdittiin tehdä Luun kanssa ohjattua. Lisäsin nostoihin pysähdyksen, ja Luukin alkoi lisätä muutaman yrityksen jälkeen :D Pientä korvasuhinaa havaittavissa taas.

Syyn kanssa piti tehdä jotain helppoa rataa ulkokentällä. Esteet oli vaan jotenkin niin ihmeellisillä väleillä, että vaikka vähän siirtelinkin, en muka saanut mitään järkevää aikaiseksi. Jotain 12 esteen räpellystä sitten yritettiin. Tulipa treenattua irtoamista renkaalle (ja sen hyppäämistä räjäyttämättä) ja keppejä. Molemmilla vähän kiehui ja meinasi mennä hermot ihan tyystin, kun toinen vaan roiskii ja räkyttää.

Luun kanssa unohdettiin tämä ja tehtiin vaan sisällä puomia, aata ja keppien avokulmaa muutaman esteen kuvioilla. Luukin oli ihan raivona ja sinkoili putkiin jo siinä vaiheessa, kun tein hyppylämppää yhdellä esteellä... :D Mutta ne keppien avokulmat se hoiti miten päin vain.

Syykin teki vielä puomia. Ja siihen liittyen back-lap-putki-yhdistelmää, jossa putki ei meinannut löytyä ensin millään, kun eipystynytyhtäänkeskittymään!1 Yhden onnistuneen toiston jälkeen ei mitään epäselvyyttä sen kanssa. Puomilla yritettiin loivasti vinoja poistumisia (maton kanssa), mutta eipä nekään sujuneet. Loppuun muutama suora, että jäi ees jostain hyvä mieli :)