Eilen ensimmäiset viikon kolmista agilitytreeneistä. Tämän takia oltiin toivottu Maijulta lyhyehköjä pätkiä. Maijun sijasta treenit vetikin Pekka, mutta lyhyehköjä pätkiä saatiin. Kontakteista oli vain aa, ja keppejä ei ollenkaan. Helppoa ja kivaa -osastolle ei kuitenkaan menty, vaan vääntämistäkin riitti.

Ekalle pätkälle lähdettäessä Tuittu luikki kerran karkuun. Sen jälkeen se pysyi lähdössä ihan hyvin ja tuntui radallakin taas normaalimmalta :) Pientä valoa tunnelin päässä. Radan alkuosiossa oli vaan yksi putki ja hyppykieputusta. Saatiin pätkälle mahtumaan persjättöä, takaakiertoa, välistävetoa, twistiä, jaakotusta ja "pakkovalssijaakotusta" (???). Ajoitusta ja linjoja piti vähän fiksailla, mutta sitten aikas hyvin. Pekka kiinnitti huomiota, että Tuittu osaa hakea hienosti hyppypaikan vinoilla hypyillä niin, että se laskeutuu ja pystyy kääntymään ihan siivekettä nuollen :)

Toisella pätkällä tein yhden hyppykierrätyksen sisäkautta ensin ihan perinteisesti, mutta sitten jaakottaen. Olisko tää nyt ollut se sylivekkihomma...? Se toimi tosi nätisti ja Tuittu kääntyi paljon paremmin. Aan jälkeen oli inhottava hyppyepäsuora ennen mutkaputken ulkoradan puoleista päätä. Halusin kokeilla, ehdinkö tökkäämään sisäkautta, vaikka kisatilanteessa olisin varmaan lähtenyt ulkoradan puolelle varmistelemaan. Enkä ehtinyt. Ensimmäisellä yrityksellä. Pakko oli koittaa vielä uudestaan, repiä jaloista ihan vähän lisää, ja ehdin! Eipä se nättiä ollut, mutta varsin avartavaa, yleensä kun välttelen tuollaisia paikkoja.

Kahden pätkän jälkeen oli vielä aikaa, mutta halusin säästellä Tuittua viikonloppuun. Sen sijaan käytin tilaisuutta hyväkseni Nipsun kanssa, joka on meillä tämän viikon hoidossa ja pääsi siis treeneihin (=autoon ja verkoille) mukaan. Mentiin muutama kerta minirengasta (jossa edelleen hapuilua) ja pientä hyppy-putki-hässäkkää. Kokeilin Nipsun kanssa sitä samaa sylivekkijaakotustsydeemiä, ja sehän luki sen hienosti! Muutenkin Nipsula kulki oikein näppärästi ja ohitti vain yhden hypyn. Pimeän putkikulman se haki ihan suvereenisti ja kääntyi ulostulopäästäkin hyvin. Lopuksi Nipsu pääsi vielä räkyttämään ja paimentamaan Intoa, Spottia ja Elliä, joten silläkin oli ihan kiva ilta.