Treenailtiin tänään tokoa Hanna-Marin kanssa. Olin vähän etuajassa ja tein jo Luun kanssa alkuun alokkaan juttuja. Tein seuraamispätkiä, jääviä ja luoksetuloa niin, että palkkasin pääasiassa vasta vapautuksen jälkeen seuraavan liikkeen aloituksesta. Eli siis käytännössä sivuilletuloista. Nyt ei koomaillut, mutta ei kyllä tarjoa sitä sivulletuloa niin aktiivisesti kuin haluaisin. Seisomisessa meni taas maihin, sitä piti vähän hinkata. Hypyssä treenattiin seisomassa pysymistä.

Tuittu teki liikkuroituna seuraamisen, ruudun. tunnarin ja kaukot. Se oli ihan kamalan huono :( Heti kun on yhtään kisamaisempi tilanne, niin se ei osaa enää mitään. Tein alkuun ruudun erikseen näyttämällä. Jäi aika etukulmaan, mutta muuten hyvä.

Seuraamisessa haahuili ja piti etäisyyttä. Välillä skarppasi, mutta ei kunnolla missään vaiheessa.

Sitten ruutuun uudestaan. Katsoi musta oikeaan suuntaan ja lähtikin ihan ok, mutta pysähtyi ennen ruutua ja jäi vaan nuuskimaan maata. Se oli mennyt sinne juuri hetkeä aikaisemmin...! Sanoin, että pitäisi tehdä kunnolla, ja otin alusta uudestaan. Nyt meni ihan hyvin. Otettiin siis loppukävelykin. Ok.

Tunnari tehtiin Hannalta vaihdetuilla kapuloilla. Oli muuten haastavaa se vaihtelu kun mietittiin, kuka on koskenut ja mihin :D Tuittu nosti oman, mutta tiputti ja jäi tarkistelemaan. Tyypillinen koesuoritus siis. Lopulta se lähti tuomaan omaa, mutta meinasi palauttaa Hannalle...! Meni vähän säätämiseksi, mutta auttamalla sain sen palauttamaan mulle. Otettiin uudestaan, vähän paremmin, mutta oli edelleen aika haahuasenteella.

Kaukot Hannan häiriköidessä käsiä heiluttelemalla. Ekat pari ok, mutta sitten Tuittu jostain syystä meni makaamaan ihan löysänä pää maassa... eihän se sieltä sitten mihinkään noussut. Koko homma alusta. Teki kaikki vaihdot, mutta jonkun maahanmenon Hannan käsimerkistä.

Mä en vaan tajua, mitä tolle koiralle pitäisi tehdä. Jos se olisi aina tuollainen, niin hanskat vaan naulaan. Mutta kun se oikeasti osaa ja pystyy tekemään kaikki liikkeet ihan hyvin. Mutta ei vaan tee. Bordercollie on Tuittuun verrattuna ihan putkiaivo...

Luukin teki vielä ruutua ja vähän metallin pitoa. Sain nimittäin vihdoin ostettua uuden metallikapulan :) Ruudun kävin taas näyttämässä ja parilla ekalla toistolla piti korjailla paikkaa. Kolmannen lähetin vähän lähempää ja meni kerrasta hyvin! Metallin kanssa se sai juosta pari kertaa putkeen. Toisella kertaa otin eteentuonninkin. Saisi pitää kyllä vähän tiukemmalla otteella, mutta ihan ok.

Tehtiin myös lyhyehkö paikkamakuu, jossa Tosi ainakin sai häiriötreeniä ;) Yritin laittaa molempia makaamaan ja yleensä juuri se, jota en käskyttänyt, reagoi. Ja kun liikkuroin vielä samalla, niin Luu oli aina "käsky" -sanalla sinkoamassa johonkin. No, jotenkin saatiin koirat maihin ja jätettyä riviin. Luu oli nyt kohtuurauhallinen, aluksi siirsi päätä pari kertaa. Kävin välillä palkkailemassa. Paluussa, kun nostin vuorollani Luuta ylös, kaikki muut nousivat paitsi se.