Nipsu pääsi tänään valkkuageihin. Meillä oli teemana tekniikka ja koutsina Tommi. Tommi väitti, ettei osaa mitään ohjaustekniikoita, joten otti aiheeksi oman vahvuualueensa, koirien esteosaamisen. Tehtiin este-erottelua.

Ehdittiin tehdä kaksi pätkää. Ensimmäinen oli aika helppo kaikille. Kaikki osuivat ekaan putkeen, eikä kukaan ampunut aalta eteenpäin hypylle tai putkeen. Ei edes Nipsu, muilla onkin aalla pysäytykset. Kokeiltiin pari variaatiota aalle ja aalta ohjaukseen. Valssi ennen aata oli parempi kuin leikkaus, mikä oli toki arvattavissa.

Toisessa pätkässä olikin sitten haastetta kerrakseen! Hasardi keppilähetys avokulmaan, vasemmalla ansahyppy ja ekan välin takana putki. Putkeen ei tainnut mennä kukaan, hypyllä käytiin välillä. Mutta ehdottomasti vaikeinta oli saada koira oikein kepeille sisään. Luulen, että oman haasteensa toi keppien väritys. Eka keppi oli tummanpunainen (ja seuraavat vaaleita) ja upposi aika hyvin takana olevaan tummaan putkeen.

Nipsu kyllä osasi hakea ekan välin, kun lähetin paikaltani, mutta yhtään liikettä se ei kestänyt. Oman lisänsä toi vielä lähestyminen, jossa piti saada kaikki natsaamaan. Sopiva etumatka, putkijarru, haltuunotto, linjaus. Koitin myös valssilla ja jyrkällä leikkauksella. Siinä hukkui suunta itsellä tosi helposti, mutta onnistui lopulta. Leikkaukset Nipsu kesti kyllä, kun en ihan ryysinyt perään. Niin, ja pakko oli aluksi kokeilla myös aan leijeröinnillä, mutta se tuntui niin tuhoontuomitulta, että luovutin heti. Olisi pitänyt saada niin paljon parempi etumatka putkilähetyksestä.

Loppuradassa säädettiin vielä linjaamisen kanssa. Sain Nipsun vekillä takaakiertoonkin, mutta tääkin meni hyvin, kun maltoin ohjata ja katsoa koiraa :)

Video

Luulla oli tänään vapaa, mutta tehtiin iltaruualla vähän kaukoja. Innostuttiin joskus treenaamaan kaukoja niin, että olen Luun takana. Se oli aluksi TODELLA vaikeaa katsekontaktiin tottuneelle koiralle. Nyt muisteltiin niitä tauon jälkeen. Vieläkään ei tekniikka ole täydellinen ja välillä unohtaa pitää fokuksen edessä, mutta kaikki vaihdot saatiin ainakin suunnilleen tehtyä. M-I on ollut vaikein. M-S helpoin, mutta jää etunamista johtuen turhan matalaan asentoon.

Näitäkin ois videolla :)