Eilen kirjoitettu kisaraportti katosi bittiavaruuteen, joten nyt uusi yritys.

Tämän vuoden SM-kisaviikonloppu oli erilainen, kun ei tarvinnut matkustaa kuin vajaan 10 minuutin ajomatka kotoa kisapaikalle. Ja erilainen myös siksi, että kisasin ensimmäistä kertaa myös Luun kanssa, ensimmäistä kertaa sekä mineissä että makseissa :)

Lauantai alkoi aikaisin joukkuekisalla. Luu starttasi T-Teamin riveissä ensimmäisellä kierroksella. Rata oli Mia Laamasen, ja musta Mian radoista viikonlopun kivoin. Tai mentävin. Medien finaalia ei onneksi tarvinnut kokeilla ;) Luu oli tosi kiva ja radasta jäi todella hyvä fiilis! Ei tarvinnut yhtään hävetä, ei sinne päinkään! Alussa Luu kääntyi kakkoselta väärään suuntaan (olisi pitänyt vekata paremmin, kun ei se noihin niin kokoa...), mutta sain aika kylmähermoisesti pelastettua. Aikaa vaan meni, mutta se nyt on pientä. Aan jälkeiselle hypylle jätin jostain syystä valssin tekemättä, mutta sujuihan se takaaleikatenkin... Mikä lie ajatusvirhe, mutta en sortunut taaskaan panikoimaan :) Keinulta ylösnousu, sille nyt en mahtanut mitään. Ja ennen loppusuoraa huono valssi ja käden heilautus, siitä rima alas. Mutta muuten kulki! Hyvät kontaktit, kunnon stopit kaikille. Ja loppusuoran Luu irtosi ja hyppäsi nätisti.

Luun joukkuerata

10401427_10152533517552948_4949642155602

10431423_10152533524637948_2405773543841

10452824_10152533524632948_4136340188380

(Kuvat: Lea Nissinen)

T-Team oli lopulta hienosti 14. Luun kympillä, Ilon nollalla, Capon hyllyllä ja Inton vitosella.

Olin toivonut Luuta alkuun ja Nipsua loppuun, jotta jää hyvä aika koirien välille. Minien finaalikierros oli viimeisenä, joten jäi semmoinen kahdeksan tuntia :) Vihdoin koitti Nipenkin vuoro. Minien joukkuerata oli Alen Marekovicin. Kepeillä ja putkilla piti olla tarkkana, muuten ei mitenkään erikoinen. Meillä oli alla hylly, yliaikavitonen ja hyvä nolla, joten tulos olisi pitänyt tehdä. Vaan ei tehty, sillä oltiin tosi huonoja.

Homma kosahti jo keinulle, jossa Nipsu ei meinannut mennä millään loppuun asti...! Siitä ryysimällä kepeille, enkä oikein missään vaiheessa saanut enää rytmistä kiinni. Väärää putkenpäätä en edes pelännyt, sillä Nipsu tulee noissa vetoihin hyvin. Mutta sinnehän se sitten sujahti. Loppurata rallateltiin maaliin huonolla puomilla ja yhden hypyn ohituksella.

Nipsun joukkuerata

IMG_0657-normal.jpg

(Kuva: Sirpa Saari)

Sunnuntai alkoi vielä aikaisemmin, koska Luu starttasi jo maksien 12. koirana. Maksien hyppäri oli kisojen kolmannen tuomarin Katarina Virkkalan käsialaa. Paljon takaakiertoja ja rimaherkkiä paikkoja. Tutustumisessa jäi vielä monta kysymysmerkkiä, mutta ei muuta kuin niiden kanssa radalle nauttimaan tilaisuudesta, joka oli meille kaikkea muuta kuin itsestäänselvyys!

