Ohhoh, tarkistin juuri kalenterista, että Nipsu on treenannut valkkuryhmän ageissa viimeksi viisi viikkoa sitten...! Yksi viikko meni työreissussa, seuraavana olin koulutusvuorossa, sitten peruttiin koko treenit kisojen takia ja viime viikolla tuurasin Luulla Nipsun parannellessa tassujaan. Harvinaista, sillä mut on yleensä tosi vaikea pitää pois treenaamasta :D Olinhan toki nytkin itse paikalla kahdessa neljästä Nipsun poissaolosta...

Tänään palattiin sitten arkeen. Siinäkin mielessä, että taas on kesän arvokisat kisattu. Juhlahumussa kuitenkin jatkettiin sen verran, että herkulteltiin Ollin piirinmestaruus- ja hyppyvalioitumiskakulla. Mansikkaista juustokakkua jo toisena päivänä peräkkäin, nam! ;) Treeneissä teemana oli vauhti ja koulutusvuorossa Lea. Tehtiin jotain reilun 30 esteen rataa kahdessa osassa.

Halusin palkata puomin ekalla kierroksella ja vein lelun valmiiksi. Mutta Nipsun menemisestä ei tullut yhtään mitään, kun se ajatteli vaan leluaan...! Lähti lähdöstä ihan väärään suuntaan ja kääntyi suoralta putkelta lelun suuntaan. Ihan toivotonta. Piti laittaa lelu taskuun, niin alkoi hommat sujua. Huomaa, ettei olla viime aikoina paljon treenailtu valmiilla palkalla, sitä pitäisi muistutella, jos haluaisi käyttää.

Täyskäännös suoralla putkella onnistui ensin ihan hyvin molemmin puolin, siis sen jälkeen kun lelu oli poistettu taskuun. Sitten Nipsu alkoi ensin valua putken jälkeen kepeille ja sitten kääntyä pois sisäänmenolta. Vaikeata edelleen tuo putkijarrun säätö, kun jään putken taakse.

Puomi-putkierottelussa ei ollut mitään ongelmaa. Putki oli tiukkana uuna puomin ympärillä. Pystyin leijeröimään hypyn matkalla ja vedättämään ihan kunnolla. Alastulolla himmaili.

Toisen pätkän alkuun kokeilin poispäinkäännöstä kepeiltä putkeen ja keppien leijeröintiä. Se onnistui, mutta jatkon ohjaus meni turhan hankalaksi. Mutta tulipahan testattua. Radan kannalta kannatti vaan tunkea sinne väliin.

Myöhemmin tuli hankala kohta, kun piti kääntää puomilta sen alla olevaan putkeen ja sitten jatkaa puomin vierellä meneville hypyille. Koira piti onkia putkesta mukaan, ettei se uponnut tullessaan putkeen uudestaan, mutta sitten tahtoi tulla kiirus vikalle hypylle. Saatiin tää lopulta menemään kahdellakin tavalla, hyppyjen molemmin puolin. Tein jopa onnistuneen takaaleikkausvalssin! :) Tässä puomi oli ihan surkea, kun jouduin jäämään lähelle. Ei tullut kerralla edes alas asti.

Loppuun kokeilin vielä putkeen lähetystä kepit leijeröiden. Sekin onnistui. Pakko kai se vaan on uskoa, että kyllä tuo koira on alkanut irrota, kun sitä vaan irrottaa ;)