Aamulenkin jälkeen poikettiin kentälle treenaamaan seuraamista. Mukana oli vain remmi, eli palkat jätettiin kotiin. Kuten aika usein kotikentällä, nytkin seuraaminen oli alusta asti varsin tasaista. Vetelin isoa kenttää pitkin poikin, tein muutamia käännöksiä ja stoppeja ja paljon hidasta. Tehtiin n. seitsemän minuuttia, eikä alkanut missään vaiheessa säätää. Tarvii kokeilla samaa joskus kimppatreeneissä tai muuten kierroksia nostavammassa tilanteessa.

Illalla sitten valkkuryhmän tokoihin. Meitä oli viisi, joten ehdittiin hyvin ilman kierrosten kellottamistakin.

Tehtiin Luun kanssa kisamainen setti. EVL vähän helpotettuna ja lyhennettynä.

Idari. Seuraaminen tosi huonoa ja levotonta. Luu oli siinä valmistautuessakin vähän väärässä moodissa (elätteli varmaan agilitytoiveita), enkä saanut nopealla virittelyllä sitä hyväksi. Järjestys I-M-S, asennot oikein ja kuulemma ihan ok.

Luoksetulo suorana. Pisti taas pään maahan, äh. En korjannut. Nätisti tuli, eikä törmännyt yhtään. Sivulle siirtymä aavistuksen vajaa.

Ruutu niin, että vein merkille. Ruutu oli nurkassa vinosti, matka varmaan vähän vajaa. Hyvin löysi ja meni hyvään paikkaan. Seuraamaan tulossa meni ensin pitkäksi ja oisko hypähtänytkin vähän. Muuten oikein mallikas.

Ohjattu myös merkille vieden. Oikea saatiin arvonnassa. Kiersi kapulan taakse, mutta otti silti aika tappo-otteella... Katin mukaan pyöritteli vähän tuodessa. Itse en tähän jostain syystä kiinnittänyt huomiota. Ennakoi sivulle siirtymän.

Hyppynouto. Tässä meni omat pasmat sekaisin. Liikkuri antoi kapulan ja sanoi samalla, että liike alkaa. Vahingossa vielä säädin perusasentoa ja jäin lämmittämään kapulaa. Kapula pomppi takaisinpäin ja vähän vinoon. Osasi kuitenkin hypätä takaisinkin. Tässäkin ennakoi sivulle. Liikkuri sitten sanoi muutaman käskyn ja vapautin edessä istumisesta.

Tunnari. Rivi. Vähän näytti levottomalta, mutta ei vissiin nostellut muita ja toi oman. Puri kunnolla. Taas vapautus edestä, en muista ehtikö ennakoida.

Kaukot. Jäi hyvän tuntuisesti ja teki ihan superin istumaan nousun. Tästä vapautus ja palkka.

Jokaisen liikkeen välissä tuli yksi haukahdus, kun kehuin. Tarvii miettiä noita välejä, pitäisikö jättää vapauttamatta? Kisamaista ja palkatonta treeniä tarvitaan kyllä paljon, jotta oppisi pitämään itsensä kasassa. Nyt Luu kerää ihan kivat kierrokset, jotka näkyvät vähintään kapulan käsittelyissä ja joissain ennakoinneissa.  Mutta hyvää tänään oli se, että pystyi tekemään kaiken ilman isoja virheitä.

Palloleikkien jälkeen tehtiin "30 sekunnin kuntotesti", eli katsottiin, millä mallilla jäävien asennot ovat. Aron teki tätä sunnuntaina ja me melkein koko ryhmän voimin heti perässä... Tarkoitus siis tehdä 30 sekunnin ajan yhtä asentoa kerrallaan mahdollisimman monta toistoa. Palkaksi heitetään nami, ja koiran syödessä annetaan heti uusi käsky. Tällä näkee hyvin, mikä asennoista on se heikoin lenkki. Me nähtiin, että Luulla se on seisominen. Tosin seisominen on aina ollut noin hillumisesta tehtynä tosi vaikea, ja Luu tekee sen paremmin vaikka seuraamisesta. Mutta jos sen saisi toimimaan näinkin, vahvistaisi se toki asentoa ylipäätään. Istumisessa ja maahanmenossa saatiin selkeästi enemmän toistoja, mutta seisomisessa Luu alkoi muutaman toiston jälkeen tarjota kaikkea muuta. Istumisessa ja maahanmenossakin huomasi, että se alkoi tehdä asentoja jo tarjoamalla, ehdin hädin tuskin antaa käskyä...

