Luun agitreeneissä tehtiin muunnelmaa maksien SM-hyppäristä. Meillä oli vain kaksi putkea, joten aika paljon piti soveltaa, mutta oli siinä muutama kohta ihan vastaava. Putket 3 ja 19 puuttuivat, joten se alun haastava putkeenvienti uupui. Muurin jälkeen mentiin hypylle 5 ja siitä aina hypylle 18 kuvan mukaisesti. Sen jälkeen oli vielä yksi hyppy maalihypyn paikkeilla, ja siitä käännyttiin 180 astetta puomille, joka oli lisätty radan loppuun. Tai jatkui se siitäkin vielä muutaman esteen, mutta mä tutustuin vaan puomille asti.

Pätkäisin renkaalle, kun sitä en uskaltanut mennä. Kisoissakin näki tuossa kohdassa koirien menevän aika hurjilla linjoilla renkaasta, joten ei viitsinyt hajoamattomalla kokeilla. Alkupätkässä keskusteltiin vähän ennakoivaan valssiin reagoimisesta muurilla. Luu tuli vähän vastaan, mutta olisi voinut kääntyä paremmin. (Pitäis treenata näitä "erikoisesteillä"!) Putkelle tein takaaleikkauksen, jolla kääntyi nätisti. Ekan kerran ampui kepeillä ännänteen väliin, sen jälkeen hyvin, kun maltoin itsekin ja pidin ohjauksen kohti ekaa keppiä. Itse sijaitsin siinä vaiheessa jossain keppien puolivälissä, kun pidemmällekään ei oikein ehtinyt.

Renkaan jälkeistä pätkää hinkattiin sitten tovi, lähinnä välistävetoa. Luu oli kyllä ihan kiltti, mutku mä en vaan osaa. Tarvitsisin tukiopetusta välistävedossa liikkumiseen. Jään aina jotenkin kökkimään, enkä ehdi kääntää koiraa sille jälkimmäiselle hypylle. Ja Luu kun ei tuommoisia mitenkään ilmaiseksi lue, niin ehtii aina sujahtaa ohi. Laitoin kerran lelun avuksi ja sen jälkeen saatiin muutenkin onnistumaan. Ei kyllä tuntunut sujuvalta. Putken jälkeen tein persjätön (johon en ehkä olisi ehtinyt, jos olisin tullut sen rengassuoran) ja kuvion alku meni ihan hyvin, paitsi ekalla kertaa, kun onnistuin saamaan Luun sekä hypyn 13 A että 13 B taakse... Välistävetojen onnistumisen pelasti se, että pystyin lähettämään kaukaa sarjan ekalle hypylle ja Luu kääntyi sen nätisti.

Putkeen 15 piti muistaa tehdä putkijarru, sitten kääntyi nätisti hypylle ja suoraan putkeen. Tein tähän väliin valssin ja takaaleikkasin suoran putken jälkeen. Sillä sain Luun kääntymään oikeaan suuntaan, mutta sitten olikin yllättävän vaikeata saada se irtoamaan sinne perähypylle, joka oli siis kohti tyhjää ja aika kaukana. Sitten kun irtosi, alkoi tippua rima. Sain sen onnistumaan pelkällä hypyllä, mutta en kunnon vauhdista. Luu alkoi olla jo läkähdyksissä, mutta rima ei ollut edes korkea, joten fyysisellä väsymyksellä ei voi selittää. Ei vaan viitsi olla huolellinen niiden takajalkojensa kanssa. Kääntyi hypyllä kyllä hyvin, mutta sitten kääntyessään roiskaisi riman mukaansa.

Puomille ehdittiin kaksi kertaa, molemmilla tosi hyvät ylösnousut! Lähestyminen oli ihan suora ja aika pitkä, mutta vedätin suht huoletta. Hyvä Luukkonen!

Vaikka finaalipaikka olisikin jäänyt haaveeksi, tänään sain kehua ja palkata aika paljon <3