...Luun kanssa treenatessa. Tällä kertaa ei tosin ohjaajasta, vaan koirasta. Pallo vähän pomppi jalkkismaalin verkon läpi ja Luu yritti mennä perässä. Heti tajuttuaan, ettei pääsekään, se kyllä pakitti ja kiersi salamannopeasti maalin toiselle puolelle. Että kyllä näilläkin joskus välähtää! Jotain siinä kuitenkin ehti sattua ja huomasin, että Luulla on naama ihan veressä. Onneksi paikallistin vamman aika pian kieleen, mutta verisellä kielellä naamaa lipoen saa aikaan melko irvokasta jälkeä... Reikä oli lopulta tosi pieni ja verenvuotokin tyrehtyi melkein heti.

Oltiin onneksi jo ehditty treenata ;) Luu teki aluksi noutoa puukapulalla. Treenattiin ensin kapulan pitämistä edessä istuen. Hirveestä pureskelusta sain tilanteen rauhoitettua siistiksi otteeksi, joka kesti kapulaan koskemista. Mutta kyllä piti taas hengitellä syvään. Sitten pistin Luun kiertämään kapula suussa ja kutsuin luokse. Vauhdissa se näytti pitävän siististi ja teki varsinkin toisella yrityksellä varsin hienon luovutusasennon :) Ehkä tästä sittenkin tulee vielä joskus jotain.

Pari seisomista, hyvin. Sitten maahanmenoja, joissa ekassa jäi seisomaan, toisessa vähän hidasteli, mutta kolmannen teki hyvin. Rohkeana näiden jälkeen vielä uudestaan seisominen, edelleen hyvin!

Seuraamista, suoraa ja yksi vähän pidempi käännöksillä molempiin suuntiin. Nyt tuntui tosi hyvältä, ei pompannut kertaakaan eikä painanut.

M-I-kaukoja. Yritän epätoivoisesti saada istumista pompsahdukseksi, mutta ei meinaa onnistua. Joskus satunnaisesti Luu tekee hienosti, mutta niitä tulee sen verran harvoin, että on pakko palkkailla huonompiakin. Kokeilin viimeisen kerran pallo kädessä, ja se toimi yllättäen hyvin. En uskaltanut koittaa enää uudestaan, ehkä se oli vain säkää.

Ruutua. Ensin kutsu, sitten lähetys. Luu meni suorilta!!! Se teki semmoisen pienen kaarroksen ruudussa, eli meni ruutuun vähän vasemmalta ja päätyi ehkä inasen liikaa oikealle, mutta tähänastisiin suorituksiin verrattuna se oli jotain ihan superia :)

Sitten huilimaan ja Tuittu vuorolleen. Tuitulla oli loppupalkkana kissanruokaa ja Tuittu oli aika hyvä :) Aloitettiin seuraamisella, mutta tein Tuitun ylläriksi vain ihan minipätkän. Tästä vaan kehut palkaksi.

Sitten ruudun kimppuun. Kävin näyttämässä ja lähetin. Tuittukin meni ruutuun suorilta! Jäi tosin nuuskimaan maata ja taisin joutua antamaan kaksi pysäytyskäskyä, että sain sen kuulolle. Otettiin perään toinen lähetys, joka oli suorastaan täydellinen. Suorilta ruutuun ja skarppi stoppi käskystä. Hyvä Huisku! Vielä kun sen saisi tekemään saman ilman näyttämistä ja harjoituskierrosta. Mutta tämäkin oli jo erävoitto, kun se meni ruutuun suoraan ja hyvällä vauhdilla.

Sitten tehtiin Tuitun kanssa pienimuotoista temppurataa. Jonkun verran jouduin auttamaan ja korjailemaan, mutta pääasia, että oli kivaa. Tuitulla oli tosi kivasti yritystä ja asennetta. Tehtiin tolpankierrosta luoksetulon stopit, merkki, merkillä peruuttelua ja kaukoja ja ruutuun lähetys. Ruutu oli jälleen hyvä :)

Lopuksi kaukoja. Tässä välissä tuli taas pieni hässäkkä, kun joku koiranulkoiluttaja jäi taas möllöttämään meidän lähelle. (Kukaan muu ei taida koskaan tokoilla Hervannassa...?!) Molemmat koirat sai separit ja oli vaan pakko odotella, että koira jossain vaiheessa suostuu jatkamaan matkaa... Se nuuski siinä kaikessa rauhassa ruutumerkit yms. ;) Kun sitten aloitettiin kaukot, Tuitulla oli vissiin vielä tilanne päällä, eikä se tehnyt ekaa vaihtoa. Kävin nostamassa sen niskasta ylös ja aloitettiin uudestaan. Nyt oikein hyvä M-S, josta palkka. Sen jälkeen uudestaan useampi vaihto putkeen. Teki M-I muutaman kerran seisomisen kautta, mutta muuten hyvin. Tästä sitten vapautus ja kissanruualle.

Luukin sai tulla vielä kokeilemaan temppurataa. Ensin ruutuun, jossa pyöri nyt kulmamerkeillä, mutta löysi lopulta hienon paikan. Vapautus ja merkille, joka oli vähän unohduksissa. Kiersi liian kauas ja tarjosi lähinnä peruuttamista. Tässä sillä meni jo vähän käämitkin ja haukkui (!). Oli kyllä sen jälkeen hiljaa, kun kerroin että olisi parempi olla. Merkkikin saatiin onnistumaan. Siitä lähetys maalinkiertoon, josta eteentulo. Siinä annoin kapulan suuhun ja lähetin uudestaan kiertämään. Tuli aika pelottavaa vauhtia, mutta jarrutti tarpeeksi ja tuli hienosti kapulan kanssa eteen. Tästä pallo palkaksi. Tehtiin erikseen vielä muutama merkki, jotka olivat jo parempia. Ja niistä palkkaillessa sattui sitten tuo maaliverkkokolari ja lopeteltiin treenit siihen...