Tiistaina oli tavallaan välipäivä, mutta ei sitten kuitenkaan. Oltiin Luun kanssa Hau-Haun mainoskuvauksissa. Hauska päivä, mutta koiralle kaikkine odotteluineen ja kuumissa valoissa patsasteluineen melko väsyttävä. Vaikka ihan hyvin Luu osasi setting-tauoilla huiliakin:

Näyttelijäkollegoina Luulla oli berninpaimenkoira ja chihuahua. Siinä porukassa termit "iso" ja "pieni" hämärtyivät ja osoittautuivat vertailukohdasta riippuvaisiksi. Tuotosta pääsee sitten ehkä jossain vaiheessa ihailemaan telkkarista, jos editoitavaksi päätyi julkaisukelpoista materiaalia ;) Kovasti Luu sai kehuja (ja rapsutuksia ja herkkuja...) ja kuvausryhmä oli haltioissaan niinkin yksinkertaisista asioista kuin siitä, että voin laittaa koiran istumaan sentilleen tiettyyn paikkaan ja se pysyy siinä :D

Keskiviikkona treenattiin vähän tokoa ja vähän enemmän aksaa.

Tokoa nopeasti matkalla agitreeneihin.

Idaria seuraamisteemalla. Muutama asento (ekan istumisen seisoi...) ja seuraamisen palkkailua varsinkin käännöksissä.

Luoksetuloa vauhtiteemalla. Yksi kokonainen ja muuten stopeista lähtöä. Vapautin mun kierrosta takapalkalle. Stopit näytti aika kivoilta.

Agitreeneissä tehtiin kierrosten välissä tunnaria ja kaukoja siinä välikäytävällä. Tunnaria tein melkein heti ekan kiekan jälkeen, kun koira vielä läähätti ja oli vähän kierroksillakin. Tosi hyvin keskittyi silti, eikä säätänyt mitään ylimääräistä :) Yhdellä toistolla hetsasin vielä lelulla ennen lähetystä, mutta silti kävi nappaamassa vain nopeasti ja siististi oman.

Kaukoissakin ihan hyviä vaihtoja agihäiriössä.

Agitreeneissä tehtiin tekniikkaa. Toisella radalla valsseja (ja pari persjättöä) ja toisella poispäinkäännöksiä ja vippauksia.

Olin itse jotenkin ihan pihalla. Olin unohtanut kengätkin muuten kotiin, mutta onneksi satuin lähtemään Speedcrosseilla, joilla pystyi ihan hyvin menemään (vaikka ovatkin musta Inoveihin verrattuna kömpelöt). Valssiradalla unohtelin rataakin aluksi ja liikuin ihan mihin sattuu. Ja koska valssit eivät ole vahvuuttamme, ei ihan nollana mennyt tämä pätkä. Osissa kylläkin. Valssit valui, yhteen en vaan ehtinyt ja yhteen käännökseen piti lisätä pelkän rytmityksen tilalle vastakäännös. Ehdottoman hyvää treeniä kyllä tämmöinen, että joutuu tekemään paljon yhtä ja samaa ohjausta.

Toinen rata oli sitten enemmän mukavuusaluetta, mutta siellä oli kyllä perustavaa laatua olevia ajoitusongelmia. Kun ajoituksen saa just ja melkein kohdilleen, poikkarit ja vippauksethan sopii Luulle kuin nenä päähän. Mutta ajoitukset on pienestä kiinni, ja radalla, jossa ohjaajan ei tarvinnut paljon liikkua, se oli vaikeaa! Kivasti Luu kuitenkin lähti ohjauksiin mukaan, eikä alkanut ennakoida esteitä.

Oli niin tehokasta treeniä, kun mentiin kahdella radalla yhtäaikaa, että jäi ihan aikaa käyttämättä. Koira alkoi olla jo poikki, joten en viitsinyt määräänsä enempää hinkuttaa. Tehtiin sitten loppuun muutama toisto puomia etupalkalla ja sivuirtoamisella.