Sunnuntaina oli tokon toinen valintakoe Halikossa / Salossa Moukaripäät-hallissa. Koejärjestelyt olivat pienen hallin takia poikkeukselliset, eli liikkeet tehtiin vain yhdessä kehässä. Valmistautumistilaa ei käytännössä ollut, kehän viereen sai tulla seuraava koira edellisen aikana, mutta ei siinä pystynyt oikein mitään kunnollista tekemään. Aamulla oli vähän hässäkkää epämääräisen aloitusajan takia, mutta onneksi arvoin vasta numeron 17, niin ehdin ihan rauhassa lenkillekin. Ensin tehtiin puolet yksilöliikkeistä, välissä paikkikset ja sitten loput yksilöliikkeet.

Eka kehä (Timo Pussinen):

Tunnari 8,5 - Tämä oltiin tehty ulkona Katin avustuksella, ja saatiinkin Luu huolelliseksi. Haistelu oli tosi siisti ja nappasi oman nopeasti. Muuten vähän nahkea. "rytmin vaihto"

Luoksetulo 5 - EI PYSÄHTYNYT SEISOMAAN...?! Reagoi vähän, mutta jatkoi vaan matkaa. Olin niin hämilläni, että hädin tuskin sain annettua uuden käskyn. Mulle tuli samantien siinä tilanteessa mieleen, että ihmetteli outoa käskyä. Hallissa kaikui aika kovasti ja Luuhan on kuuntelutreenien takia melko tarkka käskyistä. Kaiken lisäksi ehti vielä tsekata matkalla yhden teipinpalankin. Ei heti uskoisi, että 8-vuotiaallekin tulee vielä eteen tämmöisiä uusia kokemuksia... "seisominen liian pitkä"

Ruutu 5 - Hyvin eteen. Ruudussakaan ei reagoinut käskyihin normaalilla terävyydellä ja valui takaa yli. (Eipähän ennakoi!) Korjasin kutsumalla, ja ehti tulla taas etunauhan yli... Siitä käskin peruuttamalla ruutuun. "lisä ohjauskäskyt"

Zeta 7,5 - Ihan hyvät asennot, ekan seisomisen jälkeen ei seurannut. "seuraa takana"

Paikkikset:

Istuminen 10 :)

Makuu ja luoksetulo 10 :)

Toka kehä (Pirkko Bellaoui):

Kiertonouto 8,5 - Ihan siisti omaan silmään, mutta näen tuon puremisen usein vähän huonosti, kun en tuijota koiraa. Kommenttia rajusta otosta jäin vähän miettimään, mutta ehkä sen koiran pitäisi sitten hidastaa kapulalle. Tuosta vauhdista on aika mahdoton siistimmin nostaa. "Nätti alku, vähän raju otto, ihan pientä puremista lopuksi"

Kaukot 7,5 - Ei vaan pysty tekemään hoppia, niin ei tee sitten ollenkaan :p Muutenkin tahmea, mutta takajalat muistaa ainakin pitää. "-2 ylim. käsky, hyvin pitää paikkansa, S-I hieman hidas, kokonaisuus hyvä"

Ohjattu 7,5 - Perussuoritus. Sivulle tuli kyllä paljon paremmin kuin viime kokeessa :) "Kaartaa, nätti otto, vähän puri lopussa, vino PA"

Seuraaminen 8,5 - Tämä oli vaikeassa paikassa ja alkoi pahiten mahdollisesti askelsiirtymillä. Luu pysyi kuitenkin tosi kivassa mielentilassa eikä päästänyt inahdustakaan! Kerran meinattiin kompastua toistemme jalkoihin :D "Vino PA askelissa, perushyvä seuruu, hitaassa vähän ohj. tehostetta"

Video

Yht. 240 pistettä, eli ensimmäinen kakkostulos sitten vuoden 2016 SM-kisojen. Varsinkin toisessa kehässä Luu oli kyllä nyt vähän paremmin samassa kuplassa, mutta virheitä tuli vaan liikaa. Eka kehä jätti lähinnä suuren hämmennyksen. Kaikkea sitä!

Seinäjoelle lähti silti ilmo. Käydään nyt, kun vielä voidaan!

Syynkin kanssa käytiin kokeen jälkeen höntsäämässä. Nämä ovat kyllä hyviä tilaisuuksia nuorelle koiralle. Ja todella arvokkaita erityislapsille :D Tehtiin tuttuja juttuja, seuraamista, maahanmenoja, sivulletuloja, luoksetulon jättöä ja kaukoja. Lopuksi ihan hetki hengailua. Kerran meinasi lähteä yhden juoksevan koiran perään ja kerran Tarmon, mutta näissä tilanteissa ei ollut juuri tehtävää päällä. Tekemiseen ja leikkimiseen keskittyi kivasti ja saikin paljon palkkaa ja kannustusta tästä :)