Huhtikuun vikana viikonloppuna vähän treenailtiin, sen jälkeen onkin lähinnä lepäilty. Luuta olen pitänyt tosi vähällä treenillä selän jumien takia, ja koska Syy on ollut ilmeisesti juoksujen takia aika väsyneen oloinen, sekin on saanut olla vähän treenitauolla.

Lauantaina kuitenkin kaikkea pientä. Tokoiltiin ulkokentällä. Luu teki nostotreeniään ihan läheltä ilman vauhtia, mutta jyrkemmistä kulmista. Nämä meni ihan hyvin! Lisäksi kaukoja, muutama eteenmenojuttu ja yksi piiitkä suora luoksetulo väliaidattomalla isolla kentällä :)

Syyn kanssa tehtiin vain seuraamista ja luoksaria. Seuruussa lähinnä palkkasin aktiivisuudesta, mutta yritin myös huomata puuttua kontaktin tippumisiin. Alkoi kyllä skarpata paremmin. Luoksarissa ei kestänyt istumassa, kun yritin tehdä tosi pitkällä matkalla. Hyvä treenin aihe siis, kun päästään isommalle kentälle.

Sitten käytiin vielä Syyn kanssa aksailemassa. Matto- ja puomitreeneistä ei tullut oikein mitään. Varsinkin puomilla loikki vaan lähes järjestäen yli. Ajattelin pistää tämän juoksun piikkiin ja palata asiaan sitten joskus... Kepeillä tuli ihan hyviä toistoja, mutta yhtään ei pysty vielä vedättämään. Tehtiin vielä putkijarru-/irtoamistreeniä, kun kentällä oli valmiina sopivasti hyppy-putki-hyppy -kuvio. Nää meni ihan oppikirjan mukaan. Jarruilla kääntyi tiukasti ja hyphyp-käskyllä irtosi kyselemättä edessä olevalle hypylle ja hyppäsi sen tiukasti :)

Sunnuntaina oli pitkästä aikaa ihan kunnon tokokoulutuspäivä, kun Mari tuli kouluttamaan piirin nuorten koirien rinkiä :) Yritettiin olla ensin ulkona, mutta iltapäiväksi karattiin vesisateita halliin demarille. Ensimmäinen setti ehdittiin tehdä kuitenkin ulkona. Hyödynsin Syyn kanssa kiekkokaukalon, niin ei tarvinnut stressata ja kytätä ympäristöä... Tehtiin alo kisamaisesti läpi, ja kuten oletinkin, Syy näytti tässä hyvin selvästi ongelmansa. Se teki kaiken aika huonosti, vinkui, ja jossain välissä alkoi hermonsa menettäneenä haukkuakin. Seuraamisessa tiputteli kontaktia ja haahusi muutenkin, luoksarissa ei pysynyt ensin istumassa, pidossa räki kapulaa ja sitä rataa. Ehdittiin vähän jutella ja saatiinkin Marilta ihan hyviä vinkkejä kisamaisen kanssa etenemiseen. Ruuvia pitää alkaa kiristää, mutta Syyn kanssa se ei ole ihan niin yksinkertaista. Yritetään nyt kuitenkin nostaa liikkeiden kriteerejä kisamaisessa (helpotetaan muuten) ja toisaalta nostetaan liikkeiden vaikeusastetta sitten osia treenatessa. Palkkaukseen voitaisiin kokeilla hieman stabiilimpaa tapaa, jos sillä saisi vähennettyä palkanodotusta (joka aiheuttaa tällä hetkellä turhaumaa). Kotona jo mietinkin joka liikkeen osalta, miten saisin niitä helpotettua kisamaiseen treeniin.

Toisessa setissä hallissa treenattiin seuraamista ja siinä kriteeristä kiinni pitämistä. Syy oli jo selvästi väsynyt, eikä jaksanut keskittyä oikein millään. Ongelmia saatiin siis esille jo ihan seuruun alkua treenaamalla. Loppuun piti tehdä vielä ihan nopeasti yksi luoksetulon jättö, mutta Syy ei kyennyt olemaan. Se myös yritti mennä treenaamaan Hipun seuraksi aksaa :p

Mutta meillä on edelleen tavoitteena alokasluokka tokon SM-kisoissa. Siirretään sitä vaan aina vuodella niin kauan kuin tarvitsee :)