Joulu tuli ja meni. Lenkkeiltiin kurassa, mutta nähtiin jopa vähän lunta. Ei treenattu. Tapaninpäivänä otettiin sitten vähän takaisin.

Aamupäivällä treenattiin ensin Maijun ja Lean kanssa SDP:llä. Luu teki vain keinua ja puomia laatikon kanssa. Molemmilla mooonta virhettä :( Tehtiin hetsaamalla ja vauhdista. Huomautuksen jälkeen teki seuraavan ok, mutta sitten saattoi taas sitä seuraavalla lentää. Hinkkasin molempia niin kauan, että sain samalla tyylillä tehden kaksi onnistumista putkeen.

Treenien jälkeen jäätiin samaan halliin epiksiin. Sainkin odotella kauan, kun kisat etenivät todella hitaasti. Ilmoitin Luun kahteen starttiin kisaavien radalle. Ajattelin, että se saa päästellä ekalla radalla höyryjä, jolloin toisessa voi olla jo jotain järkeä. Toki pääasiallinen tavoite oli keskittyä niihin ylösmenoihin.

No. Ensimmäinen yritys oli aivotonta kaahotusta ja toinen vielä aivottomampaa. Ei mitään järkeä. Ekalla radalla aa oli ok, mutta keinun ja puomin ylösmenot meni yli. Niistä moitin ja otin uudestaan. Toisella radalla aan ylösmeno ok, mutta tuli alastulon läpi...! Sen varalle mulla ei ollut edes toimintasuunnitelmaa, koska eihän Luu tule alastuloista läpi. Otin sitten vaan uudestaan, kaksi kertaa. Aalta käännyttiin vasempaan, aa oli kohti nurkkaa ja itse jäin jälkeen. Luu kääntyi alastulolla vinoon, ja koska vauhtiakin oli, ei pysynyt kontaktilla. Pitää siis treenata noita, että vaikka kaikki "magneetit" ovat kontaktista sivuun, pitää mennä suoraan. Aalla suoruutta ei muutenkaan olla tehty niin paljon kuin puomilla.

Keinun teki toisella radalla sentään hyvin, mutta puomista meni taas yli. Uusintakin oli siinä ja siinä, toinen etutassu osui aika yläreunaan. Puomin alastulot teki kyllä ihan kivasti, vaikka jäin jälkeen ja rata jatkui 180 astetta takaisin päin. Jälkimmäiselläkin meni ihan suoraan, vaikka tiesi varmaan jo, mihin jatketaan.

Ja ne kontaktien väliin jäävät osuudet sitten... No joo. Kepit ekalla radalla ihan hyvin, kesti sivuirtoamisen. Tokalla tuli kesken pois, ja kun yritin lähettää uudestaan, meni ensin kakkosväliin ja alkoi sitten tarjota muuria ja rengasta, kun ei kelvannut. Kepeille päästyään kesti kyllä sitten loppuun asti. Radan alkua ja välistävetoa en saanut toimimaan kummallakaan radalla, ihan samat virheet. Alkua en osannut ohjatakaan, mutta ärsytti silti, että Luu meni selän taakse. Sitä ei saisi tehdä, vaikka ohjaus olisikin myöhässä ja huono, ja sen kyllä Luulle kerroinkin. Hyvin meni viesti perille, kuten toisella radalla huomasi :D

Kuten blogia lukeneet ovat varmaan huomanneet, en yleensä keskity päivityksissä pelkkiin onnistumisiin ja hehkuttamiseen. Sama koskee videoita, joten tässä tulee ;) Musiikki on Luun valinta, sanat kuvaavat aika täydellisesti sen fiiliksiä. Kyllä sillä oli taas niin ihanaa! Ja sehän kuvittelee, että myös ohjaajallaan oli ihan sairaan kivaa.

Vaikka minne mennä voikin
On paikkani tää
Vain täällä voi irroitella
Vain täällä voi ihmistä rakastaa
Oon päällä sellaisella
Ett' hitaat ei meitä kiinni saa

Kotona oltiin lopulta vasta viideltä. Oli aika järkyttävä nälkäkin jo, kun olin syönyt vain aamupalan. Äkkiä siis ruokaa naamariin ja hetken hengäsdystauon jälkeen seitsemäksi valkkuryhmän tokotreeneihin. Luu latasi tehokkaasti akkuja koko väliajan. Kiva ominaisuus koirassa, kun se yhtään rankemman/pidemmän treenipäivän jälkeen menee heti kotiin päästyään nukkumaan.