Alku oli hankala. Pakkovalssi heti kakkosesteelle ei kuulu Luun vahvuuksiin, mutta siitä selvittiin. Sitten tapahtui kaikkea, mitä en edes kunnolla muista :D Muistan, miten ajauduin jostain syystä kolmosesteellä ihan väärään paikkaan ja muistan ajatelleeni kauhuissani, miten siitä pitäisi mennä tekemään pakkovalssi neloselle. Keskityin vetämään Luuta ohjaukseen, enkä tiennyt yhtään, missä se neloseste on... Sokkona ajauduin edes oikealle puolelle estettä, liian kauaksi vain. Jotenkin sain Luun hyppäämään esteen oikeasta suunnasta, ja vaikka se siinä pyöri ja kääntyilikin miten sattuu, vielä pitämään rimankin ja päätymään kepeille. Huh huh! Kepeillä sain ajatuksesta taas kiinni ja loppurata rullasi. Kurvit valui molemmilla, mutta rimat pysyi ja oikeat esteet suoritettiin oikeassa järjestyksessä. Maalissa ajattelin, että saatiin varmaan siitä alusta kielto, mutta sitten kuulutettiin, että tehtiin maksien ensimmäinen nolla! Just riiti aikakin, vaikka sitä tuossa alussa tuhraantui. Olo oli epätodellinen. Nämä olivat mulle yhdeksännet SM-kisat ja tasan kerran aikaisemmin olen päässyt finaaliin. Semmoinen nollakone kuin Tuittukin parhaina vuosinaan oli, niin aina olen karsintahyppärit sössinyt. Ja nyt pääsen finaaliin LUUN kanssa...!

Luun hyppäri

DSC_0773-normal.jpg

(Kuva: Johanna K.)

Nipsun ryhmä alkoi kymmeneltä, eli vielä aamun puolella sekin. Tämä oli taas Laamasen tuomaroima. En ollut juurikaan ehtinyt katsoa minien rataa, sillä kun tulin Luun jäähkälenkiltä, sain lähteä melkein heti lämppäämään Nipsua. Vauhdikas serpentiinisuora näytti kuitenkin pelottavalta... Tutustumisessa en jotenkin saanut semmoista otetta koko radasta. Mutta mennessä löytyi kunnon asenne, varsinkin kun Nipsu meinasi livetä kakkoselta putkeen ja sain sen vielä mukaani. Hyvällä menolla edettiin, sitten tippui rima ja se siitä sitten. Harmitti :( Jo neljäs vuosi, kun homma kaatuu yhteen pieneen virheeseen. Se turhauttaa, vaikka pitäisi osata olla aina niin iloinen ja tyytyväinen.

Nipsun hyppäri

064-IMG_0963-normal.jpg

066-IMG_0967-normal.jpg

(Kuvat: Juha Rintala)

Mieltä lohdutti kuitenkin klo 13.30 alkava maksien SM-finaali, johon starttasimme Luun kanssa sijalta 29. :) (Ja tietty, vaikka hirmu tyytyväinen olinkin, jäi kaivelemaan, millaiseen sijoitukseen olisi ollut saumat sujuvalla radalla...) Rata oli Alen Marekovicin ja aika erilainen kuin olisin odottanut. Koko ajan piti koota ja kääntyä. Puomi oli vaikeasti kohti reunaa ja sen tiesin meillekin mahdollisesti hankalaksi, vähän koiran viretilasta ja oman rytmityksen onnistumisesta riippuen. (Osaaminen ei ole sillä tasolla, että siihen voisi luottaa.)

Meillä oli tosi kivaa! Mulla ei ollut mitään paineita ja pystyin vain nauttimaan siitä, että sain mennä finaalissa mun Luun kanssa <3 Virheetkään ei harmittaneet yhtään. Putkikielto tuli varmaan siitä, että varoin Luun lipeämistä viereiselle hypylle (minkä muutama koira näytti tekevän). Puomi ei myöskään onnistunut ja hyllytin sitten samaan rahaan korjauttamalla sen alastulolle, että päästiin jatkamaan. Hyvä että hyllytin, oli kiva mennä maaliin, kun yleisö taputti :) Okserista tippui vielä takarima, mutta muuten mentiin puhtaasti. Ei ny tarttenut tuollakaan hävetä!

Luun finaali

IMG_1754-normal.jpg

IMG_1761-normal.jpg

IMG_1762-normal.jpg

IMG_1764-normal.jpg

(Kuvat: Sirpa Saari)

Luu_1-normal.jpg

Luu_2-normal.jpg

Luu_4-normal.jpg

(Kuvat: Tiia Hämäläinen)