Käväistiin Lean kanssa aamupäivällä Tallilla treenaamassa, kun molemmilla sattui olemaan vapaata. Varattiin varmuuden vuoksi kaksi tuntia, vaikka mulla ei ollut Nipsuakaan mukana. Koko reissuun hujahti sitten kuitenkin neljä tuntia... Ensin Lea kuvaili koiria lumikasan päällä, sitten käytiin pieni lenkki ja halliin taidettiin mennä melkein tunti myöhässä. Kun päivän aikana ei muita varauksia ollut, niin eipä tuo ollut niin justiinsa... Treenien jälkeen tietty loppulenkki ja autoonkin tuli vaihdettua ehjät pyyhkijänsulat ;) (Kiitos Lealle henkisestä tuesta.)

Alkuun tein Tuitun kanssa muutaman puomin, kun se taas vähän hajoili kisoissa. Kontaktit oli taas tosi hitaita, äh. Korjaa niitä nyt sitten.

Sitten tehtiin Luunkin kanssa vähän aksaa. Ensin suoraa putkea eri puolilta ja vähän eri kulmista. Tämä alkoi jo mennä jakeluun. En vaan edelleenkään ole saanut aikaiseksi treenata sitä lähetysasemiin menoa, enkä siis edelleenkään saa tulemaan Luuta nätisti luokse. Pari kertaa kävin hakemassa sen jo valjaista kiskoen, kun se jähmettyi kyttäämään. Lea hautaa varmaan pienimmät ja alitajuisimmatkin bc-haaveensa, kun saa seurata, kuinka helppoa ja ihkua bordercollien treenaaminen on ;)

Puomin alastuloa tehtiin muutama kerta kuten aikaisemminkin, eli nostin alastulolle ja vapautin kontaktilta lelulle. Tästä Luulla ei ole vielä mitään käsitystä.

SItten kokeiltiin hypyn ja loivalla mutkalla olevan putken yhdistelmää. Siitä ei meinannut tulla mitään, kun eihän Luu osaa vielä mitään ja mä en osaa toimia koiran kanssa, joka ei osaa mitään ;) Pari ihan hyvää toistoa saatiin niin, että kierrätin hypylle takaa ja lähetin siitä putkeen.

No, ehkä tämä Luun agiurakin tästä pikkuhiljaa lähtee johonkin suuntaan. Nyt tuntuu siltä, että aika maltilla kuitenkin edetään. Onneksi mulla on Nipsussa sen verran työsarkaa, että ei tarvitse kuluttaa pentua puhki tässä iässä ;) Susan Salon Puppy Jumping -videon olen katsellut ja pentuhyppytreenejä ajattelin alkaa tehdä, kunhan saan hankittua speed bumpit jostain. Kenelläkään hyviä vinkkejä, mistä semmoiset saisi helpoiten askarreltua? Jotain viemäri-/salaojaputkea olen itse pähkäillyt. Mitähän ne sanoo rautakaupassa, jos pyydän muutaman metrin pätkän viemäriputkea? "Voisko ne saada halkaistuna?" Samalla reissullahan voisi hakea puurimaosastolta myös tunnarikapuloita, niin työntekijöillä riittäisi puhuttavaa kahvitauolla :D

Mutta takaisin treeneihin. Loppuaika tokoiltiin. Luu teki vaan merkkiä, ruutua, seuraamista ja vähän kaukoja. Merkki menee hienosti, kun siellä on lelu. Lelu voi olla viety yhdessä, näyttäen tai salaa, se voi näkyä merkin takaa tai olla piilotettuna. Mutta jos Luuta yritetään huijata ja lähettää merkille, jossa ei ole lelua, se ei sinne mene. Lea teki taidokkaita hämäysleluvientejä, mutta Luu ei mennyt halpaan, kertaakaan. Se tiesi aina, onko lelu merkin takana piilossa vai Lealla. Ehkä mä sitten jatkan suosiolla lelutettuja merkkejä...?

Ruutuun mentiin pari kertaa, toisella Lea vei lelun salaa. Nämä ihan hyvin. Jos tarkemmin muistelen, niin saattoi kyllä vähän kaartaa.

Seuraamista kokeilin nyt hitaammalla kävelyllä imuttamalla. Yritin kurkkia takapäätä itsekin, mutta paremmin sujui, kun Lea katsoi ja sanoi, kun Luu käveli ja oli suht suora. Kyllä se ihan joitain askelia otti :) Mä tarvisin vaan tähän personal trainerin.

Hurjasti rauhottuneita kaukoja esiteltiin Lealle muutaman vaihdon verran. S-M-S tehtiin namin kanssa ja I-M-I käskyillä sekä namilla auttamalla, kun Luu siirsi istumisissa peppua.

Viimeisenä tokoilemaan "pääsi" Tuittu. Tai näytti sillä ihan kivaakin olevan, vaikka treenatessa noudatetaankin aikamoista natsimeininkiä. Alkuun seuraamista, jossa nostin ison mekkalan kontaktin tippumisessa. Kolme kertaa se vissiin piti tehdä, mutta pääsääntöisesti kontakti pysyi hyvin. Huomauttamisen jälkeen Tuittu skarppaa ihan hyvin.

Ruudusta ei tänään tullut mitään. Ensimmäisellä yrityksellä Tuittu lähti ihan eri suuntaan agiesteitä kohti. Kävin näyttämässä paikkaa ja sen jälkeen Tuittu lähti oikeaan suuntaan, mutta paikka oli aika hakusessa. Pari kertaa korjasin sen oikeaan paikkaan, mikä auttoi aina vähän. Viimeisellä se jäi aika eteen, mutta kun en reagoinut, pakitteli vähän taaemmas :)

Sitten tehtiin enää kisamainen luoksetulo. Taas Tuitun kisakriteereihin nähden ihan super :) Vauhti siedettävä ja aika tasainen joka pätkällä, stopit ok. Jos se joskus tekee noin kokeessa, mä olen niiiin tyytyväinen! Kyllä kai tuota pikkumustaakin täytyy tässä kelien lämmetessä kaivella naftaliinista ja katsella kesälle jotain kokeita...