Maaliskuun viimeisenä maanantaina ehdittiin tokoilla mukavasti, kun meitä oli valkussa paikalla vain kolme. Tehtiin kaksi kierrosta.

Ensin tehtiin kaukoja, suora luoksetulo ja tunnari samasta paikasta, joka oli lähellä eteenmenon ympyrää.

Sitten ruutua. Lähti eteenmenossa hyvin suoraan, mutta ihan lopussa kääntyi sinne edellisen paikan suuntaan. Korjasi senkin ihan hyvin.

Vielä seuraamista tähän settiin.

Toisella kierroksella alkuun zetaa, jossa keskityttiin seuraamiseen. Luu on tässä nyt vähän huonon tuntuinen.

Uudestaan kaukoja.

Kiertonouto aika tavallisesti ja ohjattu niin, että appari seisoi haettavan edessä. Luu oli tässä kuitenkin tarkkana. Tosin kaarrotti kilometrin kapulan kanssa, kun en pysäyttänyt.

Lopussa tehtiin taas sitä mattoa. Saa nähdä jaksanko sitä kuinka pitkään, kun Luu ei tunnu hoksaavan pointtia muutamassa treenissä.

Tiistaina sitten Syyn treenien vuoro. Kuvattiin noin vuotis -videota, eli tehtiin vähän kaikkea mitä ehdittiin. Kehäänmenoa, seuraamista, tunnaria, jääviä, ruutua.

Keskiviikkona oli taas Tanjan treenit agivalkussa. Teemana esteosaaminen.

Radassa oli mm. keppihaasteita, mutta niistä Luu selvisi kympin oppilaana :) Sen sijaan selkeä treeninaihe löytyi irtoamisesta kohti nurkkaa yhdistettynä mun rytmitykseen. Varsinkin pituudella tämä oli tosi vaikea. Luu lähti ongelmitta, kun lähetin paikaltani seisten, mutta kun oli liike ja ennakointi mukana, se kiilasikin tosi helposti jalkoihin.

Torstai meni migreeniä potiessa ja olisi mennyt perjantaikin, mutta raahauduin hallille viihdyttämään bortsuja.

Molemmille vähän tokoa ja Syylle vähän aksaakin.

Luu teki zetan seuraamista, kaukoja, ohjattua noston pysäytyksillä, ruutua ohjurilla, tunnaria ja mattoa.

Syy teki kehäänmenoa, ruutua perusasennosta, sivulletuloja, seuraamista ja jääviä. Aksassa tehtiin ainakin uudestaan rengasta ja keinun pamauttelua. Taidettiin tehdä myös lyhyttä pituutta ekaa kertaa.

Lauantaina olikin sitten pitkä treeni-ilta. Ensin viihdyttiin Katin kanssa kolmisen tuntia ja sitten jäin vielä Luun kanssa epiksiin.

Aloitettiin tokoilla.

Luu teki ohjattua pitkästä aikaa leluhäiriöillä. Ekan kerran erehtyikin ihan vähän maistamaan jotain ihanaa palloa :)

Kaukoja väliin.

Tunnaria pitkänä jonona. Tässä kaahotti sitkeästi jonon alusta ohi ja olisi aloittanut jostain sieltä keskeltä.

Zetassa taas pelkkää seuraamista.

Ruutua nyt suosiolla niin, että ruudun takana oli lelu, että saatiin ennakointia pois. Ensin pelkkä ympyrästä ruutuun ja läpi, sitten kokonaan ruutuun asti.

Tokokentän varaus loppui kesken, joten Syy tokoili aksakentällä omansa.

Taas kehäänmenoa alkuun.

Sivulletuloissa koitettiin Katin vinkistä tönimistä ja se tuntuikin toimivan kenotukseen kivasti.

Seuraamisessa Kati huomasi, että Syy peitsaa helposti. Se tekee senkin jotenkin niin rytmikkäästi, että itse en huomaa mitään eroa. Pitää tehdä siis paljon apparin kanssa, että saa vahvistettua ravia. Vauhdin lisääminen tuntui auttavan.

Lisäksi tehtiin noutojuttuja. Kyllä se pitokin etenee, aika hitaasti vaan... :D

Mattoa koitettiin tehdä putken kautta, mutta oli ainakin mun liikkeeseen yhdistettynä aika vaikea.

Aksassa kehitettiin pennuille helppo ratapätkä, josta tulikin pidempi, mitä Syy on ikinä mennyt! Tehtiin ensin pätkissä, yritettiin kokonaan ja sitten lisää pätkissä :D Putkesta putkeen oli vaikea, samoin leikkaus putkeen "radan" yhteydessä. Lopulta saatiin tehtyä koko pätkä :)

Koska Tarmo juoksi puomin lankkua, kokeilin myös Syyn kanssa sitä matolla. Aluksi ihmetteli lankkua, mutta kun kerran hoksasi, meni ihan tomerana ja loikki matolle :D Tehtiin vielä keinun pamautteluakin, joka ei meinaa oikein edistyä. Mutta tässäkin asiassa hiljaa hyvä tullee...

Epiksissä mentiin Luun kanssa rata kahteen kertaan, tavoitteena ne kontatktit. Positiivista oli, että ongelmia saa esiin epiksissäkin! Teki sekä aan että puomin huonosti ja lähti niiltä ilman lupaa. Korjauksella sitten hyvin, mutta toisti ihan saman toisella radalla. Eli eipä jäänyt kovin onnistunut fiilis.

Kaiken lisäksi Luu liukastui toisella radalla putkesta tullessa ja seuraavalla viikolla huomattiin, että sai siitä selkänsä tosi jumiin. Onneksi sattui olemaan Piira heti maanantaina. Sen jälkeen käytiin vielä pari kertaa Hannalla laseroitavana, joten päästiin onneksi heti hoitamaan.

Ja sunnuntaina 2.4. Syy-koiranen täytti kokonaisen vuoden! Vaikka ei uskoisi!

WP_20170402_12_55_47_Pro.jpg