Luun kanssa tehtiin kisamainen setti.

Idari liikkurin määräämällä järjestyksellä seiso-maahan-istu. Asenne vähän haahu, mutta asennot oikein. Seisomisessa sattui joku kämmi ja kääntyi, kun kävelin ohi. Oli kuulemma kytännyt vähän "yleisöä" ja näyttänyt siltä, että odottaa kohta taas lelujen lentevän tai jotain. Maahanmenossakin kuulemma vähän nosti takapäätään.

Ruutu kaikkinensa ihan hyvä. Merkillä hytkyi, kun heiluin ennen käskyä. Ruudun paikka tosi hyvä. Sivullekin tuli siististi, tosin seinäkin oli jo aika lähellä ;)

Metallinouto oli viime kerralla taas ihan hyvä, mutta nyt taas tapahtui jotain, ja sylkäisi kapulan suustaan ennen eteentuloa :( Mä en kestä, kun en tajua, mikä tässä mättää, ja mitä tälle pitäisi tehdä! Tää tehtiin heti uudestaan, ja onnistui vissiin kolmannella kerralla, kun annoin uuden käskyn takaisinhypyn jälkeen. Loppuperusasentoja pitää muistaa vahvistaa, tuntui aavistuksen vajaalta.

Tunnarissa tarkisteli kauan, mutta muuten ok. Sivulletulossa sama homma kuin hyppynoudossa.

Palkkasin vahingossa tunnarin jälkeen, kun en muistanut omaa suunnitelmaani :D Kaukot oli siis vielä. Harmi, niitä kun pitäisi treenata nimenomaan palkkaamattomuuden jälkeen, se mulla oli vähän niinkuin ideana koko suunnitelmassa... Kaukoissa asenne oli hyvä, melkein ennakoi. Hytkyi ennen ekaa istumista, joka olikin sitten täpäkkä. Jonkun asennon meinasi tehdä väärin ennakoinnin takia, mutta korjasi kyllä. Liikkui sen normaalin parikymmentä senttiä. Voi vitsit, jos vielä jonain vuonna saataisiin yhditettyä tekniikka ja asenne kisamaiseen suoritukseen... Nyt sentään kovalla työllä asenne alkaa olla jo aika hyvällä mallilla :)

Tässä välissä tehtiin paikallaoloja. Tällä kertaa vain makuun jättöjä ja paluita, kaikkiaan kolme settiä. Palkkasin maahanmenot, kaikki olivat suht suoria. Istumisissa jalka-apu. Kolmannella kerralla meni Katin käskystä maahan, vaikka ei oltu edes vierekkäin. Hassua, että yhtäkkiä reagoi, tämä kun ei ole ollut Luulle ongelma. Lopuksi Kati sitten huuteli muutaman "platzin", joihin Luu meni pari kertaa, mutta alkoi sitten pysyä. Into ja Luu eivät kyllä ihan hevillä hämyihin mene, kun ollaan treenattu Katin kanssa yhdessä. Me ollaan toistemme koirille tosi tuttuja, meillä on samat käskyt ja ilmeisesti vielä aika samankuuloinen äänikin. Joskus saatetaan joutua kokeessa vierekkäin (messarissakin oltiin kuudesta ryhmässä samassa), joten onneksi sitäkin on treenattu!

Loppusysteemeissä oli pakko tehdä vielä sitä hyppynoutoa. Ensin pelkkää paluuta ja sitten koko noutoa kevyellä hetsauksella. Nyt ei sylkenyt kapulaa, mutta välillä piti huonommin ja jäi palautuksissa kauas. Saatiin tosi hyviäkin tuonteja.

Ja vielä muutama ihan helppo kontaktihäiriö, eli pelkkää kontaktia perusasennossa muiden treenaillessa ympärillä. Ei siis mitään häiriköimällä häiriköimistä. Tosin Inton merkille menoa piti vähän vilkaista... Muuten hyvin. Oman mielenrauhani takia halusin tehdä seuraamisesta tällä kertaa tämmöisen hyvänmielen version :)