Keskiviikkona vuorossa oli agilityn valkkuryhmän kauden vikat treenit. Pidettiin päättäjäiset erilaisten kisailujen ja tietenkin herkuttelun merkeissä. Vaikka kesäkautta vielä elettiin, niin oltiin onneksi varattu SDP:n kenttä, sillä vettä tuli tauotta. Näillä keleillä hallikauteen siirtyminen ei jotenkin yhtään harmita.

Mulla oli Nipsun sijasta Luu mukana, koiraa kun tarvittiin kisoissa, vaikka varsinaista agilitytreeniä ei tehtykään. Lauran siivekkeidenpujottelukisassa Luu mm. poikkesi kesken radan hakemaan Snugga Wubbansa kentän reunalta mukaan... Loppu mentiin sitten lelu suussa, eikä taidettu jäädä edes viimeisiksi. Lisäksi testattiin koirien ja ohjaajien nopeutta, kannettiin koiraa, noudettiin ja kisattiin agility-/valkkuryhmäaiheisessa tietovisassa. Viimeksimainitussa oikeat vastaukset olivat niitä, jotka olivat oikeita Pekan mielestä ;) Muutenhan pisteenlaskusysteemi oli aukoton, ja tiukan kamppailun päätteeksi voitimme Luun kanssa niukasti yhdellä pisteellä Lauran ja Islan! Ehkä mä keskityn näihin hupikisailuihin, kun nyt tuli ainakin toinen voitto putkeen.

Ohjelmaan kuului toki myös virallista virallisempi "Vuoden Valmennusryhmäläinen" -äänestys. Perinne alkoi viime vuonna, kun Pekka järjesti "Vuoden Keskiviikkoryhmäläinen" -äänestyksen ja luovutti voittajille (mulle ja Nipsulle!) upean pokaalin. Äänestys on suljettu lippuäänestys, jossa jokainen äänioikeutettu saa itse määritellä kriteerit, joiden perusteella äänestää. Edellisen vuoden voittajan valtuuksilla päätin tänä vuonna laajentaa äänestystä koskemaan molempia ryhmiä, mutta äänestys saattoi olla hieman puolueellinen, koska päättäjäisiin pääsi vain keskiviikkoryhmäläisiä... Äänestys oli tiukka ja voittajaksi lopulta arvottiin Outi ja Olli. He saavat siis haltuunsa tämän upeaakin upeamman ja himoitun kiertopalkinnon:


(Kuva Lealta ilman lupaa lainattu, sori! :D)

Koska kiertopalkinnot on tapana nimetä alkuperäisen lahjoittajansa mukaan, teetin pystiin arvoisensa kyltin.

Ensi viikolla treenit jatkuvat sitten osittain uusien jäsenten voimin! Nipsu jatkaa harjoituksiaan keskiviikkoisin Aman, Islan, Lorun, Sumun, Ollin ja Krumin kanssa. Ilman minivertaistukea mennään, mutta koitetaan pärjätä. Ensimmäistä kertaa ikinä on sentään toinen seltti samassa ryhmässä :)

Eilen jatkettiin vähintään yhtä epävirallisissa merkeissä, kun treenien sijaan osallistuttiin Tallilla epiksiin. Taas vesisade huomioiden ihan kiva vaihtoehto. Tempaukseen osallistuivat sekä Marken että minun ryhmäni. Innokkaasta "kehariryhmästä" (jonka nimen mainitsemisen yhteydessä mun on aina pakko huomauttaa, että nimi on ryhmäläisten itsensä keksimä) paikalla oli huikeasti viisi kuudesta koirakosta. Ja ryhmäkavereiden kannustukset olivat ainakin ylivoimaisesti illan parhaat! :) Yksi (kaksois)voittokin tuli, kun Marja ja Uuno tekivät medi-mölleissä nopeimman ja toiseksi nopeimman nollan! Muut menivät enemmän osastolle "treeniä, kokemusta ja hyvää yritystä", mutta tärkeintähän on osallistuminen ja se, että koiralla on kivaa ;)

Luun kanssa osallistuttiin sekä mölli- että kisaavien radalle. Tarkoitus oli keskittyä hyppyihin ja olin päättänyt, että oman seuran epiksissä kehtaan korjata pudotukset ja jatkaa rataa. Tuomarina oli Tommi, joten mölliratakaan ei ollut ihan perinteinen "suoraa ja käännös u-putkessa" -meininkiä, vaan parissa kohtaa piti jopa takaaleikata (tai olla esim. huomattavasti koiraansa nopeampi). Luulle tuli yksi hyppykielto, kun se kiilasi liikkeen mukana hypyn ohi. Lisäksi lopun takaaleikkauksessa hylly, kun se hyppäsi kyllä oikeaan suuntaan, mutta sitten jostain syystä kääntyikin eri suuntaan ja tuli hypyn takaisin. Mutta pienistä säädöistä huolimatta kaikki rimat pysyivät, mikä oli aika huikeaa! Tuossa oli kuitenkin kohtia, joissa vauhti kiihtyi ja mentiin mm. putkesta hypyn kautta toiseen putkeen. Olin myös tosi tyytyväinen sen irtoamiseen. Vaikka se kovasti ehti kyselläkin, niin kykeni silti suorittamaan edessään olevan esteen. Siinä mielessä ihan eri koira kuin niissä edellisissä katastrofaalisissa Talli-kisoissa. Olipas kiva pitkästä aikaa päästä palkkaamaan koira radan jälkeen <3

Kisaavien rata oli aika vaikea. Siinä tuli vähän kaikenlaista. Alun takaakierto-päällejuoksu ei meinannut onnistua ollenkaan. Ensin Luu kiisi ohi, sitten tiputti riman. Tuo ei ollut liian vaikea sille ja radan keskellä olisi varmaan onnistunutkin. Alut on vaan edelleen vaikeita, kun Luu tykittää tulemaan, eikä malta keskittyä ekoihin esteisiin niin hyvin. Sitten päästiin pätkä ihan hyvin. Kepeillemeno oli varsin haastava. Luukaan ei niitä meinannut bongata, mutta ylimääräisen lenkuran kautta päätyi oikealle esteelle. Keinulla ei kestänyt sivuirtoamista, ekalla tuli läpi, tokallakin kenotti ihan vinossa. Loppu meni muuten ok, mutta mulla jäi tokavikan putken jälkeinen persjättö jostain kumman syystä (:D) tekemättä ja improvisoidulla takaaleikkauksella Luu kääntyi taas väärään suuntaan. Mutta tosiaan tällä radalla rimoja tippui vain se yksi! Tarkemmin ajatellen Luu ei ole tainnut Tallin kisoissa juuri pudotellakaan, vaikka onkin käynyt siellä ihan hirveillä kierroksilla. Ehkä tuo pohja on niin hyvä hyppelyyn (pitävä ja tasainen), että kykenee ylittämään rimat vähän huonommallakin keskittymisellä.

Luu epiksissä

Parin päivän rallattelun jälkeen tänään pitäisi ehkä treenata jotain järkevää... Sunnuntaina olisi kuitenkin ihan koekin.