Vuosi 2012 alkoi mukavasti Tending-treeneissä Kana-areenalla. Olotila ei tosin ollut paras mahdollinen, kun agileirin jäljiltä painoivat mooonta kahvikupillista vaatinut väsymys ja jäykempääkin jäykemmät jalat, joilla jokainen kävelyaskel tuotti tuskaa. (Ja yhdet vaan nauroivat mun ankka-askellukselle...) Jotenkin se kipu unohtui kentällä ja aksaakin pystyi juoksemaan. Ehkä liikkeellelähdöt olivat normaaliakin kankeampia...

Maiju jutteli Luulle ennen treenejä, että mitä jos tänä vuonna oltaisiin kiltisti, että jos tämä olisi semmoinen kiltteysvuosi. Luu meni ensin tavalliseen iloiseen tapaansa tervehtimään, mutta kun kiltteyspuheet alkoivat, se meni jotenkin ihan vaivautuneeksi :D Katseli pitkin seiniä ja nyökkäili kaikki varpaat ristissä.

Aloitettiin aamusta tokojen ekalla setillä, ja siinä seuraamisella. Tein ihan omaan tahtiin ilman häiriöitä ja palkkailin suorista pätkistä. Alussa vähän vilkuili, mutta sitten tsemppasi musta aika kivasti. Siitä seurasi levottomuutta, painamista ja heiluvaa päätä. Aina se pääongelma palaa... Satu oli asiassa kainalopalkan kannalla, ja niin, että Luu saisi hypätä siihen. Jotenkin se pää kyllä pitäisi saada ylemmäs.

Sitten luoksetuloa, ensin stoppia kierrosta pallonheitolla. (Kierron sijaan Luu kyllä hyppäsi tokoesteen.) Eka stoppi ok, mutta heti sen jälkeen alkoi ennakoida. Tämä oli siis sentään uusi kuje tälle uudelle vuodelle... Aika kauan saatiin hinkata, että alkoi tulla kunnolla. Sitten yksi luoksetulo kisamaisesti, siinä heti superhuono seisominen. Voisi alkaa yhdistää palloheittelyä liikkuroituun alkuun.

Idarin liikkurin määräämällä järjestyksellä I-M-S. Ei istunut. Uusinnalla ok. Paitsi itse menin vahingossa vikan kulman väärältä puolen, kun merkki oli niin lähellä seinää.

Ruokailun jälkeen heti aksaa. Juha veti treenit Peten radalla ;) Alussa hinkattiin ikuisuus käännöstä kakkoshypyltä, kun Luu vaan lensi, ja kun ei lentänyt, niin lähti kaarrottamaan hypyn jälkeen. Omakin ohjaus oli toki myöhäistä, mutta meni siinä Luunkin piikkiin. Saan sen kääntymään hypyn lähellä tosi pienesti, mutta heti kun etäisyys kasvaa, häviää hallinta. Näille pitää kyllä tehdä jotain, ensin ilman rimaa ja vähitellen riman kanssa.

Puomista meni kerran yli, mutta ekan kerran sentään osui. Eikä mennyt kertaakaan puomin alla olevaan putkeen. Alastuloilla mulla paloi taas käämit, kun ei voinut mennä kertaakaan suoraan. Janita kertoi leirillä suoruuteen kyllä yhden Luulle sopivankuuloisen treenin, täytyy kokeilla sitä.

Puomin jälkeisessä kuviossa tuli taas kaarrotusongelmaa. Siinä kyllä Luuta saattoi hämätä sekin, että takaakierto ja sylivekki näyttävät aika samalta.

Kepit haki hyvin ja kesti takaaleikkauksen toiselle puolen. Keppien jälkeen oli pituus vähän niinkuin takaakiertona, eikä meinannut onnistua. Se oli toki vaikeakin. Loppurata päästiin sentään kerrasta läpi, joten siihen oli hyvä lopettaa. Kiitos Juhalle treeneistä!

Treenivideo

Loppupäivästä vielä toinen setti tokoa. Ensin tunnari ihan kisamaisesti, kapulat ringissä. Aika kauan taas haisteli, muuten ok. Palautus jopa laukkaa.

Ohjatun nostoja, ensin vasenta. Kapulan vienti ja liikkurointi kisamaisesti, tosin vain yhdellä kapulalla. Merkit kehuin. Ekalla kapula vinossa ja muistutuskäsky, ok. Tokalla ilman muistutusta, otti edestä. Tästä huomautus ja uusinnalla ok. Kerran vielä kapula vaakatasossa ja muistutuskäsky, sekin ok. Oikeakin kerran, se vaakatasossa ja ilman muistutusta ok. Ja kaikki ok:t tarkoittavat vain nostoa takaa, niissä ei huomioitu yhtä vähän pitkäksi menoa ja toista säätöä kapulan kanssa. Olimpa tosi huono, kun nyt epäloogisesti katsoin pitkäksi menoa läpi sormien. Ei vaan leikannut.

Hyppynouto kisamaisesti, palkka eteentulosta. Kaarsi kapulalle ja näytti, että on ällöä, mutta teki loppuun asti. Luvotuksessa ei vaan millään voinut tulla tarpeeksi lähelle. Ei edes erikseen hetsauksella tehtynä.

Vielä ehdittiin ruutua. Ei tahtonut mennä kunnolla merkille, vaan kyttäsi ruutuun päin. Tehtiin ruutuunmenon jälkeen sitä pelkästään. Pari kertaa jäi merkin sivuun, muuten meni taakse asti, tosin vähän vastahakoisesti. Ruutu oli merkistä vasemmalle, eli sillä puolella, mistä Luu kiertää.

Loppuun paikallaolot koko porukalla. Istuminen ok. Aika meni tosi nopeasti, kun oltiin piilossa eteisessä syömässä eväitä ;) Makuussa meni TAAS jonkun edellä olevan käskystä maahan...! Omalla käskyllä silti tosi hyvin, palkkasin namilla. Nousussa jalka-apu.

Kiitos kaikille treeniseurasta! Ja Katille ja Maijulle matkaseurasta! Ehjänä päästiin kotiinkin. Kolmen hengen voimin saatiin yksi ilmanpainemittari hajalle, mutta kukaan kolmesta ei muistanut, että mut piti tuoda Hervantaan. Älkää kysykö. En edes tiedä, miksi noikin piti kirjoittaa muistiin.