Tänään Luulla oli melkein lepopäivä, tokoiltiin vaan ihan pienesti lenkin yhteydessä. Tuo pikkukenttä oli tampattu jollain traktorilla tasaiseksi ilmeisesti jäädystystä varten, olikin hyvä pohja.

Seuraamista kainalopalkalla. Yksi pitkä pätkä, jossa myös hidasta ja askelsiirtymiä, muuten palkkaa lyhyemmistä, jos vaan lähti hyvin. Nyt piti paikan ihan hyvin (joskin se "hyvä" paikkakin saattaa olla inasen edessä...), mutta pää heilui välillä melko lailla.

Jääviä ensin hilluen. Mokaili taas muutaman, kun ei skarpannut tarpeeksi. Sitten idari pariin kertaan suunnilleen kokonaisena, kehuin asentoja ja tein ylimääräisiä ohikävelyjä. Yhdestä seisomisesta lähti liikkeen mukaan, mutta korjasi itse mokansa parin askeleen jälkeen. Järjestykset M-S-I ja I-S-M, kaikki oikein.

Tuittu teki liikkeestä istumisen, joka sujui rutiinilla ihan hyvin. Sitten tolpankiertoa ja siitä sivulletuloja ja stoppeja. Osasi lähteä kiertämään jo perusasennosta ilman kädellä ohjaamista :) Lopuksi kaukoja muutaman metrin etäisyydellä. Teki aikas hyvin. M-I taitaa olla vaikein, kun nousee niin sitkeästi seisomaan. Teki seiso-istunkin pari kertaa hienosti taakse.

Illalla sitten Nipsun kanssa agilitytreeneihin. Petri veti rääkkitreenit. Teemana olivat lyhyet estevälit. Radalla oli 25 estessä varsin sumpussa ja alimittaisilla esteväleillä.

Ekalla kierroksella tehtiin esteelle 13 ja kokeiltiin eri ohjauksia. Alkuun tein pakkovalssin ja päällejuoksun, jälkimmäinen tuntui ja näytti paremmalta. Aan jälkeiseen hyppyhässäkkään koitin myös paria vaihtoehtoa. Eka pyöritys ja välistäveto oli parempi, mutta onnistui myös poispäinkäännössysteemillä. Tämä kohta tuntui hassulta, kun asiat tapahtuivat niin nopeasti. Toisaalta minin ohjaaminen tuommoisessa sumpussa oli jopa helpompaa, kun se ei ehtinyt vaihtaa suuntaa esteväleissä. Kun edellisen esteen linjan sai kohdilleen, seuraava sujui itsestään.

Ekan kierroksen jälkeen tehtiin "väliaikanumerona" kontakteja. Petri kellotti kaikilta kaikki kontaktit pariin kertaan. Kittyn juoksut olivat luonnollisesti nopeimmat, mutta Nipsu taisi olla suunnilleen samoissa maksien 2on 2offien kanssa. Keinunkin se meni muistaakseni aika samoihin, vaikka häviääkin massassa.

Toisella kierroksella sitten koko rataa. Tehtiin melkein nolla, hypyllä 21 tj. tippui rima ja toiseksi viimeisen (24) hypyn takaakierto jäi tekemättä. Otettiin sitten vielä loppuradasta paria kohtaa. Ensin vaihdettiin takaaleikkaus persjättöön, mikä oli varmasti nopeampi. Tiesin sen kyllä, mutta halusin tehdä takaaleikkauksen ihan harjoituksen vuoksi. Mun on vaan pakko tehdä niitä. Lopussakin sain sitten linjat ja ajoituksen paremmin kohdilleen, jolloin rima pysyi ja takaaleikkauskin onnistui.

Lopussa oli vielä aikaa, joten tehtiin Nipsun kanssa pariin kertaa puomia ja keppejä etupalkalla. Puomilla valssi ja päällejuoksu lähellä kontaktia. Valssissa (joka suuntautui siis tulosuuntaan) jäi katsomaan mua ja meni kontaktilla vinoon, mutta meni kuitenkin. Yritin ottaa puomille enemmän etumatkaa lähettämällä Nipsun putkeen ja juoksemalla miljoonaa vaan "kiipee" huutaen. Nipsuhan kiipesi, mutta kentän toisella laidalla olevalle aalle... No, hyvin tuli kontakti tehtyä toiselta puolen kenttääkin :) Into treenasi aata samaan aikaan, mutta ei onneksi tullut mitään kolaria.

Kepeillä myös 180 asteen käännös päällejuoksulla. Etupalkan kanssa ei ongelmia.