Testin jälkeen tein seisomisia seuraamisesta, ja istui koko ajan. Hienoa.

Tähän väliin lyhyet paikallaolot. Ensin makuu. Luu ekana maahan, ihan hyvin meni. Nousu ilman jalkaa, ihan ok. Istumisessa ei huomautettavaa.

Lopuksi vähän merkkileikkiä. Lähettelin merkille ja merkiltä välillä hypylle, ruutuun, kutsuin luokse tms. Tai teetin merkillä kaukoja. Tunnarikapula suussa merkille meno oli tosi vaikeaa, kävi vain kiertämässä. Lopulta tämäkin onnistui jotenkin ja Luu teki tunnari suussa kaukoja merkillä ;) Vähän meni käskyt sekaisin, kun Into teki samaan aikaan kaukoja ruudussa... Kerran lähetettiin molemmat yhtä aikaa merkille, vähän eri suunnista sentään. Luuta selvästi ahdisti, mutta pystyi menemään.

Tokojen jälkeen jäätiin treenaamaan hyppytekniikkaa. Luu teki ensin tietty muutaman puomin. Oltaisko tehty viitisen toistoa. Joka kerta teki laatikon todella huolella. Säätöä oli vain puomia edeltävällä renkaalla ja alastuloilla, jossa yritän sitkeästi hinkata niitä tassuja sinne kriteerilinjan sallitulle puolelle. Vikalla toistolla meni kerrasta oikein.

Sitten rakennettiin kuuden hypyn perussarja ja laitettiin putki alkuun. Luun perussarja meni ihan överiksi, se roiski menemään, miten sattuu. Laitettiin lelua väleihin, mutta aina kun se oli lopussa, hyppäsi vikat yhdellä ja saattoi roiskia aikaisempia rimoja. Koitettiin laittaa lelu piiloonkin, mutta ei se näyttänyt merkittävästi vaikuttavan. Vikaksi tehtiin yksi niin, että tehtiin lähtö putken sijasta ekan hypyn takaa. Se oli suht siisti.

Toisena juttuna etäisyyden arviointia renkaalla. Perussarjalla kolme hyppyä ja sitten väli 11-13-15-17-15-13-11 jalkaa. Luu ei oikein osannut rengasta. Ensin yritti kiertääkin, sitten teki semmoisella ihme koukkauksella. Meinasi mennä kehikon välistä, mutta korjasi viime hetkellä renkaan keskelle. Otti väliaskeleen lyhyempiinkin väleihin, vaikka normihypyllä ei ota ainakaan 11 ja 13 jalkaan. Yhdellä toistolla sitten korjasi linjaansa liian myöhään ja rysäytti rengasta päin siitä kehikon puolelta :( Rengas ei hajonnut, mutta kevyenä esteenä onneksi liikkui vähän. Näytti aika kurjalta. Saattoi sattua oikeastikin, tai sitten oli ainakin kova henkinen kolaus rämäpään itsetunnolle, sillä loput meni hyvin maltilla ja varovasti. Luu oli ihan hiljaista tyttöä...! Menin vastaanottamaan loput, ja tuli ne kyllä paremmin ja suorempaan. Viimeisellä (11 jalkaa) ei ottanut enää valilaukkaakaan.

Mutta joo, taidetaan tarvita rengastreeniä. Tuntui olevan jostain syystä ihan kamalan vaikea hahmottaa.

Kotona tehtiin muutamat sivutaivutukset, joissa ei ollut ongelmia. Yön saa nukkua BoT päällä. Toivottavasti ei sattunut sen pahemmin, mutta onneksi sattuu olemaan Elina varattuna ensi viikolle.

Illalla sähköpostiin oli pamahtanut vihdoin Top Team -postia. Nipsu oli mineistä ensimmäisellä varasijalla. (Ihan kuin Tuittu aikoinaan b-maajoukkueessa ja EO-joukkueessa... Meikäläisen osa?) Postissa oli mukana myös tarkemmat arvostelukriteerit. Niiden lukeminen oli kuin olisi kääntänyt veistä haavassa. Isoin merkitys oli sillä ratatreenillä, ja siinä kokonaisajan painoarvo koko tuloksessa oli 19,2 %... Ja mehän ei (mitään järkevää) kokonaisaikaa saatu, kun en saanut tehtyä rataa kertaakaan nollana läpi. Omia tuloksiani en ole vielä saanut, mutta kyllä noistakin voi päätellä, että jollain rupuisella nollalla oltaisiin oltu varmaan mukana. No, olin liian huono, eipä sitä selittelyt muuta. Harjoitukset jatkuvat.