Maanantaina oli pakko päästä heti aksaamaan ;) Nipsukin tuli sopivasti hoitoon, niin sekin pääsi pitkästä aikaa.

Rakensin lauantain Elinan radasta yhden pätkän ja treenasin Luun kanssa samoja juttuja kuin leirillä. Nipsun kanssa tein saman, mutta toki kepit mukaanlukien.

Nipsu vähän lähti. Kääntyi kyllä sitten hienosti, kun sain ajoitukset kohdilleen. Alun ulkokulman kierrossa koitettiin vekkiä, leikkausta ja sylivekkiä. Sylivekillä taidettiin saada paras kurvi. Keppien jälkeiseen pyöritykseen tehtiin niistoa ja jotain ehkä vippauksen tapaista. Vaikean keppikulman Nipsu haki muutaman kerran tosi hienosti, mutta jos jäin liikaa jälkeen, meni väärään väliin, ja jos ryysin, kävi tekemässä edessä olevan hypyn.

Luu teki alkuun aika paljon leikkausta, joka alkoikin jo sujua! Myös sylivekki saatiin menemään superisti. Ennakoivassa käännöksessä sain sen taas kääntymään ennen hyppyä. Ohjaava käsi, ohjaava käsi! Keppien jälkeinen niisto sujui tosi hyvin. Ilmeisesti ajoituskin oli ok, sillä sain hurjasti etumatkaa :)

Luu teki myös keppien avokulmaa suoralla pujottelulla ;) Juoksi siis ekassa välissä olevalle namikipolle. Kokeiltiin eri kulmista ja meni mistä vaan.

Muutenkin käytettiin namialustapalkkaa. Se toimii :) Sen verran Luu kyllä haikaili lelupalkan perään, että yritti epätoivoisesta revittää namialustaa mun kanssa. Pitääkin käyttää mieluummin jotain isompaa ruokakippoa, mitä se ei saa helposti nostettua.

Niin, ja keskityttiin myös lähtöihin. Sovelsin Jonten toko-oppeja ja yritin saada Luun ajatukset pois esteiltä/palkasta temputtamalla sitä. Kierrätin puomin jalustaa, käskin maahan, annoin mennä keinun kontaktille jne., ja välillä pyysin sivulle tai eteen ja jätin siitä istumaan. Pari kertaa lähti kyllä hipsimään, mutta sain sen mielentilan paljon vapautuneemmaksi. Se istui lähdössä ihan ryhdikkäänä ja rentona :) Kävin myös vapauttelemassa ja päästin esim. toisessa suunnassa olevaan putkeen. Pitäisi vaan tarttua toimeen näiden lähtöjen kanssa eikä siirtää ongelmaa tuonnemmaksi...

Mutta kyllä siitä vaan on alkanut kuoritua aika ihku agilitykoira <3

Nipsu pääsi vielä lopuksi tekemään kontaktit. Tein puomi-putkijuoksutusta pelkän alastulon kautta. Jättäydyin aina taakse. Vapautin vasta, kun Nipsu katsoi eteenpäin putkeen. Alas asti se alkoi mennä jo ihan hyvää vauhtia, mutta kääntyi aina ensin katsomaan mua.

Aa ja keinu tehtiin pari kertaa. Aalla Nipsu menee kyllä aika lujaa alas, vaikka jään taakse. Sielläkin vaan katsoo taakseen. Hmph. Keinu on aika hidas, sille tarttis ehkä miettiä jotain.

Tuittu sai juosta vähän putkea ja yhtä hyppyä ja oli aika toheena :)