Eilen siis lopetettiin tehoviikonloppu Oreniuksen treeneihin. Niiden jälkeen ei olisi kyllä mitään enää jaksanutkaan. Käytiin tänään pitkällä metsälenkillä, ja kyllä oli raskasta raahata painavia jalkoja mukana.

Rata oli semmoinen, että viidennen tutustumiskierroksen jälkeen sen alkoi muistaa... Paljon esteitä ja melkein kaikki mentiin takaa, välistä tai muuten vaan vaikeasti. Vaihteeksi siis kunnon vääntöä. Tuittu pysyi kerrasta lähdössä, mutta oli aluksi vähän paineessa ja tuli renkaan kehikosta (mitä en edes huomannut). Se kuitenkin paransi alkukankeuksien jälkeen, kunnes lopussa taas vähän väsähti.

Päästiin ensimmäisellä yrityksellä radan puolivälin paikkeilla olevaan hyppy-putki -hässäkkään, jota jäätiinkin hinkkaamaan melkoisen pitkäksi ajaksi. Tällä kertaa Tuittu ei tainnut olla se, johon käytettiin vähiten aikaa ;) Siinä piti vetää koira mutkaputkesta kahden hypyn välistä sille kauemmalle takaakiertoon. Yritettiin tätä niin, että olin valmiina pakkovalssiasemissa ja niin, että otin vetoa mukaan. Aina Tuittu vaan haki sitkeästi sitä sen edessä olevaa hyppyä... Vähän meni siis Tuitun piikkiin, että se ehkä lievästi jumittui samaiseen esteeseen. Ainoa, mikä tehosi, oli kunnon päättäväinen tässätässän karjuminen...

Pari kertaa otettiin koko rata alusta asti, mutta niillä yrityksillä ei koskaan saatu tuota välistävetoa onnistumaan. Tuossa vaiheessa puolikkaankin radan juokseminen alkoi olla ihan tarpeeksi. Toinen virhe tuli vähän myöhemmin saman u-putken jälkeen, kun en ottanut Tuittua tarpeeksi päättäväisesti mukaan putkensuulta, vaan se loikki taas sen väärän hypyn kautta. Taisi olla mieleinen este. Lopulta sain vedettyä loppuradan aika lailla viimeisillä voimilla, kun ei ollut enää varaa antaa yhtään periksi :D

Samanlaista palautetta saatiin kuin aina ennenkin. Paitsi että tänään Tuittu oli Juhan mukaan vähän tuittupää ;) Mun pitäisi vaan jaksaa virittää, tsempata ja vedättää ihan täysillä, sillä Tuittukin tsemppaa. Varsinkin tiukoissa pyörityksissä teputtamiseen se reagoi ihan selkeästi. Ja kunnon asennetta ihan joka kohtaan, raivokasta käskytystä ihan varmuuden vuoksikin. Sillä ainakin estetään virheet, joita tulee pienestä lipsuilusta. Mieluummin vähän liian tarkasti!

Kivat ja rankat treenit, joista jäi kaikesta huolimatta tosi positiivinen fiilis :)