Nyt on tää agilitytouhu Tuitun kanssa jotenkin hakusessa. Treeneissä tökkii ja kisoissa ei kulje. Eilen kisailtiin pitkästä ihan tavallisissa kisoissa Lempäälässä. Tarjolla oli kolme agilityrataa tuomareilta Virkkala, Sivonen ja Huittinen.

Kahdella ensimmäisellä radalla teemana tuntuivat olevat hyppykierrätykset. Paikkoja, joissa piti miettiä, kumpaa kauttaa hypyn kierrättää, oli vähän joka mutkassa. Ensimmäisellä radalla jämähdin tuttuun ja turvalliseen ja vein kaikki kohdat ulkokautta kierrättäen. Sisäkautta olisi tullut niin paljon lyhyemmät tiet, että kankeudesta huolimatta se olisi varmaan ollut nopeampi vaihtoehto. Mutku en vaan tykkää... Kankeudesta puheenollen, Tuittu oli niin tahmainen, että mitkään oikotiet eivät olisi kyllä rataamme pelastaneet. Se ei vaan liikkunut. Puomilla se ravasi ja hipsutteli koko alastulon. Suoritus oli ratavirheetön, mutta eipä paljon lohduttanut :( Tehtiinpä sitten historiamme ensimmäinen yliaikanolla, kun ia ylittyi 0,28 sekunnilla! Eikä aika ollut edes tiukka, kärki veti yli seitsemän sekuntia alle.

Toisella radalla uskaltauduin vääntämään niitä sisäkurveja. Eikä ne nyt niin pahoja olleet. Nyt Tuittu myös liikkui paremmin, onneksi. Ei se parhaimmillaan ollut, mutta ainakin aika alittui 6,5 sekunnilla ja olisi rittänyt kakkossijaan. Niin, nollaa ei tietenkään tehty, vaan Tuittu jatkoi epätyypillisten virheiden keräilyä ja tiputti yhden riman.

Myös kolmannella radalla oli parempi draivi. Värisuoran keräilyäkin jatkettiin ja otettiin hylly väärästä radasta. Puomille piti viedä putkensuun ohi, mutta enpä pitänyt sitä Tuitun kanssa minkäänlaisena ongelmana. Videolta näkee, että käännynkin vähän turhan aikaisin ja huolettomasti puomia kohti ja Tuittu valitsee putken. Loppurata oli ihan ok, joskin aika perässävedettävää mallia koira oli edelleen. Tein ennen aata persjätönkin, johon en ollut suunnitellut ehtiväni.

En oikein tiedä, vaivasiko Tuittua jokin muukin kuin vain kuuma ilma. Helle tosin oli melkoinen ja tuntui omassakin kropassa. Tällä kertaa onnistuin kyllä nesteyttämään itseni ja koiran ihan hyvin. Oma olo pysyi koko ajan melko virkeänä, vaikka kuumuus meinasikin viedä puhtia. Tuitulle juotin karsinnoista ostamaani Royal Caninin nestetysjauhetta, joka osoittautui vallan päteväksi. Tuittu juo sitä niin paljon kuin kuppiin kaataa. Pelkkä vesi menee vain makupaloilla maustettuna, mutta tuossa taitaa olla joku etäinen ruuan maku ihan itsessään :)

Putkeen ei mennyt Inkalla ja Ellilläkään. Tai siis Inkalla taas vaihteeksi vähän liikaakin :D Pullakahvit jäi siis tarjoamatta ja vastaanottamatta. Epäterveellisten Dallas-pullien sijasta päädyttiin sitten lohtumässyille Heseen... Ihan kiva kisapäivä kaikesta (yhdeksän starttia, nolla nollaa) huolimatta. Ehkä niitä tuloksiakin sitten tulee taas joskus.