Kun koira on kanssani radalla, sen pitää voida luottaa siihen, että sillä on turvallista ja se voi keskittyä täysillä radan suorittamiseen. Piste. Tänään tuo itsestäänselvä yhteistyön perusta sai valitettavasti ikävän kolauksen. Kaksi kertaa. Viikko ennen Sm-kisoja. Teen ehkä kärpäsestä härkäsen, mutta harmistun suunnattomasti tilanteista, joissa oma koira joutuu epäreiluun asemaan ja sen luottamus minuun rikkoutuu :(

Oltiin siis Juha Oreniuksen treeneissä Niihamassa. Anna koulutti toisella radalla mölliryhmää. Meidän tehdessämme rataa naapuriradalta karkasi bortsu suoraan Tuitun perään. Se ei ollut missään tapauksessa aggressiivinen, mutta pelästyttiin toki molemmat, kun yhtäkkiä radan seassa on vieras koira. Ja Tuittu, niin kovis kuin muka onkin, todellakin ahdistuu tuommoisesta. No, keskityin Tuitun palkkaamiseen ja yritin esittää huoletonta. Uusintakierrokselle Tuittu lähti vielä ihan hyvin, mutta sitten, täysin samassa kohtaa rataa, sama koira oli siellä taas! Siinä vaiheessa koira oli jo lähellä saada monoa, mutta omistaja pääsi liiankin helpolla... Toinen välikohtaus vaikutti sitten jo koko lopputreeneihin :( Sitä samaista kohtaa Tuittu ei meinannut suostua enää menemään (onko ihme?) ja seuraavalla pätkällä se ei suostunut jäämään lähtöön ja kyttäili viereistä rataa.

Kun otettiin rata alusta asti, saatiin ikävä kohtakin sujumaan. Muutenkin Tuittu kyllä palautui ihan suht hyvin, kun pääsi vain vauhtiin. Ohjauksellisia vaikeuksia meillä ei radalla juuri ollut. Tiukka kääntyminen suorasta putkesta kepeille oli todella vaikea, enkä olisi uskonut, että Tuittu kaarrottaa siinä niin sitkeästi. Omaa liikettä piti saada mukaan.

Toisen radan alussa peruutin putkea päin ja lensin perseelleni. Siinä taisi mennä koiran viimeisimmätkin luottamuksen rippeet kykyihini hoitaa ohjaustehtävät :D Toiselle yritykselle lähdettiin lentävällä lähdöllä, kun Tuittu ei suostunut jäämään lähtöön. Muutama ensimmäinen este meni jähmeästi, kun Tuittua ahisti, mutta suoraan putkeen vedätyksellä se pääsi vauhtiin ja loppurata meni ihan sujuvasti ja vauhdikkaasti. Onneksi sentään! Sain kehuja ohjauksestani ja liikkumisestani, sekä neuvon jatkaa samaa rataa :) Tiukkoihin käännöksiin kunnon haltuunotot, muuten aina vaan vedätystä ja tsemppausta!

Toivotaan, että näillä eväin saadaan huomisissa kisoissa ratoihin hyvää meininkiä, eikä Tuitun takaraivoon jäänyt kummittelemaan pelko ylimääräisistä vieraista Sen Omalla Radalla. Onneksi Svante The Bodyguard tulee Tornioon mukaan :)