Ilmoittauduin Ylökkin iltakisoihin, koska siellä oli tuomarina Harri Huittinen ja ajattelin sen olevan hyvä idea päästä treenaamaan vaikeita ratoja. Ekan radan jälkeen totesinkin sitten, että ehkä se ei ollutkaan :D Viimeiset kisat ennen ässämmejä - oisko kuitenkin kivempi, että tekemisestä jäisi semmoinen hyvä ja itsevarma olo? No, ei niitä ratoja voi syyttää. Oli niissä haasteita, mutta ei mitään, mihin ei oltaisi pystytty. Joku ei vaan tällä kertaa natsannut ja meno oli ihan onnetonta räpellystä. Sain mielestäni nollattua edellisen radan ennen seuraavalle lähtöä ja yleinen fiilis oli ihan hyvä ja positiivinen. Silti vaan joka radalla sama homma. Kun ei suju, niin ei suju :( Että näillä sitten mennään! Toki ratoihin vaikutti se, että kaikilla tuli virhe heti alussa, minkä jälkeen on vaikea saada rytmistä kiinni.

Oikeasti tuomarina oli muuten Wyffe, kun Harri oli estynyt. Radat olivat kuitenkin Harrin tekemiä. Ensimmäinen oli ehkä vaikein. Meillä se levisi esteelle kaksi, enkä sen jälkeen löytänyt rytmiä. Piti tehdä kakkoselle jaakotus. Hyppy oli vähän semmoisessa kulmassa, että pyöristin varmuudeksi vielä linjaa oikeaan suuntaan, mutta sitten ilmeisesti käännähdin liian äkkinäisesti ja Nipsu kääntyi hypyllä väärään suuntaan. Yritin pelastaa tilanteen kierrättämällä toista kautta, mutta koira oli jo putkessa. Ois ehkä pitänyt tehdä se ihan pyörityksellä tai sitten vaan mamoilla ja kierrättää helpomman ja hitaamman kautta. Sitten oli juoksusuora suoralla putkella, jonka jälkeen tein persjätön... En oikein ehtinyt, mutta tein silti. Ja kiljuin :D Tämän jälkeen Nipsu jäi käteen kiinni, eikä irronnut kepeille. Lopussa tuli vielä ohi puomista, kun en taluttanut tassusta ja puomilta lähti härkkimiseen. Pysäytin sitten vaan maahan ja härkin vähän lisää.

Toinen rata tuntui helpommalta. Se alkoi niinkin hohdokkaasti kuin ekan riman tiputuksella. Jos oikein muistan, niin taisi olla Nipsulle ensimmäinen laatuaan ikinä. Videolla jää sopivasti putken taakse, mutta oli kuulemma näyttänyt jotenkin kompuroineen. Ohjaan kyllä juuri riman päällä, mutta sitä ei yleensä Nipsun kanssa tarvitse kamalasti varoa. Puomin kontakti oli tosi huono, kun tein äkkinäisen sivuirtoamisen. Sitten meni persjättö persiilleen ja Nipsu hyppäsi sarjan ekan esteen takaa. Sitten meni pätkä ihan ok, putkijarrukin toimi kohtalaisesti. Vähän valahti, mutta kääntyi kuitenkin. Renkaasta meni sivusta...! Huomasin tämän vasta videolta, joten olinkohan katsonut koiraa...?! Loppusuora oli ihan hyvä. Itsestä tuntui, kuin juoksisi hidastetussa filmissä (pohja oli tosi pehmeä), mutta Nipsu onneksi irtosi kivasti.

Hyppärille lähtiessä olin jo aika poikki. Leiri painoi vielä ja kisoissa tuli oltua koko ajan jalkojen päällä. (Istuin ehkä minuutin.) Hyvällä tsempillä kuitenkin matkaan. Tämäkin rata levisi heti alkuun. Kolmoshyppy oli aika haastava. Kaksi ekaa hyppyä suoraan, niiden edessä putkensuu, mutta piti kääntyä oikealle hypylle, johon myös tiukka kurvi seuraavalle. Kakkos-kolmos-väli oli kuitenkin sen verran väljä, että kakkosella ei voinut kääntää tiukasti. Mun piti tehdä kolmoselle vastakäännös. Nipsu lähti hakemaan putkea. Sain sen pelastettua kolmoselle, mutta sitten eivät refleksit pelanneet. Olisi pitänyt siitä kulmasta kääntää vaan perinteisesti, mutta tein ajattelematta sen vastakäännöksen, joka tuossa tilanteessa oli jo enempi jaakotus ja käänsi koiraa ihan liikaa. Neloselta siis kielto. Suorastaan hävetti oma hölmöily... Mutta kun ei vaan osannut reagoida tilanteeseen. Sain koottua ajatukset ja pätkä neloselta kepeille oli päivän parasta menoa. Putkijarru toimi tosi hyvin ja Nipsu kääntyi mutkaputkesta tiukasti oikeaan suuntaan, pääsin hyvin edelle ohjaamaan. Keppien jälkeisessä välistävedossa Nipsu ei lukenut jälkimmäistä hyppyä. Olisin voinut ohjata paremmin, mutta musta olisi voinut myös bongata sen. Putken umpikulman haki hyvin ja loppuepäsuoran loistavasti. Sinkosi täpöjä radalta ulos "lelulle", joka oli kyllä ihan eri suunnassa :D Hyvin on mielikuva iskostunut, että siellä jossain se on....

Räpellykset

Yhdessä välissä ehdittiin nopeasti tokoilla Luun kanssa. Tein seuraamista agilityhäiriöllä. Hyvin piti perusasennossakin kontaktin, vaikka edessä muutaman metrin päässä meni koira keppejä. Idaria ilman merkkejä, S-I-M. Ekalla seisoi istumisen, kun en antanut apua. Avulla ok. Kaukoja hinkutettiin myös, ne kyllä tökkii. Nyt tökki enemmän tekniikka ja vähemmän asenne, mutta aina tökkii vähintään jompikumpi.

Että todella vahva fiilis molempien SM-kisojen suhteen - NOT. :D