Maanantaina oli kyllä mukavaa treenata kuivassa sisähallissa, kun sade ropisi hallin kattoon. Siis ei siksi, että se olisi kuulostanut jotenkin kivalta, vaan siksi, ettei tarvinnut olla ulkona ;)

Juuri ennen Luun vuoroa naapurikentällä alkoi aivan järkyttävä meteli, kun siellä huusivat kuorossa kaikki vuoroaan odottavatkin koirat. Jouduttiin mekin huutamaan ohjeita toisillemme ja liikkurikin sai käyttää ääntä ihan tosissaan. Ehkä hyvää häiriötreeniä, mutta aika stressaavaa. Luu tuntui ottavan metelistä vähän kierroksia, vaikka toki keskittyi ihan omaan tekemiseensä.

Tehtiin ensin idaria, siitä ensin pelkkää seuruuta. Luu lähti ekalla suoralla keulimaan ihan törkeästi. Huomautin tiukkaan sävyyn ja seurasi kyllä sen jälkeen siistimmin, jes :) Palkkasin toisen kulman (vasemmalle kääntyminen) jälkeen. Sitten asennoilla, liikkuri määräsi järjestykseksi I-M-S. Tällä kertaa istui seisomisen. Koko homma uudestaan, ja sitten kaikki asennot ok. Istumiset oli vähän vinoja.

Sitten ohjattua melkein kokonaisena. Merkit oli kaikki ihan hyviä. Paikka meni vähän sivuun, mutta meni ihan rennosti ja reippaasti, eikä jumittanut kapuloissa. Palkkasin ekan merkin, sitten haettiin oikea. Se luovutukseen asti. Sitten vasen, jota ei malttanutkaan nostaa oikein. Sen kanssa säädettiin hetki, mutta sitten muistui mieleen. Tämäkin kerran eteentuloon asti. Sen jälkeen otin vielä yhden, kun edellinen nosto oli ollut kiertämisestä huolimatta aika ruma. Nyt nosti todella nätisti ja palkkasin ex tempore ja selustaa varmistamatta vauhdista (ei näin...). Kati suorastaan syöksyi pois alta ja Luu käväisi kymmenen sentin päästä seinästä.

Vielä tunnari. Paljon kapuloita sikin sokin. Tämä oli tosi hyvä.

Paikallaolot tehtiin n. minuutin mittaisina. Istuminen ok. Meni semmoiseksi hakatun näköiseksi jo sivulla viritellessä ;) Siellä ne Inton kanssa sitten istuivat rivissä vierekkäin, rääkätyt bordercollie-parat... Makuussa oltiin rivissä ekana. Maahan hyvin, palkkasin taas. Sivullenousuja pitäisi vahvistaa (jollain muullakin kuin sillä jalalla), en oikein tykkää niistä nyt.

Lopuksi tehtiin kaikki yhtä aikaa. Luu teki ensin seuraamista. Hilluin tarkoituksella Inton lähellä, koska se on Luulle varmaan pahin mahdollinen häiriö. Olin tosi tyytyväinen asenteeseen nyt! En ole oikein saanut sitä reagoimaan seuraamishäiriöihin niin kuin haluaisin, mutta nyt se skarppasi hyvin ja teki ihan oikeasti töitä sulkeakseen houkutukset pois mielestään :) Kontakti ei katkennut, vaikka seurautin sen ihan Cuzia vinguttavan Inton vierestä.

Ruudun paikan korjauksia. Näissä ei alkuun keskittynyt kunnolla, vaan roiski vähän miten sattuu, mutta ihan ok sitten lopulta. En tosin yrittänytkään sitä vaikeinta kulmaa...

Vielä kaukojen seiso-maahan-vaihtoa. Onnistui parhaimmillaan n. 6-7 metristä, mutta onnistumisprosentti ei ole kummoinen. Moitin taas ankarasti ja yritin saada tekemiseen varovaisuutta, mutta aika sitkeästi Luun häntä heilui ;) Pakko myöntää, että onhan se aika hellyyttävää, kun itse yrittää olla ankara ja vakuuttava ja motkottaa koiralle, ja koira vaan heiluttaa häntää ja katsoo silmät loistaen takaisin. "Tää treenaaminen on niin siistiä!" <3

Tokojen jälkeen siirryttiin toiselle kentälle hyppely- ja kontaktitreeneihin. Rakensin seitsemän hypyn perussarjan, jota sitten mentiin kerta jos toinenkin. Aluksi lähetin paikaltani pari kertaa, ja ne teki molemmat hyvin! Sitten lähetin takaakiertona ja liikuin kävellen perään. Näissä tuli loikkia, mutta saatiin myös onnistumaan. Lopuksi sisäänmeno sivussa olevan putken kautta ja liikettä perään. Tämä oli vaikeaa. Lopulta saatiin joku onnistumaan, kun jäin itse melkein paikalleni.

Puomilla alastulon suoruutta. Ylösmenot tehtiin jyrkistä kulmista (ei mahtunut muutenkaan) pituuden kepin avulla. Sillä tekee kyllä todella hyvin, pystyin lähettämään 180 asteestakin. Kerran tippui sivusta (ihan kontaktin alussa, ei pahasti), mutta meni muuten tosi huolellisesti. Alastuloilla korjaa kyllä suoraksi, mutta kyllä mua ärsyttää, että ei voi mennä juuri ikinä kerrasta kunnolla. Se on semmoista arpomista ja säätämistä. Tassut päätyivät kyllä joka kerta kontaktin alareunan etupuolelle (ei siis tullut kertaakaan sivuun-sivuun), joten joku voisi ehkä tyytyä tuohonkin... Mutta se nyt ei vaan toimi niinkuin haluaisin, joten harjoitukset jatkuvat.