Päivä on otettu aika hissuksiin, Luu on lenkkeillyt vain hihnassa ja Tuittu heräillyt rauhoituksesta. Siltä poistettiin aika pahaksi levinnyt hammaskivi - ja muutama hammas. Itse asiassa kaikki ne nysät alaetuhampaat... Ja kuulemma tod.näk. ylhäältäkin pitää puolen vuoden sisään ottaa pari, jotka jo heiluvat vähän. Eläinlääkäristä soitettiin kesken kaiken (vähän muuten pelästyin, että nyt se on vähintään kuollut nukutukseen...) ja kysyttiin, että olisiko Tuittu ollut menossa vielä koiranäyttelyyn. Ei sitten vissiin ole :D Tuitultahan on poistettu aikaisemmin yksi pieni välihammas ja silloin viitsin jopa hankkia siitä todistuksen siltä varalta, että päättäisin vielä jossain mielenhäiriössä ilmoittaa sen näyttelyyn. Nyt en enää viitsinyt :D

Tuitun uusi hieno hymy:

Ne jäljelle jääneet hampaat ovat kyllä nyt komean valkoiset.

Tuittu sai jäädä illalla vielä huilimaan, kun lähdettiin Luun kanssa tokoilemaan tavoiteryhmän vuorolle. Luun ohjelma oli eilisestä Piirasta johtuen aika kevyt.

Aloitettiin paikallaoloilla valkkuryhmäläisten kanssa. Meitä olikin yhteensä vissiin yhdeksän. Istuminen taas hyvä. Olin huonosti piilossa Luusta vasemmalla ja se katseli piilon suuntaan, mutta ei siirtänyt tassuja tai lähtenyt kääntymään.

Makuussa tokana alas ja tokavikana ylös. Lösähti taas huonoon asentoon, toinen tassu mutkalla ja pää vinossa. Muuten ei mitään moitittavaa, hyvä ja rauhallinen. Istumaan nousukin ihan nopea, vaikka joutui siis odottelemaan seitsemän käskyä ennen omaa vuoroa. Laitoin vain yhden namin kuonon eteen, ja lisäksi lelun kauemmas.

Omalla liikkuroidulla vuorolla tehtiin kaukojen alkuja niin, että Maiju ja Tuula häiriköivät liikkumalla ja heilumalla. En kyllä tykkää näistä. En tykkää, että Luu menee maahan vinoon, enkä tykkää, että se laskee pään maahan. Aluksi se olikin tekemässä ihan platzia, mutta sain sitä vähän paremmalle moodille. Palkkailin pään pitämisestä ylhäällä ja lopuksi muutamasta vaihdosta. Nyt se jätti vain yhden nousun tekemättä, mutta muut teki huonolla tekniikalla. Palkkasin kuitenkin kaikki, jossa ylipäätään nousi. Tein tätä taas liian pitkään, sillä Luu väsähtää näissä yllättävän nopsaan. Pitäisi tehdä lyhyempinä pätkinä ja palkata välillä lelulla, että pääsisi purkamaan itseään.

Toisena juttuna tehtiin häiriöpaikkamakuuta, mutta pidettiin välissä tauko ja annettiin muiden treenata. Maiju häiriköi Ellin kanssa mm. kaukoilla Luun edessä ja Jaana heitteli leluja yms. Yhden pallon lentäessä Luun takaa se siirsi nopeasti kuonoa pari senttiä. Se oli niin viaton reagointi siihen yllättävään palloon, että kävin vaan nätisti korjaamassa. Korvat ja silmät seurasivat leluja, mutta oikein hyvin Luu oli. Käskyihin ja Ellin touhuihin tai palkkailemisiin ei reagoinut musta oikeastaan ollenkaan. Ja kaiken tämän jälkeen pystyi vielä nousemaan sivullekin. Loisto Luu :)

Itseksemme tehtiin vielä noutohommia. Ensin puisen nostoja tunnarilaatikkoavulla. Yhden otti edestä, kun kapula oli kokonaan laatikon oikealla puolen. Melkein yhtä vaikea onnistui kuitenkin niin, että lähetin vähän vasemmalta. Olen vaatinut näissäkin sivulletulon ja katsekontaktin ennen kuin päästän hakemaan. Sujuu jo ihan kivasti.

Sitten eteentuontia, kapula Luun edessä maassa. Ote ihan hyvä. Ensin ohjurin kanssa, sitten ilman (vino :( ) ja kolmas vielä ohjurin kanssa. Toi vinous on niin pientä, ettei avoimen kokeemme siihen kaadu, mutta olisi se kiva saada jossain vaiheessa korjattua. Hinkuti hinkuti kai vaan.

Pari pitotreeniä tunnarilla. Näissä taisi mokata kerran, korjasi otetta peruuttaessaan. Laitoin Luun peruuttamaan ja kutsuin siitä eteen. Luovutuksissa piti kiltisti.

Ja sitten - tadaa - tunnaria. Sen kanssa onkin pidetty luovaa taukoa. Ratkaisuni kaikkiin ongelmiin, joiden kanssa ei jaksa vääntää ;) Laitoin kymmenisen kapulaa epämääräisesti, oma seassa. Lähetin parista metristä. Luu meni heti nenän kanssa ja kävi kapuloita läpi aika vauhdilla, mutta nippa nappa riittävän keskittyneesti. Aukoi suutaan muutaman kapulan kohdalla, mutta ei nostanut. Ja toi oman heti löydettyään. Palautuksessa tietty puri, mutta ihan jees silti.

Noutojutuissa palkkasin narulelulla (en hirveästi viitsinyt revittää vaan annoin Luun enemmän leikkiä itsekseen) ja se sika nappasi mua moneen kertaan. Kerran ihan käsivarresta ja muuten sormista. Ei voi olla liikaa vaadittu osua siihen hemmetin leluun, joten piti ihan suuttua. Aika monta kertaa. Treenien lopuksi se sitten jo toi mulle lelua tosi kilttinä ja irrottikin ilman tappelua :)