Joulusta on taas vähitellen selvitty. Mukavaa oli, koirillakin. Luu ja Taito tuntuvat löytävän koko ajan paremmin yhteisen sävelen ja parin päivän aikana leikkivät varmasti enemmän kuin ikinä aikaisemmin. Aaton lenkillä spurttailivat pitkin metsää ja kun päästiin sisälle, jatkoivat painilla. Joulupäivän aamuna painit jatkuivat ja yltyivät sen verran hurjiksi, että heitettiin kaverukset pienelle takapihalle. Siellä ne vetivät rallia niin, että jouluvalotkin lähtivät pensaista mukaan... Kivaa, kun on riehukaveri! Luu vaan vaatii toiselta osapuolelta melkoista tilannetajua, koska hänen kanssaan leikitään tasan silloin, kun häntä sattuu huvittamaan. Siitä hän voi ilmoittaa kaverille vaikka läimäisemällä tassulla päin näköä.

Tuitun mielestä ruokatarjoiluissa olisi ollut parantamisen varaa, mutta muuten oli ihan kivaa. Sai saunoa ja nukkua sohvalla. Tuittu ja Svante olivat vielä mukana perinteisillä joulun metsälenkeillä, mutta kovasti jo mietityttää, koska on viimeinen joulu tällä kokoonpanolla. Ei ole ihan itsestäänselvää, että edes tuollaiset 13-vuotiaat jaksavat puolentoista tunnin metsälenkkiä. Mutta vielä porskutettiin mukana <3

Tänään höntsättiin lähikentällä lumessa kahlaten. Karsinnat lähestyvät ja pitäisi varmaan taukoilun jälkeen pistää tokojuttuja ruotuun...

Tehtiin vähän seuraamista. Kokeilin myös peruuttamista pidempää matkaa. Luu kykenee kyllä peruuttamaan aika hyvin ja suoraan, jos vaan lähtee oikealla asenteella liikkeelle. Tässä on vaan vähän sama kuin käännöksissä, eli lintsaa aika mielellään.

Luoksetuloa sivulle ja stoppeja eri asentoihin kierron kautta. Istumista piti muistuttaa, ensin ei viitsinyt kuunnella. Ja sivulletuloissa jätti ensin sitkeästi vähän vajaaksi. Tauon jälkeistä huolimattomuutta, luulen. Ennakoi myös stoppeja jonkin verran!

Pitoa ja noutoa sorvatulla kapulalla. Yllättävän hyvin, pelkäsin, että purisi... Parista otteen korjaamisesta heti noston jälkeen sain kiinni.

Ja vähän uuden evl-liikkeen alkeita, eli kiertoa, stoppia ja noutoa. Luu jäi yllättävän pahasti kiinni kapulaan ja kiertämisen kanssa piti takuta. Ensin meinasi lähteä ihan pokalla kapulalle, sitten ei kiertänyt kunnolla ja sitten stopissa ei yhtään kuunnellut, mikä asento sanottiin. Kyllä se siitä sitten. Mutta kiertäminen tulee todennäköisesti olemaan tämän liikkeen haaste, vaikka se muuten tällekin bordercollielle on aika vahva. Tuota on onneksi helppo treenata kaikilla mahdollisilla häiriöillä, hyvää treeniä muutenkin :)