Aikamoinen kisapäivä :) Taidettiin tehdä auton lastaamisennätys, kun reissattiin Hyvinkään kisoihin Lean, Maijun ja Johannan kanssa. Kyllä noi pikkukoirat on käteviä, kun niitä mahtuu farmariin neljän ihmisen, häkkien ja kisatavaroiden lisäksi helposti kuusi. Luukin menee toistaiseksi pikkukoirasta, joten sekin oli mukana menossa.

Aamu oli varhainen, kun ensimmäinen rataantutustuminen alkoi klo 7.20. Meillä oli Tuitun kanssa melkoisia käynnistymisvaikeuksia ensimmäiselle radalle. Yritin vähän hölkkäillä ja käydä lämppäriesteillä, mutta aika jähmeältä tuntui. Ulkona ei kovin pitkään viitsinyt "lämmitellä", kun pakkasta oli 28 astetta. Onneksi hallissa on edes vähän vapaata tilaa, joten rampattiin siinä sitten edestakaisin... Rata sinänsä sujui ihan kivasti, mutta fiilis ei ollut oikea. Ohjaaminen tuntui semmoiselta väkisin vääntämiseltä ja virheiden varomiselta. Radan loppupuolella ehdin mm. miettiä, että miten jaksan mennä tekemään sen suunnittelemani persjätön loppuun, vai pitäisikö vaihtaa suunnitelmaa. No, persjättö tuli väännettyä ja kankeamisesta huolimatta saatiin aikaiseksi ihanneaikainen nolla. Ilmeisesti moni muukin oli vielä aamujähmeissään ja meidän nollamme riitti voittoon!!! Aika hassua. Tosin olen tiedostanut sen jo aikaa sitten, että ainut tapa saada voittoja tämmöisen hitaamman koiran kanssa on vaan tehdä ihan sikana nollia. Mitä suurempi nollaprosentti, sitä suurempi todennäköisyys siihen, että joskus käy mäihä. Tälläkin radalla oli äkkivilkaisulla ainakin yksi monta sekuntia parempi aika, mutta kun niitä puhtaita ratoja tuli tosiaan vain muutama. Yksi niistä Ellille, joka tuli kolmanneksi.

Toisella radalla oli yksi aika inhottava kohta, jossa koira meni suoraa putkea ja ohjaaja joutui kiertelemään puomia, minkä jälkeen koira piti saada takaakiertoon. Sisäreittiä, jossa koira olisi pitänyt tökätä esteen taakse, en edes harkinnut. Toista puolta mennen olin varma, että olen niin edellä, että voin vaikka valssata putken ja hypyn välissä. No en sitten ihan ollut ja käännös meni pelasteluksi. Tuittu kiepsahti ympyrän, mutta tästä ei kuitenkaan tullut kieltoa. Muuten ihan hyvän tuntuinen rata, parempi kuin aamuinen, ja nollalla neljäs sija. Inka tuli heti perässä viidentenä ja myös porukan kääpiövahvistus, chihu Ilja teki ihanneaikaisen nollan.

Viimeinen rata tuntui päivän parhaalta. Oli oikeastaan tosi hyvä fiilis ja radan jälkeen vaan hymyilytti. Näitä lisää! Radalla ei ollut mitään erikoista, eikä se näin videolta katsottuna kovin erikoiselta näytä, mutta tuntui kyllä hyvältä. Karo ja Shokki voittivat hienolla ja nopealla nollalla, mutta me oltiin sitten heti toisia. Voittettiin taas Lea ja Inkakin, jotka nappasivat pronssisijan. Menestystä täydensivät neljännellä sijalla vielä Maiju ja Elli, jotka saivat toisen sertinsä! Myös Iljalle tällä radalla nolla (sijoitus jäi tsekkaamatta) ja niin ollen tupla. Kovin paljon paremmin ei siis olisi voinut mennä :)

Autolastillisemme teki siis yhteensä 12 starttia, joista yhdeksän nollaa, ja kun viisi parasta palkittiin, seitsemän palkintopallisijoitusta! Nyt pysyvät sormet ja varpaat lämpiminä :) Palkintoina jaettiin nimittäin villasukkia ja tumppuja.

Luunkin kanssa ehdittiin hengailla hallissa ja käydä pikapikatarpeilla paukkupakkasessa. Luu oli taas tosi reipas, olisi moikannut ja halinut kaikki ihanat ihmiset, tapasi muutaman vieraan koiran, eikä ihmetellyt yhtään hälinää ja haukuntaa. Leikittiinkin vähän ja syötiin aamuruoka perusasentojen, eteentulojen ja kapulannostojen lomassa. Kontakti ei katkennut, vaikka koiria ohitti välillä puolen metrin päästä. Uskaltauduin ottamaan sitten pentuluoksetuloakin hälinän keskellä. Toisella toistolla sattui vahinko, kun ohikulkija astui Luun perässä roikkuvan hihnan päälle juuri, kun se oli pääsemässä lelulle asti... Hupsista :( Luu ei tästä tuntuvat ottavan nokkiinsa ja uusi yritys sujui ihan hyvin. Kiinnitin tosin huomiota siihen, että noin metriä ennen lelulle ehtimistä Luu aloitti aika hurjan murinan. Onkohan se ihan, eh, normaalia...?

Pieni söpö pentu (Lean ottamia kuvia odotellessa) sai myös aikaiseksi mustelman ja melkoiset naarmut käsivarteeni. Paksun huppari läpi. Leikin sen kanssa ja kun omin molemmat lelut hetkellisesti itselleni, se iski melkoisella raivolla käteeni kiinni...

Häkissä se sitten vain nukkui.

Kisareissulla kun oltiin, piti vähän shoppaillakin. Hallin omasta puodista selvisin seitsemällä eurolla. Maiju osti ison muovikassillisen tavaraa, plus ne kaksi takkia Ukolle. Mä ostin kaksi palloa, ja mulla on sentään koiranpentu! Kotimatkalla poikettiin legendaarisella Riihimäen ABC:llä ja ostettiin Lean kanssa Partioaitasta samanlaiset fleecet :D