Treffattiin Maijun kanssa metsässä ennen valkkutokoja. Jälkihommia ja esineitä oli tarkoitus tehdä, mutta esineruutu piti unohtaa aikataulullisista syistä. Silti myöhästyttiin vähän tokotreeneistä, noloa...

Maiju tallasi Luulle jäljenpätkät molemmin puolin polkua. Kaikki janat oikeaan. Ehti vanheta reilun tunnin.

Ensimmäisellä yritti mennä vähän vinoon, mutta korjasi, kun en päästänyt. Lähti takajäljelle. Yritin ensin jarruttaa liinanmitan päässä, mutta se lipesi kädestä. Aikansa Luu pyöri takajäljellä ja onnistui lopulta pyörittämään itsensä oikeaan suuntaan. Parikymmentä metriä jälkeä ja sitten keppi.

Myös toisella janalla lähti ensin takajäljen suuntaan, vaikka yleensä näissä on osannut nostaa heti oikean suunnan. En päästänyt liinaa pidemmälle ja jotenkin tästäkin päästiin lopulta oikeaan suuntaan. Jäljestys oli vaan kaahotusta ja keppi jäi. Jälki tietty vielä jatkui polun yli toiselle puolelle, mutta keskeytin sitten tylysti polulle, että päästiin tekemään toisen puolen janat.

Toisella puolella nosti ekan janan heti oikeaan suuntaan. Keppikin löytyi.

Vikalla sitten taas ensin takajäljelle... Suunnanvaihdon jälkeen niin vauhdikasta menoa, että luulin Luun menevän missä sattuu. Mutta sitten se nosti kepin :)

Maiju epäili, että ottaa tuulen mukaan vaan sen suunnan, josta tulee enemmän hajua. Ehkä näitä pitäisi yrittää tehdä mahdollisimman tyynellä...? Jotain muutakin täytyy ehkä miettiä. Nyt Luulle tuntuu olevan ihan sama, mihin suuntaan se jäljestää. Aika monta kertaa olen antanut sen jatkaa tielle asti, mutta ei se sitä mitenkään harmita.

Tokoissa oltiin pitkästä aikaa kaikki paikalla. Muut olivat jo jakautuneet kahteen porukkaan, joten päädyttiin Maijun kanssa tekemään kolmas.

Luun kanssa aloitettiin idarilla. Tein asentoja käännöksiin, hitaassa ja juoksussa. Käskin mukaanoton sijasta vaihtamaan asentoa ym. Ei mokannut mitään.

Merkkiä ja ruutua. Ehkä viilentynyt kelikin vaikutti, mutta Luu oli aika villinä. Periaatteessa tuntui tosi kivalta ja yhteistyökykyiseltä, mutta vauhti vähän vei ja sen takia tuli muutama huolimattomuusvirhe. Ruutu oli aika hankalasti viistosti, takana hämymerkkejä. Maiju oli vielä siirtänyt sitä sen jälkeen, kun Luu kävi treenin alussa siellä omatoimisesti makoilemassa. Ruudun löytyminen ei kuitenkaan ollut mikään ongelma, ekalla kertaa meni vaan takaa yli. Olisi pitänyt pysäyttää matkalla, näin nimittäin jo vauhdista, että roiskaisee! Sen jälkeen parit pysäyttelyt, ekaa istumista ei taas kuunnellut, mutta sen jälkeen ok. Ruudussa teki oikeat asennot. Tein lopunkin niin, että kesken kävelyn käskin ruudussa istuvan Luun yhtäkkiä maahan. Oli tarkkana.

Ruudun jälkeen lisää juoksentelua ohjatussa. Merkillä oletti muutaman kerran, että käsketään istumaan, kun pysäytin seisomaan... huoh. Oikea niin, että pysäytin ennen kapulaa ja vauhtipalkkasin. Vasemman sai hakea. Kapulat eivät näkyneet yhtään ja ensin meinasikin mennä keskikapulalle. Uusinnalla ok. Kapulasta ei pitänyt ollenkaan, kun läähätti. Ihan järkyttävän huono ote.

Sitten kaivettiin verta nenästä ja tehtiin tunnari, kun oli kunnon juoksuvire päällä ja kamala läähätys. Kapulat polulla, että näkyivät. Ekalla kaahottikin omasta yli. Kutsuin pois, nuhtelin ja kävin taluttassa kerran rivin alkuun. Tämä laski riittävästi ja toisella yrityksellä teki hyvin. Vähän turhan tiiviisti nyt vaan nuuskii kapuloita ja usein meinaa nostaa ekaa, pitää tehdä muistuttelutreenejä läheltä.

Jossain välissä tehtiin paikallaolot. Istumisessa näytti olevan vähän lonkalla, mutta ei kyllä tainnut liikkua.

Makuussa menin koiran taakse piiloon. Muuten ok, mutta ilmeisesti etukautta palatessani oli kellahtanut vähän lonkalle. Korjasin tämän. Tätä on ollut toisinaan havaittavissa, pitää olla tarkkana. Nousi hyvin.

Tein itsekseni vielä luoksetulojuttuja. Lopun sivulletuloja eri matkoista. Ihan ok, vauhtia saisi toki olla enemmän. Muutama stoppi. Nurtsilla nää on huonoja, mutta puita kierrättämällä ja avuilla sain aikaiseksi pari hyvää...

Lopuksi muutamat kaukot Maiju jalkapuuna. Jossain seiso-istussa jopa mokasi, kun tein läheltä. Kauempaa kaikki ok.

Saatiin kaksin treeneihin kulumaan kaksi tuntia... ;) Lopulta oli jo niin kylmä (!!!), että oli pakko tehdä vain lyhyt jäähkälenkki ja mennä autoon lämmittelemään. Oi kesä, tulisit takaisin!