Tänään oli tarkoitus keskittyä tokoon, mutta kun saatiinkin hakutreenit pystyyn, niin sinne sitten. Oltiin Lohjan soramontun maastoissa.

Luu teki tallaamattomalle alueelle Motin jälkeen. Samalla tavalla tehtiin taas kaksi paria hajunhakuja. Ensin haju oikealta, sitten vasemmalta, lähetys vasemmalle ja sitten oikealle. Ei tuullut oikein yhtään, mutta maasto oli helppoa ja avointa kumpaankin suuntaan. Uutena juttuna yritin viedä piilolta keskilinjalle vähän hallitummin ja palkkailin namilla sivulletuloja lähetyksessä. Kovasti Luu olis vaan menossa.

Meni taas tosi hyvin, ei mitään ongelmia. Tietää jo homman jujun näissä mielikuvissakin, ja osaa kääntää ajatukset oikeaan suuntaan. Ihan hyvin voitaisiin varmaan kokeilla vaikeuttamista, joko ihan valmiilla maalimiehellä, jos tuulee hyvin, tai sitten vaikka niillä 4-3-2-1-hajunhauilla. Maalimiehen palkatessa Luu meinasi luikkia jo keskilinjalle sitä seuraavaa ukkoa hakemaan. Tuli kyllä sitten takaisin ja malttoi vielä leikkiäkin. Maalimiehillä ei ole enää mitään jännää, vie palloa heitettäväksi ja tänään jopa pölli lelun maalimiehen kädestä ;) Tämä Luulle toki suotiin.

"Pentujen" treenattua tallattiin alue Remulle ja Tuittu sai olla mukana. Äksyili taas Motti-pennulle (jonka mielestä Tuittu on sikasiisti, kun siitä tulee semmoinen äänikin!) ja teki yhden katoamistempun. Ei ollut kovin kaukana. Kaiveli jotain ja katsoi ihan kummissaan, että "Häh! Mitä sä siinä huudat? Muako te muka etsitten?"

Selvittiin treeneistä parissa tunnissa ja hurautin vielä Pirkkahallille tokoilemaan Maijun ja Sannan seuraksi. Meillä oli siis hyvin pienimuotoiset valkkuryhmän ja tavoitteellisesti treenaavien yhteistreenit :) (Joista myöhästyin puoli tuntia.)

Luu teki ensin istumista. Pyysin treenikavereita katsomaan ja itse en vilkaissutkaan. Ensin pari muistuttelua, sitten kisamaisesti, mutta ilman liikkurointia. Istui kuulemma näppärästi ja varmasti molemmat kerrat. Itsellä oli jotenkin semmoinen olo, että jäi kummallakin seisomaan...

Sitten ruutua. Yksi lähetys liikkuroituna ja erikseen loppua. Lähetys tosi hyvä, ihan nappipaikka. Annoin pysäytyskäskynkin, mutta vasta kun Luu oli oikeastaan jo kääntynyt. Kokeessa pitää tehdä se vähän aikaisemmin.

Loppuosasta tulikin kevyttä vääntöä, kun Luu ei voinut mennä maahan. Maiju epäili ensin, että ei olisi kuullut käskyä (vieressä päristeltiin mopoja), mutta musta sen ilmeestä näki, että tasan kuuli ja tiesi. Ei vaan jotenkin pystynyt. Luu oli muutenkin jotenkin tuhmassa tai muuten vaan huonossa vireessä. Hyppäsi kerran mua päin niin, että kuono kolahti naamaan. Hyvä ettei huuli haljennut. Jossain vaiheessa oli purrut sormeenkin pienen reiän. Kevyttä sikailua siis.

Suutuin maahanmenokoomailusta ja tein sitten pari ihan läheltä, sen jälkeen onnistui. Mutta meni silleen jähmeästi edelleen. Loppukävelyissä pysyi hyvin, kävin ekalla kierroksella palkkaamassa. Käskyihin ei reagoinut. Ja mun käskyyn reagoi sitten kuulemma pienellä empimisellä. Ei oo vaan tämäkään osio mikään läpihuutojuttu. Seuraamiseen kutsussa mulla oli nami kädessä ja palkkasin seuraamisesta. Tuli törmäten. Näitäkin pitäis reenata.

Seuraavaksi tunnari. Ihan kisamaisesti ja kokonaan. Tämän Luu teki hyvin, hieno juttu! Ei ole kovin hallitun ja rauhallisen näköisesti kapuloilla, mutta ei nytkään härkkinyt vääriä ja nosti oman nopeasti. Pari kertaa pyöräytti palautuksessa.

Lopuksi vielä kaukoja. Alkuja ja yksittäisiä vaihtoja. Alku liikkuroituna. Ei mennyt ekalla maahan. En kestä! Seuraavilla onneksi sujui. Vaihdoissa oli epätarkkuutta ja jumitti maahanmenoissa. Mikä ihme juttu tää nyt on...?! Kävi jo mielessä, että onko se kipeä jostain...? Eka M-S hyvä. M-I teki kaksi ekaa kertaa seisomisen kautta.

Treenien lopuksi oli pakko tehdä vielä muutama maahanmeno kaukaa. Nyt taisi mennä joka kerta ekasta käskystä, mutta ei tipu silleen vapautuneesti, vaan valahtaa maahan. Kaukoissa pystyi tekemään kuitenkin hyviä maahanmenoja läheltä, joten tuohon välimatkaan se liittynee.