Perjantai-ilta kului taas rattoisasti tokotreeneissä. Oli kivaa! Oltiin meidän puolellamme Maijun ja Soilen kanssa kolmistaan, valkkuryhmäläisiä oli neljä.

Ensin paikallaolot yhteisesti. Istumisessa ei mitään mainittavaa.

Makuussa sattui kaksi hassua juttua. Ensinnäkin Luu tippui (jalka-avulla tosin) täysin suoraan asentoon MOLEMMAT tassut SUORINA ETEEN. Sillä on AINA vähintään toinen tassu mutkalla kropan alla. Ilmeisesti se sitten tajusi itsekin, ettei ole koskaan maannut tässä asennossa... Olin päässyt hädin tuskin piiloon, kun Kati sanoi, että Luu nuolee ihan pokalla toista tassuaan ja nostaa pään ylös. Ihan kuin se olisi ihmetellyt, että mikähän tää ylimääräinen raaja hänen kuononsa vieressä on :D No kävin suuttumassa tästä niinkuin nyt vaan muiden koirien maatessa kehtasin ja laitoin Luun takaisin riviin. Se jäi taas suoraan (!!!) ja makasi nyt hyvin. Vähän silmät kuulemma pyöri. Nousi tämän kaiken jälkeen jopa täpäkästi sivulle.

Omalla vuorolla tehtiin seuraamista ja tunnaria. Seuraamista tehtiin pitkä koemainen pätkä (pelkkää normaalikäyntiä ja peruskäännöksiä) ilman välipalkkaa. Oli mulla kyllä nami oikeassa kädessä, turvana ;) Ekat askeleet keuli aika pahasti, mutta korjasi ekaan pysähdykseen ja piti sen jälkeen paikan hyvin. Muuten oli aika levotonta, pientä pomppua ja sellaista. Kerran vilkaisi Lorua, kun mentiin läheltä.

Tunnarin tein niin, että tehtiin ensin pitotreeniä. Hillumista, putkea, hyppyä, eteentuloa, seuraamista, maahanmenoa... Ei vahingossakaan korjannut otetta kertaakaan, vaikka murisi ja haukkuikin. SItten tunnari sillä samalla kapulalla. Maiju vei kapulat kentän reunalle, osittain hyppysiivekkeen taakse. Vääriä joku kahdeksan, sikin sokin, oma reunassa. Lähetin ihan läheltä. Vähän härkki, mutta ei varsinaisesti nostanut vääriä. Oman toi taas hulluna pureskellen. Toinen niin, että kävin hiplaamassa yhtä uutta kapulaa ja lähetys taas ihan läheltä. Aika samanlainen suoritus kuin ekakin.

Lopuksi tehtiin yhtäaikaa. Luu aloitti kapulan nostoilla. Nyt otti ainakin kaksi kertaa väärin, kun kapula oli ihan poikittain, vaikkakin oikealla. Ihan pienestikin viistot otti hyvin.

Sitten hyppynoudon paluuta. Ensin kolme toistoa niin, että jätin Luun kapula suussa odottamaan. Pari loivasti vinossakin. Kaksi vielä niin, että jätin kapulan Luun eteen maahan. Hyvin tuli hypylle. Kaikista vauhtipalkka.

Luoksetulon loppuosia maasta. Vilautin jättäessä narupalloa ;) (Noudoissa oli astetta tylsempi narulelu.) Nyt oli kivasti vauhtia! Ensin pari vauhtipalkkaa, sitten eteentuloon. Luulle tuli yllätyksenä, etten vauhtipalkkaakaan ja tuli aika reilusti päin. Tämän korjasin, enkä palkannut. Seuraavalla jäi sitten vajaaksi. Pienen säädön jälkeen vielä yksi vauhtipalkka jalkojen välistä ja sen jälkeen tosi hyvä eteentulo.

Liikkeestä istumisia vierellä kävelystä. Ensin taas yksi tai kaksi maahanmenoa, kun piti muistella oikeaa liikettä. Lopuksi teki taas tosi hyviä.

Maiju suostui vielä auttamaan meitä laatikkotreeneissä tiputtamalla namia kippoon, kun naksutin. Pitkään Luu aina vilkaisi mua naksusta ja lähti vasta sitten kipolle. Sitten se yhtäkkiä teki muutaman tosi hyvän putkeen. Laatikkoon menemistä se kyllä jo tarjoaa. Kerran taisin naksauttaa yli hyppäämisestä.

Ja koska koskaan ei voi vaan lähteä treenin jälkeen kotiin, jäätiin vielä hetkeksi hillumaan. Koirat vähän juoksi ja Luu kyttäsi. Tehtiin vielä keppejäkin. Luu räyhäsi siinä vaiheessa kauheilla kierroksilla Inton perässä (kun Into treenasi kontakteja ja muuta) ja suorastaan kaivoin verta nenästäni kokeilemalla, pystyisikö se mitenkään keskittymään keppeihin kesken kaiken. Ja hah, se meni kerrasta oikein! Ikinä ennen ei oo toi kuuden suora onnistunut ensimmäisellä yrityksellä. Sen jälkeen tuli pientä häröilyä, mutta saatiin vielä kaksi onnistumista, toinen ihan loivasta avo- ja toinen umpikulmasta.