Valkkuagit Nipsun kanssa, taas. Outi oli poiminut rataan Mujusta ja en muista mitä muuta, mutta melkoiset systeemit oli poiminut.

Alku muuten ihan ok, mutta Nipsu lopetti keppejä kesken. Syy oli ilmeisesti kesken keppien alkanut ruoho, siinä oli vaikeuksia lähes kaikilla! No, nyt on treenattu tuommoinenkin.

Sitten takuttiin. Ensin piti irrottaa puomin taakse hypylle ja putkeen puomi leijeröiden, ehtiä putken jälkeen hypyn takaakiertoon, siitä uudestaan putkeen ja ehtiä taas putkelle ohjaamaan kaukana edessä ollut hyppy. Putki oli lähes suora, joten voitte arvata, ehtikö siinä.

Alkuun Nipsu ei myöskään irronnut sinne puomin taakse, mutta se saatiin ihan kivaksi parilla palkkauksella. Samoin palkattiin putkesta suoraan eteen irtoamista, joka sekin alkoi toimia hienosti. Mutta siihen takaakiertoon en ehtinyt kuin yhden kerran ihan hirveällä taistelulla ja pelastelulla. Tuossa olisi ollut hyödyksi, jos koira osaisi tehdä takaakierron pelkällä suullisella käskyllä. Ehkä me joskus kokeillaan, kykeniskö seltti oppimaan sellaista.

Lopusta taas selvittiin, vaikka alunperin suunniteltuun persjättöön en siinäkään ehtinyt.

Videolla vaan kooste pisimmistä pätkistä, mitä saatiin tehtyä. Se on aika lyhyt siis :D

Soile oli roudannut radan sivuun yhden hypyn. Tehtiin silläkin odotteluajalla kaikenlaista: hypylle hakeutumista, takaaleikkausta ja ihmisnuolta.

Luulla on ollut tänään tosiaan vapaa. Pääsi jäähkälenkillä sentään uimaan. Pienet kehityskeskustelut saatiin matkalla rannalle kyllä aikaiseksi, kun Luuhan osaisi kävellä kentältä uimapaikalla ihan itte ja yksin. Hienosti lähti yhtäkkiä ylittämään autotietäkin, tiesi oikoreitin... Lopulta paloi sitten totaalisesti käämit siihen järjettömään edelle luimimiseen ja kyyläilyyn, mutta tokkopa se hirveästi vaikutti. Pientä otteen lipsumista on arkikäytöksessä ollut havaittavissa, pitäisi jaksaa olla vain itse tosi tiukkana. Meillä ei nyt mitään natsikuria pidetä, mutta tietyt käskyt ja säännöt ovat semmoisia, joista ei vaan voi joustaa tai lähtee mopo keulimaan.